سلاخ خانه شماره پنج

دانشنامه عمومی

سلاخ خانه شماره پنج (فیلم). سلاخ خانه شماره پنج ( انگلیسی: Slaughterhouse - Five ) یک فیلم کمدی درام در سبک علمی–تخیلی به کارگردانی جرج روی هیل است که در سال ۱۹۷۲ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به ولری پرین و پری کینگ اشاره کرد.
صحنه های مربوط به درسدن در شهر پراگ و باقی سکانس های فیلم در مینه سوتا تصویربرداری شده است.
این فیلم بر اساس رمانی به همین نام اثرِ کرت وانه گت ساخته شده است و وانه گت دربارهٔ این فیلم در مقدمهٔ کتاب دیگرش نوشت:
من به جرج روی هیل و یونیورسال استودیوز بسیار علاقه مندم؛ چرا که نسخه ای بی نقص از رمان مرا به روی پرده بردند… من هربار که آن فیلم را می بینم، به شعف می آیم، چراکه احساس جاری در این فیلم، بسیار منطبق با حسی است که در هنگام نگاشتن کتاب داشتم.
عکس سلاخ خانه شماره پنج (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

سلاخ خانه شماره پنج ( به انگلیسی: Slaughterhouse - Five ) رمانی نوشته کرت وانه گت نویسنده معاصر آمریکایی است که در سال ۱۹۶۹ منتشر شده است. عنوان فرعی کتاب جنگ صلیبی کودکان ( به انگلیسی: The Children's Crusade: A Duty - Dance with Death ) است که به واقعه ای تاریخی در دوران جنگ های صلیبی اشاره دارد. این رمان را مشهورترین اثر وانه گت می دانند.
...
[مشاهده متن کامل]

ونه گات کتاب را بر اساس تجارب شخصی خویش در جنگ جهانی دوم دربارهٔ واقعه بمباران درسدن آلمان توسط متفقین نوشته است. شخصیت اصلی این کتاب بیلی پیل گریم، سرباز آمریکایی است که در زمان جنگ جهانی دوم در شهر درسدن حضور دارد و در زمان بمباران، در سلاخ خانه ای در زیرزمین پناه می گیرد.
کتاب از جمله رمان های پست مدرنیستی قرن بیستم است. این کتاب دارای رویکردی علمی - تخیلی و در عین حال گزارش دهنده واقعیت های تاریخی است.
این کتاب نخستین بار در سال ۱۳۸۳ توسط علی اصغر بهرامی به فارسی ترجمه و توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شد.
ترجمهٔ رمان «سلاخ خانه شماره پنج» نوشتهٔ «کورت ونه گات جونیر» توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان صوتی شد.
زمینه تاریخی خلق این رمان، واقعه تاریخی بمباران شهر درسدن آلمان در اواخر جنگ جهانی دوم است. این واقعه تاریخی، بین روزهای ۱۳ تا ۱۵ فوریه سال ۱۹۴۵ رخ داد و در طی این بمباران های سهمگین، ۱۳۰۰ بمب افکن نیروی هوایی انگلیس و آمریکا، حدود ۳۹۰۰ تن بمب روی این شهر ریختند. تخمین زده می شود که بین ۲۴ تا ۴۰ هزار نفر در طی این ۳ روز کشته شده اند. ولی در منابعی هم به عدد ۱۳۴ هزار نفر اشاره شده است. کرت وانه گت در این دوران به عنوان اسیر جنگی در شهر حضور داشته و از نزدیک شاهد این واقعه بوده است. وی این رمان را بعدها تحت تأثیر این واقعه نوشت. «همه این داستان کمابیش اتفاق افتاده است» این جمله آغازین کتاب «سلاخ خانه شماره پنج» است. به نوعی همه داستان حول و حوش همین جمله می گذرد: اتفاقی که افتاده، تاریخ، حقیقت… ونه گات سعی در گفتن داستانی دربارهٔ حقایق جنگ دارد. اما با سبک و شیوه ای متفاوت و با زبانی طنز. و البته موضع رمان فقط درسدن و سوختن یک شهر و سکنهٔ آن نیست. دریچه ای که ونه گات به روی خواننده باز می کند چشم اندازی است وسیع و دهشتناک به تاریخ خشونت انسان.

سلاخ خانه شماره پنج
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سلاخ‌خانه_شماره_پنج

بپرس