الاعجاز العلمی فی القران الکریم

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] الاعجاز العلمی فی القرآن الکریم (الفیومی). «الاعجاز العلمی فی القرآن الکریم»به بررسی یکی از جنبه های اعجازآمیز قرآن
کریم؛یعنی اعجاز علمی آن می پردازد.نویسنده ابتدا مقایسه ای کوتاه بین تورات،
انجیل و قرآن کریم انجام داده و خرافات و تناقضات وارده در تورات و اناجیل را یادآور
شده و فضیلت و برتری قرآن کریم بر آن دو را متذکر می شود.نویسنده به تفاوت
جوهری قرآن کریم با تورات و انجیل اشاره کرده و می گوید دین اسلام از نصّ وحی که

[ویکی فقه] الاعجاز العلمی فی القرآن الکریم (حطیط). «الاعجاز العلمی فی القرآن الکریم، اضاءات جدیدة» کتابی است که درباره اعجاز علمی قرآن کریم به قلم دکتر حسن حطیط و به زبان عربی نگاشته شده است.
نویسنده با اعتقاد به سهم بزرگ و عظیم قرآن کریم در آشتی دادن بین علم و ایمان به نقش این کتاب آسمانی در گسترش علم و دانش اشاره می کند. قرآن کریم در زمینه های گوناگون علمی مطالبی بیان نموده است که سالیان دراز پس از نزول این کتاب آسمانی دانشمندان به کشف آن نائل آمده اند. در این کتاب به برخی از اعجازهای علمی صریح قرآن که اندیشه بشر را مسحور خود ساخته است اشاره می شود که از جمله آنها به مراحل شکل گیری جنین، نقش جنس مذکر در تعیین جنسیت جنین- که امروزه از طریق علم ژنتیک به اثبات رسیده است، پایه های علم ژنتیک، مبادی پیدایش عالم خلقت و زمین، بهداشت پیشگیری که مبتنی بر پرهیز از زیاده روی و اسراف در خوردن و آشامیدن است، فوائد شیر مادر برای نوزاد، اعجاز علمی طواف دور خانه کعبه، اعجاز علمی عدد هفت، اعجاز علمی مکه و کعبه و غیره می توان اشاره نمود.
ساختار کتاب
کتاب مشتمل بر یک مقدمه و یک افتتاحیه و چهار محور و یک خاتمه و نیز تصاویری رنگی مرتبط با موضوعات مختلف کتاب می باشد. در افتتاحیه کتاب به بررسی ارتباط علم و ایمان در ادیان مختلف اشاره می شود.اما محورهای چهارگانه کتاب عبارتند:المحور الاول: اضاءات علی الاعجاز العلمی فی الخلق و التقویم. المحور الثانی: اضاءات علی الاعجاز العلمی فی الامر و التقدیر. المحور الثالث: اضاءات علی الاعجاز العلمی فی النهی و التحذیر. المحور الرابع: اضاءات علی الاعجاز العلمی فی المقادیر و الآجال. در خاتمه هم به اعجاز علمی قرآن درباره ارتباط انسان با جهان آفرینش می پردازد. در پایان کتاب منابع و مصادر کتاب و فهرست مطالب آن آمده است.
نسخه شناسی
کتاب نوشته دکتر حسن حطیط است که در قطع وزیری با جلد گالینگور در ۱۴۴ صفحه برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ میلادی از سوی انتشارات «دار و مکتبة الهلال» بیروت منتشر شده است.

[ویکی نور] الاعجاز العلمی فی القرآن الکریم (حطیط). الاعجاز العلمی فی القرآن الکریم، إضاءات جدیدة کتابی است که دربارۀ اعجاز علمی قرآن کریم به قلم دکتر حسن حطیط و به زبان عربی نگاشته شده است.
نویسنده با اعتقاد به سهم بزرگ و عظیم قرآن کریم در آشتی دادن بین علم و ایمان به نقش این کتاب آسمانی در گسترش علم و دانش اشاره می کند.قرآن کریم در زمینه های گوناگون علمی مطالبی بیان نموده است که سالیان دراز پس از نزول این کتاب آسمانی دانشمندان به کشف آن نائل آمده اند.در این کتاب به برخی از اعجازهای علمی صریح قرآن که اندیشه بشر را مسحور خود ساخته است اشاره می شود که از جمله آنها به مراحل شکل گیری جنین، نقش جنس مذکر در تعیین جنسیت جنین-که امروزه از طریق علم ژنتیک به اثبات رسیده است، پایه های علم ژنتیک، مبادی پیدایش عالم خلقت و زمین، بهداشت پیشگیری که مبتنی بر پرهیز از زیاده روی و اسراف در خوردن و آشامیدن است،فوائد شیر مادر برای نوزاد، اعجاز علمی طواف دور خانه کعبه، اعجاز علمی عدد هفت، اعجاز علمی مکه و کعبه و غیره می توان اشاره نمود.
کتاب مشتمل بر یک مقدمه و یک افتتاحیه و چهار محور و یک خاتمه و نیز تصاویری رنگی مرتبط با موضوعات مختلف کتاب می باشد. در افتتاحیه کتاب به بررسی ارتباط علم و ایمان در ادیان مختلف اشاره می شود.
اما محورهای چهارگانه کتاب عبارتند:
المحور الاول:إضاءات علی الاعجاز العلمی فی الخلق و التقویم.

[ویکی فقه] الاعجاز العلمی فی القرآن الکریم (فیومی). «الاعجاز العلمی فی القرآن الکریم» به بررسی یکی از جنبه های اعجازآمیز قرآن کریم؛ یعنی اعجاز علمی آن می پردازد.
نویسنده ابتدا مقایسه ای کوتاه بین تورات، انجیل و قرآن کریم انجام داده و خرافات و تناقضات وارده در تورات و اناجیل را یادآور شده و فضیلت و برتری قرآن کریم بر آن دو را متذکر می شود. نویسنده به تفاوت جوهری قرآن کریم با تورات و انجیل اشاره کرده و می گوید دین اسلام از نص وحی که توسط جبرئیل علیه السّلام به عنوان قرآن بر پیامبر نازل شده برخوردار است در حالیکه تورات و انجیل از آن بی بهره اند. سپس به کیفیت گردآوری قرآن و تهیه مصحف واحد در زمان عثمان اشاره نموده و بشارتهایی را که در تورات و انجیل نسبت به ظهور اسلام و بعثت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلّم آمده، بیان می کند. در ادامه به تفسیر علمی برخی آیات قرآن کریم در پرتو کشفیات دانش جدید پرداخته و اعجاز علمی قرآن در موضوعاتی چون: فوائد طبی روزه داری، علم ژنتیک، قانون جاذبه و قانون گریز از مرکز، کروی بودن زمین و غیره را بیان می نماید. در بخشی دیگر از کتاب حاضر نویسنده به برخی جنبه های اعجاز عددی قرآن کریم اشاره می نماید. به عنوان نمونه از تساوی شماره مواردی که در آنها از دنیا و آخرت نام برده شده و نیز تساوی شماره مواردی که در آنها از ضلالت و هدایت سخن به میان آمده و غیره نام می برد.
ساختار کتاب
کتاب حاضر مشتمل بر بخش های ذیل می باشد: - کیف جمع القرآن - لماذا کانت هذه المقابلة الکبیرة - وحی من جهة بلاد العرب- القرآن در بخش اخیر نویسنده آیاتی را که اعجاز علمی قرآن کریم در آنها مشهود است برحسب ترتیب سوره های قرآن گرد آورده است. - بعض نواحی الاعجاز العددی فی القرآن الکریم. در پایان هم و مطالب کتاب آمده است.
نسخه شناسی

[ویکی نور] الاعجاز العلمی فی القرآن الکریم (فیومی). الاعجاز العلمی فی القرآن الکریم مع اللّه فی السماء نوشتاری است به زبان عربی دربارۀ اعجاز علمی قرآن کریم.نویسنده با یادآوری معجزات انبیاء پیشین که همگی عصری و ویژۀ زمان حضور ایشان بوده، به معجزۀ خالده و جاویدان پیامبر اسلام صلی اللّه علیه وآله و سلّم؛یعنی قرآن کریم اشاره می کند که برخلاف تورات و انجیل از تحریف و تغییر مصون مانده و با کشفیات علوم جدید همخوانی دارد و پاسخ گوی بسیاری از شبهاتی است که از جانب مادّیون مطرح می گردد.به اعتقاد نویسنده صدها آیه در قرآن کریم آمده که به حقایق جهان خلقت اشاره دارد و برخی از آن حقایق تا همین قرون اخیر ناشناخته مانده بود و در سالیان اخیر توسط علم کشف شد.حقایقی چون تسخیر فضا، رفتن انسان به کرۀ ماه، اتم، قانون نسبیت، نیروی جاذبه، کروی بودن زمین، متعدد بودن خورشیدها و ماه ها، احتمال وجود حیات در سایر کرات، حرکت زمین و غیره که قرآن کریم بیش از 14 قرن پیش بدانها اشاره فرموده است.
نویسنده از جهان خلقت به عنوان کتاب گشودۀ خداوند در برابر دیدگان انسانها یاد می کند که همگان را به تدبر و تفکّر فرامی خواند تا به نشانه های اعجازآمیز آن پی برده و از این طریق به شناخت خداوند و قدرت و یگانگی او نائل شوند.
کتاب دارای یک مقدمه و عناوین ذیل می باشد: نشأة الکون، نظریة الانفجار الکبیر، المجرّات، تمدّد الکون، النجوم،أنواع النجوم، تطور النجوم و وفاتها، مصیر النجوم المیتة، الشمس، المجموعة الشمسیة، الشهب، النیازک، المذنبات، الأرض، طبقات الأرض، البحیرات، الانهار و البحیرات و البحار و المحیطات، طبقات الغلاف الجوی، الغلاف الجوی للارض، الجبال، القمر،غز و الفضاء،ظهور الانسان علی سطح الأرض، الحیاة علی کواکب أخری و الأحداث الکونیة لیوم القیامة(الدخان، الدجال، الدابة و...).
در پایان منابع کتاب و فهرست مطالب آن آمده است.
نسخۀ حاضر برنامه به قلم استاد سعید صلاح الفیومی و به زبان عربی نگارش یافته و در قطع وزیری با جلد شومیز در 102 صفحه برای بار نخست در سال 1425 ه‍2004/ م توسط «مکتبة القدسی للنشر و التوزیع» قاهره منتشر شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس