المان نازی

دانشنامه عمومی

آلمان نازی. آلمان نازی عنوان رایجی برای توصیف یک دوره ۱۲ ساله از تاریخ آلمان، از زمان به قدرت رسیدن حزب ناسیونال سوسیالیست کارگران آلمان در این کشور در سال ۱۹۳۳ تا هنگام سقوط آن در سال ۱۹۴۵ است. نام رسمی این کشور در این دوران تا سال ۱۹۴۳ رایش آلمان بود و سپس به رایش آلمان بزرگ تغییر کرد. آلمان نازی همچنین به رایش سوم نیز معروف است؛ زیرا امپراتوری مقدس روم و امپراتوری آلمان به ترتیب با عنوان های رایش اول و رایش دوم شناخته می شوند.
آدولف هیتلر روز ۳۰ ژانویه سال ۱۹۳۳ توسط پاول فن هیندنبورگ، رئیس جمهور آلمان، به عنوان صدراعظم برگزیده شد؛ پس از آن حزب نازی شروع به تحکیم قدرت خود و حذف مخالفان نمود. هیندنبورگ روز ۲ اوت ۱۹۳۴ درگذشت و هیتلر با ادغام دو پست ریاست جمهوری و صدارت عظمی، پس از یک همه پرسی ملی در روز ۱۹ اوت همان سال، به پیشوای آلمان ( آلمانی: Führer ) بدل شد. در جریان رکود بزرگ، نازی ها ثبات اقتصادی را به آلمان بازگرداندند و جمعیت بیکاران را به طرز چشم گیری کاهش دادند. ساخت پروژه های گسترده عمومی، به خصوص اتوبان ها از جمله مسائلی بود که موجب بازگشت ثبات به اقتصاد آلمان و افزایش محبوبیت این حکومت در میان آلمانی ها گردید.
نژادپرستی، به خصوص یهودستیزی، نقش پر رنگی در آلمان نازی ایفا می کرد. نازی ها مردمان آلمانی را نژاد برتر و خالص ترین شاخه از نژاد آریایی به حساب می آوردند. از نخستین روزهای رسیدن نازی ها به قدرت، آزار و اذیت یهودیان و کولی ها آغاز شد و در ماه مارس سال ۱۹۳۳، نخستین اردوگاه کار اجباری تأسیس گردید. یهودیان و سایر افرادی که حکومت علاقه ای به آن ها نشان نمی داد، یعنی لیبرال ها، سوسیالیست ها و کمونیست ها زندانی، تبعید و کشته می شدند. نژادگرایی علمی و سیاست جمعیت مسائلی بودند که در مدارس آلمان در دوران نازی ها بر آن تمرکز می شد. با برنامه «قدرت از طریق لذت» صنعت توریسم در آلمان سازماندهی گردید و المپیک ۱۹۳۶ برای نمایش تصویر مثبتی از آلمان در برلین برگزار شد. همچنین با مسائلی نظیر ساخت فیلم، برگزار راهپیمایی ها و استفاده از سخنرانی های هیتلر، وزارت پروپاگاندا به رهبری یوزف گوبلس تلاش می کرد افکار عمومی را آن گونه که می خواهد، تحت تأثیر قرار دهد.
در سال های منتهی به جنگ، آلمان نازی بخش ها یا تمامی اراضی تعدادی از کشورهای همسایه را با تهدید نظامی به سلطه خود درآورد. بدین ترتیب در سال های ۱۹۳۸ و ۱۹۳۹ اتریش و تقریباً همه چکسلواکی ضمیمه آلمان شد. آلمان نازی با اتحاد جماهیر شوروی، پیمان عدم تجاوز به امضا رساند و از روز ۱ سپتامبر ۱۹۳۹ تهاجم به لهستان را آغاز کرد؛ این تهاجم عموماً آغازگر جنگ جهانی دوم در اروپا قلمداد می شود. تا ماه های نخست سال ۱۹۴۱، بیشتر اروپا تحت حاکمیت آلمان درآمد و این مناطق توسط حکومت هایی تحت عنوان رایش کومیستاریات قرار گرفتند. در دوران سلطه آلمان بر اروپا، میلیون ها نفر شامل یهودیان و سایر افرادی که مورد علاقه دولت نبودند، در آینزاتس گروپن، جوخه های مرگ، جان خود را از دست دادند. بسیاری دیگر زندانی شدند و تا زمان مرگ از آن ها کار کشیده شد و در اردوگاه های مرگ و کار اجباری جان خود را از دست دادند؛ این نسل کشی به هولوکاست معروف است.
عکس آلمان نازیعکس آلمان نازیعکس آلمان نازیعکس آلمان نازیعکس آلمان نازیعکس آلمان نازی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس