انجماد خشک

دانشنامه آزاد فارسی

انجماد خشک (freeze-drying)
از روش های نگهداری غذا. در ابتدا، فرآورده ای را که باید خشک شود منجمد و سپس در محفظه ای خالی از هوا قرار می دهند تا، بر اثر تبخیر، یخ آن از بین برود. به این روند والایشگویند. بسیاری از فرآورده ها مانند قهوه، حاوی موادی اند که طعم خاصی به آن فرآورده می دهند. این مواد فرّارند و در فرآیندهای عادی خشکاندن از بین می روند؛ زیرا با آب تبخیر می شوند. در فرآیند انجماد خشک، اجزای فرّار به یخ تبدیل نمی شوند و بنابراین، غالباً باقی می مانند.

پیشنهاد کاربران

بپرس