ایل زوله

پیشنهاد کاربران

پیرزاد میاخ.
درود بر شما جناب امیر ، دقیقا این اتفاق به همین نحو رخ داده و شاید هم فقر اقتصادی و خشکسالی های پی درپی ویا قلع قمع لک ها بدست آغامحمدخان ، چون جمعیت زیادی از مردم ایل زوله لک زبان بوده.
یکی از ایلات لک هستند .
لیدی مری شیل در سال ۱۸۵۶ در کتابش در بخش ایلات کرمانشاه به این ایل اشاره کرده .
باتیست روسو هم در لیست ایلات لک کرمانشاه در حدود ۲۱۰ سال پیش اسم زوله را نوشته
قابل توجه است که هر دو این نفرات بین کرد و لر و لک تفاوت قائل شدند .
...
[مشاهده متن کامل]

بنظر میاد ایل زوله در زمان های قدیمتر قدرت و جمعیت بیشتری داشته ولی در زمان قاجار پراکنده شده و رو به زوال گذاشته و جمعیتش کمتر شده است .

ایل زولهایل زوله
ما نیز از طایفه زوله می باشیم که از طرف کرمانشاه به لرستان منطقه جاپلق ( ازنا ) در روستایی که اسم آن را دره ذوله گذاشتن ساکن شدن ولی زبان به مرور به ترکی تغییر یافته است
با عرض درود و وقت بخیر خدمت عشایر غیور ذوله
ذوله از تیره های زیادی تشکیل شده ه گمانم ۱۴ تیره باشند یکی از این تیره ها، تیره حواس یا حیاس است که از رشید ترین و دلاورترین تیره ذوله بوده اند، و تاریخ در مورد آنها اینگونه نوشته : مردمانی دلیر، بلند قد، و جوانمرد، در زمان نادرشاه و کریم خان زند برای سرکوب شورشیان در هر نقطه از ایران ، طایفه حواس پیش قدم بوده. . . .
...
[مشاهده متن کامل]

با سلام به همه دوستان. بحث هایی که در مورد زبانهای کردی و لری و لکی و طوایف مختلف آنها هست از یک سو درست و از سوی دیگر نادرست است. دلیل آن ساختار عشایر و اقوام غرب و کلا زبانهای ایرانی غربی ایران است.
...
[مشاهده متن کامل]
اگر چه این مسائل پیچیدگی های تاریخی خود را دارد اما می توان به صورت ساده این طور گفت که اقوام کوچ نشین ایرانی به خاطر شرایط جغرافیایی بین کوه های زاگرس ( گرمسیر ) و دشت های گرم عراق یا میان دورودان ( بین النهرین ) به صورت شرقی و غربی در کوچ بوده اند و دارای پیوستگی های قومی و زبانی بوده اند از این جهت زبانهای غرب ایران به صورت شمالی و جنوبی تغییرات عمده دارند و در جهت شرقی و غربی کمتر مثلا گویش های کردی کرمانجی و شکاک و . . . در شمال ترین بخش تا سوریه ادامه دارد اما در جنوب آنها در مهاباد کردی سورانی شمالی یا مکری است که تا اربیل ادامه دارد و در جنوب آن سورانی جنوب یا اردلانی است که جنوبی ترین قسمت آن قروه است و در جنوب آن شهر اسدآباد کردی زنگنه در شرقی ترین بخش است و گویش های کردی جنوبی مانند کلهری و زنگنه ای و فیلی و . . تا خانقین و دیاله در غربی ترین بخش به هم شبیه اند و به سمت جنوب به ترتیب زبان ها و گویش های لکی و لر کوچک و بختیاری و . . . . بویر احمدی . . . تا به زبان فارسی در جنوبی ترین بخش خود می رسد. مشخص است که هر چه فاصله بین طیف ها بیشتر شده تفاوتهای زبانی مشهودتر است. نظام عشیره ای که بر حرکت و کوچ و دامداری از یک سو و نظامی گری از سوی دیگر متکی بوده است باعث شده است در طول تاریخ دایما اتحادیه های ایلی با خاستگاه متفاوت شکل بگیرد و یا یک ایل تجزیه شده یا به نقاط دیگر کوچ کرده یا ساکن شود. از این رو این نوع تفکیک ها عملا به کار مطالعات زبان شناسی و مردم شناسی می آید. از آن گذشته مهاجرت های فراوان و اخطلاط های نژادی و زبانی در ایران و کلا غرب آسیا بیش از تصور دوستان است . به هر حال امیدوارم این نوع متون بیشتر باعث شناخت از خود و نقاط و ضعف و قدرت و ایجاد همبستگی بین غرب آسیا و به ویژه مردم ایران شود.

با سلام
بنده اصالتا از لک های غرب شهرستان اسدآباد استان همدان هستم.
با سلام و عرض تبریک سال نو نوروز باستانی خدمت فعالان عزیز از همه اقوام،
همانطوریکه خیلی از دوستان در این سایت بکرات متذکر شده اند باستناد نوشته برخی از مورخین، تا قبل از ۵۱۲قمری جغرافیای سیاسی ، مرزی برای کشورهای عراق و ایران، مرز وحدودی وجود نداشته و این مناطق کلا جزء امپراطوری بزرگ ایران بوده اند و تمام ایلات غرب ایران از جمله ایل ذوله در این دو کشور ییلاق و قشلاق می کرده و بعد از پایان جنگ عثمانی ها با شاه اسماعیل صفوی مرز تعیین گردیده و این مناطق قشلاقی از ایران جدا شده و حتی هسته هایی از این ایلات از جمله ایل ذوله در شهرهای خانقین ، کلار ، چمچمال و زور و در کنار رود دجله ( یا زَوراء ) و مناطقی دیگر در کشور عراق باقی مانده اند،
...
[مشاهده متن کامل]

و بعد از آن ایل ذوله بدلیل اینکه یکی از ایلات پر جمعیت در غرب ایران بوده و در خیلی از روستاها و شهرستانهای چهار استان غرب یعنی کرمانشاه، لرستان، ایلام و همدان سکونت عشایری ، روستایی و شهری داشته اند ، در مورد ادعای دوستمان آقا رضا که خانواده هایی در شهر ازنا سکونت دارند و خود را از ایل ذوله دانسته هیچ بعید نیست کهبا این توصیف منتسب به ایل ذوله باشند ، مضافا به اینکه خیلی از شهرهای لک زبان استان لرستان تا حدود دهه ۵۰ جزء ایالات کرمانشاهان بوده اند.

سلام مادر من فامیلیش ذوله ای هست ولی به زبان ترکی صحبت می کند چون در منطقه جاپلق ازنا ساکن شدند زبانشان ترکی شده است اما او معتقد است که از ایل ذوله است آیا ذوله ها در اطراف شهر ازنا لرستان ساکن شده اند و این ذوله ای ها هم به ایل ذوله بر می گردند؟
سلام خداقوت
سال نو همگی مبارک
اینکه زوله همان شوله هست و از قوم شول هست که شکی نیست . . باتوجه به سکونت شولها از قبل ساسانی تا قرون پنجم قبل از هجوم کردان شامی و عربهای هاشمی عقیلی و وجود اماکن بنام روستای شوله در بازفت بختیاری و شول آبادزز وماهرو ازنا والیگودرز و شول های لردگان و کوه شول بانه و شول آباد کامیاران و قلعه شولان سلیمانیه عراق و ردپای شولها در سیر تاریخی زاگرس و غرب و مرکز وپارس وساسانیان . . . ولی شولها همیشه از لرها جدا بوده اند و در هیچ سندی نامی از شولها بعنوان لر برده نشده و بلکه همیشه جداگانه بوده و اسم شول قدیمی تر از واژه لر در تاریخ هست و اینکه با احترام به لرها و بختیاری ها و ممسنی ها ولی اینها چندین بار شولها رو غارت کردند و به آنها حمله کردند و اراضی آنها رو به زور تصاحب کردند و این قوم کهن را کشتند و پراکنده کردند . . . در تاریخ نام شول یا صول یا سول یا چول یا زول در کتب قدیمی آمده و همیشه یاز ویاور ایران بوده اند هرچند علیه انوشیروان شورش کردند ولی همیشه ایران محور عمل کرده اند. .
...
[مشاهده متن کامل]

در منطقه هرولرستان دقیق وسط بخش زاغه و بخش بیرانشهر، منطقه کوچکی بنام ( دره تشمال ) وجوددارد که دراین دره روستایی وجود داشته که آثار آجرقدیمی آن الآن هم درآن مکان هست، بقول بزرگان شایدبالا ی 200سال پیش
...
[مشاهده متن کامل]
مردمی که در این روستازندگی داشته اند بهشان گفته اند ( زولی وکلیایی ) و کرد. که طی اختلافی، بقول بزرگان تا19نفر ازهمدیگرمیکشندواز هم میباشند. که زولی به یک طرف وکلیایی هم به طرف دیگر کوچ میکنند.

در رابطه با ایل ذوله تا کنون از طرف فعالان این ایل که خودم نیز عضوی از این ایل هستم هر کسی تعریفهای گوناگونی بیان داشته، از اینکه ایل زوله اهل شهر زَور عراق بوده ، و این ایل به ایل زَورَه نشین معروف است ، لیکن در روزگاران قدیم ( تا حمله عثمانی ها به ایران ) جغرافیای سیاسی ، مرزی برای استان های کرمانشاه ، ایلام و لرستان با کشور عراق وجود نداشته و همه این کشورها تحت امپراطوری ایران بزرگ بوده و به روایت مُعَمَرین ایل ذوله یکی از بزرگترین ایلات در زاگرس و از قوم لک بوده، و حدود ۱۶ طایفه زیر مجموعه این ایل قرار دارد، بعنوان نمونه طایفه میر بگ یکی از طوایف بلزرگ ایل زوله بوده که جمعیت زیادی از مردم این طایفه در نور آباد، میروگ ، بروجرد و منطقه لک نشین کرمانشاه سکونت دارند، عده ای ایل زوله را معاودمعرفی کرده اند و نوشته اند این ایل همراه ایل زنگنه از عراق به این سو آمده که کاملا کذب و بدون منبع است ، در اصل ایل زوله یکی از ایلات زاگرس نشین و از قوم لک بوده ، گرچه تیره هایی از بعضی از طوایف این ایل غیر لکی تکلم می نمایند آنهم بنا به نقل قول بزرگان این ایل، از قدیم الایام ورود تیره های از ایلات کردبداخل ایل زوله در این تغییر گویش تاثیرگذار بوده، و به همین دلیل جمعیتی از مردم این ایل به زبان کردی تکلم مینمایند، مورخین و اهل قلم کمتر به ایل زوله توجه کرده و حتی در کنفدراسیون ایلی ، ایل زوله را یکی از طوایف ایل زنگنه نام برده از اینکه بعضی ایل زوله اهل شهر زَور عراق بوده ، شاید کوچ این ایل در فصل زمستان به مناطق قشلاقی بوده وبه همین دلیل این ایل به ایل زَورَه نشین معروف است ، لیکن در روزگاران قدیم ( تا حمله عثمانی ها به ایران ) جغرافیای سیاسی ، مرزی برای استان های کرمانشاه ، ایلام و لرستان با کشور عراق وجود نداشته و همه این کشورها تحت امپراطوری ایران بزرگ بوده و به روایت مُعَمَرین ایل ذوله یکی از بزرگترین ایلات در زاگرس و از قوم لک بوده، و حدود ۱۶ طایفه زیر مجموعه این ایل بوده، و طایفه میر بگ یکی از طوایف ایل زوله بوده که جمعیت زیادی از مردم نور آباد، بروجرد و منطقه لک نشین کرمانشاه از این ایل بوده،
...
[مشاهده متن کامل]

ما به همه اقوام ایرانی از جمله به مردم ایل دلاور خیز زوله افتخار می کنیم.

ایل زوله :
درود بر آقای نادری بابت تعریف خوبشان نسبت به ایل ذوله و آن قسمت از مطالب ایشان خیلی حائز اهمیت است ، ایل ذوله را ایلی بومی و ایران الاصل نام برده ، هرچند زبان لکی گویش نبوده و در سال ۹۶ توسط فعالان فرهنگی قوم لک بعنوان زبانی اصیل و مستقل معرفی و بعنوان یک میراث ناملموس توسط سازمان میراث فرهنگی کل کشور گردیده ثبت ملی گردیده از اینکه ایشان این زبان را گویش تلقی نموده لذا به این نحو اصلاح میگردد، و از اینکه قید گردیده که ایل ذوله از دو طایفه تشکیل گردیده لذا این تعریف باتوجه به نظر بزرگان این ایل مربوط به قبل از سال ۱۳۵۰ بوده و با توجه به طغیان جمعیت در کشور و تاثیر آن در جمعیت ایل و عشایر فلذا تیره های قدیمی هر کدام حکم یک طایفه مستقل را دارد ، مضافا به اینکه خسته هایی از ایل ذوله همچون طایفه شاه نظر، میربگ، احمد ویس و لرستانی در منطقه لرستان، همچون نورآباد، الشتر، خاوه، میروگ ، برخوردار و منطقه زوله ، یعنی منطقه ای که نام ایل زوله از آن نشات گرفته است سکونت دارند ، ناگفته نماند بیشتر مناطق لک نشین لرستان تا سال ۱۳۵۳ تابع ایالت کرمانشاهان بوده.
...
[مشاهده متن کامل]

با سلام خدمت دوستان عزیز
در مطالب درج شده از طرف دوستان هرکس به زعم خود تعبیری از ایل ذوله کرده ویا شنیده های که داشته اظهار نموده خیلی از آنها نزدیک به واقعیت است مخصوصا آنجایی که مربوط به، طایفه ویا تیره و محل زندگی خودش میباشد ولی اظهار نظر در خصوص سایر طوایف و تیرهای ایل بزرگ ذوله بدون منبع مستند و تحقیق وپژوهش علمی کاری نادرست است بنده باتوجه به مطالعات در اسناد گذشته مانند کتاب ایلات و طوایف کرمانشاه و تحقیقات از بزرگان و گذشتگان ایل بزرگ ذوله در محل زندگی خود که ناحیه کوچکی از گستره زندگی این ایل که تا حدودی میتوان گفت در مرز بین چهار استان کرمانشاه و همدان وایلام ولرستان ساکن و دربین این استانها نیز ییلاق و قشلاق نمودن تا حدودی میتوان وجه تسمیه آن به زور یا همان ایل زوره که به معنی ایل زوردار به خاطر رشادتها وجنگاوری مردمانش دانست که این اسم به مرور زمان سهوا توسط خود مردمانش و حتی عمدا توسط دشمنانش به زوله در محاورات روز مره و مکاتبات امروزی در آمده است و هیچ ارتباطی با شهر زور در کشور عراق که ویژگی متفاوت زیادی از لحاظ فرهنگی وزبانی با ایل ذوله دارند در خصوص طائفه متشکله این هم خاطرنشان بکنم ایل ذوله بیش ۱۲ طایفه که هر کدام شامل تیره های مختلف میباشد هست نه اینکه دوطایفه که بعضی دوستان نام به غلط نام بردن
...
[مشاهده متن کامل]

البته بنا بر روایاتی هسته اولیه ایل ذوله شامل دو طایفه بنام شاه نظر ومیاخ بوده و بقیه طوایف به این ایل مهاجر ت کردن مثل زنگنه و کله پا و. . . در خصوص طایفه کله پا که اینجانب از این طایفه میباشم که آقای مولوی گفتن زبان آنها به علت مجاورت با مردم کرمانشاه به کردی کلهری تغییر باید بگم که این طور نیست چون اصالت طایفه کله از ایل کلهر بوده و بنا به دلایلی به ایل ذوله کوچ، وملحق شدن وبا وجود اینکه گویش اصلی ایل ذوله لکی میباشد ولی ما گویش کلهری که هردو از گویش های زیبای زبان کردی هست تکلم میکنیم در خصوص طایفه زنگنه که در ایل ذوله هستن دقیقا همین امر، صادقه و آنها نیز با گویش پیشینیان خود ( کلهری ) تکلم میکنند

ایل زوله لک است . زبان ایل زوله صددرصد لکی است البته به خاطر همجواری با کلهرها واژه ها و کلماتی از گویش کلهری قاطی دارد ولی اصل نژاد ایل زوله لک است . خاستگاه اصلی ایل زله مناطقی از ایلام و کرمانشاه است که جمعیت زیادی از این ایل در مناطقی از لرستان هم به صورت پراکنده در بین ایلات دلفان سکونت دارند جمعیت زیادی هم در کردستان عراق هستند
...
[مشاهده متن کامل]

هربژی کُل وِلاتِ لکستان

دوستان مهمترین موضوعی که نشان میدهد که انسانهای یک محدوده جغرافیایی دارای یک ریشه و تبار هستند فرهنگ و اداب و رسوم هست نه زبان به این دلیل که فرهنگها با گذشت زمان بسختی تغییر پیدا میکنند , بین اقوام بزرگ کورد , لر و لک ممکنه که گویش متفاوت باشه که بدلیل گذشت زمان و جدایی از هم اتفاق افتاده ( بعنوان مثال زبان کوردی شامل چندین گویش هست ) در کل زاگرس نشینها دارای ریشه مشترکی هستند چون اداب و رسوم کاملا مشابهی دارند حتی بسیاری از کلمات و جملات یکسان هست. کورد لک و لر به ظاهر از جدا هستند اما در باطن دارای اصالت و ریشه عمیق فرهنگی هستند. و این موضوع در نوشته های بالا که دوستان مختلف ارسال کرده اند مشخصه. . بهر صورت مطالعه برای درک گذشته خوبه اما تعصب نباید مانع درک حقایق بشه. . . . با احترام به همه دوستان
...
[مشاهده متن کامل]

فرزندی از ایل بزرگ زوله

ضمن عرض تبریک آغاز نوروز باستانی و مبعث پیامبر عظیم الشان اسلام ( ص ) محضر همه اقوام ایرانی علی الخصوص قوم بزرگ و با اصالت لک ،
تشکر میکنم از جناب حامد به پاس مطالب تاریخی خوبان، و اماتوصیه ای هم دارم برای جناب اسدی که کاملاً مشخص بوده از لرهای متعصب هستید ، به نظر بنده که یک فرد لک زبان هستم تعصب نسبت به فرهنگ و میراث قوم خود کاری خوب و ستودنی است، اما حسادت به فعالیت دیگران راجع به معرفی فرهنگ دیرینه، زبان آبا و اجدادی
...
[مشاهده متن کامل]

و منطقه فرهنگی خود ) کار خوبی نیست ، مطمئن باشید اگر به این نحو نسبت به فعالیت فعالان قوم لک حساس نباشید هیچ خطر و یا مسئولیتی متوجه شخص جنابعالی نخواهد شد .
التماس دعا

روستای بسیار بزرگی در سلماس آذربایجان شرقی وجود دارد به نام لکستان . مرحوم تیمور لکستانی پدر برق ایران اهل همین روستا بودند . این روستا قدمت بسیار زیادی دارد مردم این روستا اصالتن لک هستند که الان به زبان آذری تکلم دارند . قوم لک ریشه در تاریخ دارد . قبل از اینکه انسان ابزار الات موسیقی بسازد مردمان قوم لک آوای حوره سر داده اند که بدون هیچ
...
[مشاهده متن کامل]

گونه ساز و ابزار موسیقیایی توسط مردمان لک به صورتی آهنگین اجرا میشده است . سنگ نگاره ها ی میرملاس و هومیان و کتیبه های بی نظیر و بی مانند بیستون واقع در هرسین کرمانشاه و هزاران آثار فرهنگی و ادبی دیگر همگی از اسناد معتبر و شناسنامه هویتی لکستان هستند . جهت اطلاع عزیزانی که به نام لک و لکستان حساسیت نشان میدهند ؟در سال ۹۶ توسط تیمی از پژوهشگران زبده میراث فرهنگی کشور ( گلونی ) به نام نامی لک و لکستان ثبت ملی شد ! و همچنین زبان لکی هم در مرداد ماه ۹۶ با ۳۰۰۰۰هزار واژه مستقل به عنوان یک زبان مستقل و بسیار غنی و کُهن ایرانی ثبت ملی شده است . فال چلسرو . حوره . لاوه لاوه های لکی آثار فرهنگی و تاریخی و شاهکارهای ادبی همگی اینها همه نشانگر و بیانگر اصالت و ریشه دار بودن قوم بزرگ لک است . اگه لازم میدانید تا باز هم اسناد ارائه کنم . التماس دعا

آکوپوف ارمنی در کتاب کردان گوران گفته است لکها با این و آن به زبان گوران صحبت می کنند لطفا برادر ایلامی فیلی و لر و غیره در پی مصادره فرهنگ و مفاخر قوم لک نباشید یادمان نرفته چقدر همین فرهنگ و منش را مسخره
...
[مشاهده متن کامل]
کردید و چه داستانهای که درست نکردید در صورتیکه منش و فرهنگ قدیم ما بهترین بوده با احترام به دیگران ولی هیچ کس با دروغ بزرگ نمی شود

جناب بشیری هرسینی، این حرف شما حرف امروز نیست ، سالهاست بثورت غیر مستندقوم لک را زیر مجموعه قوم لر میدانند ، ولیکن ما لک ها قوممان و زبانمان را مستقل از قوم لر میدانیم . کردها هم همین ادعا را دارند ، اگر
...
[مشاهده متن کامل]
به سطرهای اول این سایت مراجعه کنی ، ایل ذوله را ایلی کردزبان معرفی کرده. شخصی بنام سلطانی در ۱۳۳۶ کتابی را نوشته که ایل زوله کرد زبان است چونکه خودش کرد بوده. از طرفی ایل زوله دارای ۱۴طایفه بوده ، این نویسنده بدلیل اینکه مطالبشان به نقل قول از افرادی که در این رابطه اطلاعاتشان ضعیف بوده . در کتابشان اضافه نموده ایل زوله از دو طایفه نسبتا مستعد تشکیل شده ضمن اینکه ما ادعای این نویسنده را رد میکنیم. برای مدیر این سایت هم متاسفیم که مطالب کذب دیگران را مستند کرده و از آن استفاده نموده. در نهایت علیه ایشان اقامه دعوی خواهیم نمود. همگی تندرست باشید

ای لُر این ره که می روی به لکستان است
آدرس رو اشتباه اُمدی برگرد به بختیاری اینجا لکستان است
مردم مناطق شیروان چرداول و سرابله و دره شهر آبدانان و بدره به زبان لکی تکلم دارند * گویش های فعلی و کلهری بیشتر از ۸۰درصد به زبان لکی نزدیک هستند و در واقع در دسته ها و گویش های زبان لکی محسوب میشوند به گونه ای که مردم ایل ملکشاهی می توانندبه راحتی با مردم لک هرسین یا مردم لک الشتر ارتباط زبانی برقرار کنند و از لحاظ زبانی و مفهوم کلمات و واژه ها بین این دو گروه هیچ گونه مشکلی وجود ندارد و تفاوت چندانی هم وجود ندارد ولی مثلا مردم ایل ملکشاهی یا مردم فعلی در ایلام اصلا متوجه زبان کُردی سورانی مهابادی یا کردی شکاک نمی شوند *
...
[مشاهده متن کامل]

زبان لکی با سی هزار واژه مستقل به عنوان یک زبان غنی و کهن و مستقل در مردادماه سال ۹۶ ثبت ملی شد *
سربلند ایران عزیز * سربلند مردم زاکرس نشین*

�0�|�1�
٢٢:٥٩ - ١٣٩٨/١١/١٥کور زنگنه منطقه دیزگران هرسم
درود بر ایل بزرگ زوله خواستم بدانم آیا زوله با زنگنه یکی هستند و دربین طوایف زوله نام زوله زنگنه هست درود بر همه شما عزیزان که دنبال اصالت خویش هستید🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
...
[مشاهده متن کامل]

با درود محضر جنابعالی و سپاس از توجهتان نسبت به ایل ذوله،
ایل زوله و ایل زنگنه هر دو از ایلات زاگرس نشین بوده ، مردم ایل زنگنه به زبان کردی زنگنه ای و مردم ایل زوله به زبان لکی اصیل ( پهلوی باستان ) تکلم می نمایند. نام یکی از چهارده طایفه ایل زوله یا زَوره طایفه زنگنه یا زوله زنگنه ( یا زنگنه زوله ) می باشد. و تعدادی از مردم این طایفه ساکن کرمانشاه به زبان کردی و ساکنین شرق استان کرمانشاه به زبان لکی تکلم می نمایند.

آقای زَوره شما یک لُر متعصب هستید و تعصب هم کور است .
شما قصد دارید قوم بزرگ لک را زیرمجموعه لُرکوچک معرفی کنید در صو تی که قوم بزرگ لک مستقل و جدا از لر است مردم قوم بزرگ لک هیچ شباهتی چه از نظر نژاد چه از نظر زبانی با لُرها ندارند لک ها بالرها فقط همسایه اند . البته در محدوده ی شهرهای لُر نشین و لک نشین به خاطر همجواری اشتراکات فرهنگی و زبانی وجود دارد و این اشتراکات فرهنگی دلیل بر یکی بودن آنها نیست؟
...
[مشاهده متن کامل]

ئاواخت ئیمه جیا بین لکستان اَژ لورستانَ
هَر بژی لک و لکستان

لطفا مطالبی ک در رابطه با ایل ذوله براتان فرستادم در سایتتان درجش کن.
ما اصالتمان از ایل بزرگ زوله است که در سالهای دور از مرز یین کرمانشاه و ایلام به سمت لرستان مهاجرت کرده ایم شغل نیاکان ما دامداری بوده و الان هضم ایل بزرگ کولیوند در الشتر شده ایم
ایل بزرگ زوله لک است و لکستان یعنی اصالت یعنی ایرانی و شجاعت
زنده باد لک و لکستان
بحث روی ناراحتی نیست - بحث روی تبارشناسی طبق اصول ومنابع وداده های جغرافیایی است - تبارشناسی فرضیه های کهنه که اصول شده اند را زیر سوال میبرد ومباحث جدید پیش رو را سعی میکند اجرایی کند وچالش بوجود آمده
...
[مشاهده متن کامل]
احتمالی هم از جانب اهل قلم طبیعیست - بنابراین بحثهای نو نباید ایجاد ناراحتی کند اگر کسی ناراحت شود یا تعصب دارد یا از اهل قلمیست که یک سری فرضیه های اثبات نشده تاریخ غرب کشور را پذیرفته وقدرت انعطاف به مسایل جدید را ندارد - در مورد سوره میری باید عرض شود چون ایل مادر بوده وایلات منشعبه بنام خودشان مشتهر شده اند کمتر حقایق آن در اذهان ملموس است - اما واقعیت آن است بنده چنان ابهام سوره میری را حل کرده ام که هر کسی کتاب آتیه مارا بخواند میپذیرد که بله سوره میری ایی وجود داشته ودارد وتاریخی بسیار پرفراز ونشیبی داشته اند

باسلام من اشاره ای میکنم وقطعا خبرگان استفاده میکنند وبهتر مکتوب میکنند - از قلعه باذ بابک بیا پایین شد بازیکانی در قرن سوم - شد بازینی - شدسراب بازان یا بازگیران - شد قلعه جوق یا جورق که ارگ بازی ها بود
...
[مشاهده متن کامل]
یعنی ارکوازی ها در قرن ششم - شد بازوند وبازی بختیاری و. . . . - محقق تبار شناس با محقق زبان شناس فرق میکند جناب لک زبان معیلر خوبی برای فهمیدن تبارهای همنسب نیست - سوره میری لک داریم با سوره میری کرد ولر - اگر از حیث زبان دنبال کنیم سوره های لک میگن ما لکیم وآنها که کردی ولری حرف زدن از اینجا رفتن وهمینطور لرها وکردهاش میگویند - بنابراین این معیارزبانی را حذف کنید بیراهه است - اما در مورد سوره میری: منابع قرن دوم سوم چهارم تا هفتم مستقیم شجراتشان را گفته اند اینکه چرا الان سوره میری کم هست دلایلی دارد - در نهاوند ۱۳ روستا سوره میر داریم در صحنه چند روستا در خانقین ۱۷ روستا در ایلام روستاهای هفت چشمه بانقلان چالسرا در ملکشاهی چندین طایفه خود را سوره میری میدانند در مهران ناصر ملخطاوی خود را سوره میری می دانند در الشتر وخرم آباد وپلدختر وکوهدشت ودره شهر وبدره وزرین آباد طوایفی وتیره هایی هستند که معترف به سوره میری هستند - همه را در دیکشنری آنلاین سوره میری آوردیم - پس محقق اگر خوب نگاه کند میداند هنوز مشتهرین به سوره میر زیادند - ما از دل منابع ایلات هزار ساله منشعبش را پیدا کرده ایم

ما بی طرف مکتوب وریشه یابی میکنیم نه بدنبال گوران سازی هستیم ونه بدنبال کرمانج سازی وکردسازی ولک سازی ولر سازی - ماتبارهای ساسانی را که هرکدام در گوشه ای افتاده اتد بر روی صحفه کاغذ گردآوری کرده ایم - هسته اصلی ارکوازی وبازوندها هم گوران هستند
اما گاوران ها زمانی که از دیلم وحتی بقایای آنها در تخارستان بهمراه سوره میری وریزه وند وبیرانوندها در غرب ساکن شدند در کنار کوه بنامشان کاورکوه مسکن گزیدن وهمه از نسل قیفربهرام گور هستند که بمرور در سرزمینی
...
[مشاهده متن کامل]
بین لرستان وکردستان ساکن شدن که همین کرمانشاه کنونی است وایلات بزرگی که ریشه در سوره میری وریزه وند وجاف و. . . . داشت در خود هضم واتحادیه کرد - مثلا کلهور ها که هسته اصلی آن سوره میری است - یا نریژی که اینها از ایل نرسی سوره میری اند - یا ریزهو که ریزه وند هستند یا باجلان ها که بیرانوندن یا اردلان ها که نسبشان از نسل خسرو نامیست که هنوز مشخص نشده منشعب از کدام تبار قدیم ترهستند - هورامی ها بنظر محکم از نسل هرمک ابن قاسم ابن بکر ابن دیواستیج سور ابن سور ابن . . . . . فیروزسوم ابن سوره گرد هستند - گورانهای اصیل شامل هسته اصلی گوران در استان کرمانشاه به اضافه شرفوندها وپاپی ها ودیناروندها وزعفرانلوها وبازگیرها وخواجه گیرها وعرب گیرلو ها و گمارها بازینی ها و. . . . میشود

اجازه بدین بنده اینجا گوران را تشریح کنم - گوران از گاوران مشتق شده وگاوران از گاوبره - دخویه ومینورسکی این را فهمیده اند وگفته اند گوران ها نام را از خاندانی بنام گاوبره در دیلم ورویان گرفته اند وقدمت
...
[مشاهده متن کامل]
نام واژه گوران به دوره استرابون می رسد که از قبیله گائورانی نام میبرد که مکان آنراارمنستان وگارن ذکر کرده اند - حال از این دو مبحث من گوران را بهتر باز میکنم اینکه گوران ها انشعابی از خاندان ساسانی گاوبارگان دیلم هستند که اجداد گیل گاوبره از ارمنستان آمده اند که چون در مکان باستانی گائورانی ارمنستان مسکن داشتند به گیل گاوبره مشتهر شدند - اما گائورانی های باستان کجا رفتند ؟اینها در تاریخ بنام تمدن کاریه - قارقارهایا کرکرها - مردمان غورتخارستان و. . . . پراکنده شدند - منابع قاراباغ ارمنستان قارقارها را از قوم آلبانی ذکر میکند - حال این داستان گوران ساسانی که نام را از گاوران باستانی گرفت - ابومسلم خراسانی کرد باشد یا لر یا لک نسبش مشخص است بهزادان ابن بندادمهر ابن هرمز ابن شه فیروز ابن سوره گرد ابن یزدگردسوم لذا ابومسلم سوره میری بود - بحث کرد بودن شبانکاره وکوشان قبل از اسلام که قوم کوچ گویند بماند - بغضی شبانکاره طایفه اردشیر را کرد گویند بعضی از پهله وپهله را از پیشدادیان وماد - خود شبانکاره ای در کتابش نسب شاهان ساسان را به یهودا ابن اسحاق ابن ابراهیم گوتی می رساند - ابن بلخی نسب ساسانیان را به کیانیان وپیشدادیان می رساند - من فکر میکنم همه رگه هایی از حقیقت را بزبانی دیگر بیان می کنند - آن لک باستان که شد لاکز ولیکیه وکازی یا کاسی کموخ وآن لاری که شد اولاری وکوسیالار وگوتی که شد کورتی و. . . . همه یک ریشه داشتند وآن قومی بنام روی بود که شد را - لا - لاک - لار - اورارتو - آلام وآلیمان وآلامتو وگوتی هم از پهله بود وهمه از نسل روی ابن بیل پیشدادی که این بیل شد پیلی وپهلوی وروی شد قوم های لاک ولار وآلامتو ولولو وآرارتو و. . . .

لُرستان یک حوزه جغرافیایی و به معنی چراگاه است و قوم نیست

سلام بر جناب لک - ممنون از معرفی کتاب - حقیقتا بنده سوره میری شناس هستم در حوزه لک ولر وکرد هستند افرادی که کار میکنند - بنده معتقدم هشت تبار کهن در زاگرس وجود دارد که قدمتشان ۱۴۰۰سال است - تباری که از
...
[مشاهده متن کامل]
نسل علک یا الک هستند ومنابع قرون اولیه میگوید همه اکراددر جنگ با اعراب کشته شدتد جز یک الک نامی که چون مسلمان شد نجات یافت واکراد فعلی از نسلش هستند مابقی چون سخت مقاومت میکردند همه کشته شدند - تباردوم تبارهای ساسانی هستند شامل بابان یابه به ای - گوران یا گاوری - جاوان یا جاف - سوره میری - ریزه وند - بیرانوند - بعضی که به شیرزیلاوند می رسند وگیلویه - یه تبار هست بنام بان رز یا بارز که سکونت در کوههای بارز کرمان داشتند منابع میگن در کارنامه اردشیر بابکان اسمشان آمده که اگر این درست باشد اینها از بازرنگ ها هستند وشامل بارزانی ها برزیکانلی ها برازیه ها بارازجانی ها وجبال بارزی وبن ریزی وبازرونددیلم وباساری های فارس و. . . . میشوند - هرچند افرادی می گویند اینها از رزوند یا ریزه وند می باشند - آیا ما کردولر ولکی قبل از اسلام داریم ؟ اگر هستند چه تبارهایی هستند؟ آیا کرمانج ها قبل از اسلامند؟ اگر هستند آیا منابع کهن چیزی گفته؟ اینها سوالاتی هستند که باید محققان جواب دهند هر چند اعتقاد بر این است سه قومیت لک لر وکرد در باستان وجود داشته که دارای اماکنی بوده اند که این تبارهای فعلی که عرض کردم بر آن اماکن مستقر شدند وبه لک ولر وکرد مشتهر شدند - امروزه لکهای باستان را لیکیه ودرپاکستان وهندوستان وداغستان ذکر می کنند ولرهای باستان را لولوها وآراراتوها وکاسیالارها وایلیری ها در بالکان ذکر میکنندوکردهای باستان را کارداک وکردوخیا وگوتی می دانند که ادامه گوتی ها یا جودی ها می باشند که شامل قوم یهودکه جودی اشتهار داشتند وابنای اسماعیل نبی که ایلات بزرگی از نسلش در عراق و. . . . هستند که بنی مضمر و. . . . اشتهار دارند با قبیله ای بنام گت در آلمان وکلا گتهای شرقی وغربی - اگر از من بپرسند می گویم لک ولر وکرد باستان با ورود اسلام متلاشی شدن واین قومیت جدید شکل گرفته از نام ایشان در اماکن ایشان در اول اسلام شکل گرفته است

همین آقایان محققی که نام بردید تلاش دارند که قوم لک را زیر مجموعه ی لُرکوچک قرار بدهند و سعی در حذف لک و لکستان را دارند
شما چطور به این محققین بختیاری اعتماد میکنید

از دوستان عزیز بخصوص محققان آقایان بزرگوار محمدزاده و لطفی تقاضا دارم برای شناسایی ریشه اقوام کرد و لک و لر کتاب آکوپوف ارمنی گوران شناس معروف را بخوانید خیلی پرمحتوا و دقیق است در این کتاب لکها را با یونانیان مقایسه کرده
با سلام خدمت همه عزیزان
استان فارس باقدمتی چند هزارساله دارای اقوام مختلفی هست
نظرات همه عزیزان را خواندم دراستان فارس شهری هست بنام نوراباد ممسنی که از قوم لر هستند بنام ایل محمدحسنی یا مماسنی یا ممسنی امروزی که درزمان های قدیم این شهر قدیمی را شولها بنا نهادند قوم شول از اقوام زاگرس نشین بودند که درمنابع تاریخی متعدد انها را از قوم لر ولک لرستان میدانستند که به فارس مهاجرت کردند وشهر نوراباد ممسنی را بنیان نهادند در طی یک دوره قوم ممسنی قدرت بسیاری میگیرد ایل ممسنی متشکل از چهارایل بزرگ جاوید. رستم. بکش ودشمن زیاری میباشد.
...
[مشاهده متن کامل]

وبه سرکردگی یکی از بزرگان قوم ممسنی به نوراباد که اسم
قدیمی ان شولستان بوده حمله میکنند وبا قوم شول وارد جنگ میشوند که با خیانت یکی از طوایف شول اقتدارقوم شول بهم میخورد از هم میپاشد وشولستان بدست لرهای
ممسنی می افتد.
وقوم شول پراکنده میشوند بعضی به موطن اصلی خود برمیگردند ( لرستان امروزی ) وبعضی از طوایف به اطراف استان فارس. استان بوشهر. کرمان. ویزد کوچ میکنند.
هم اکنون دراستان فارس با۲۷ منطقه . روستا. وطایفه با نام شول زندگی میکنندوهمچنین استان بوشهر شهرستان برازجان وشهر وحدتییه وگناوه طوایف شول زندگی میکنندحتی در کرمان ویزد که خود را لک مینامند
همچنین دراستان فارس طی تحقیقات یک تاریخدان انگلیسی که در زمان پهلوی اول رضاشاه جزو سرویس های اطلاعاتی ان زمان در منطقه جنوب بوده در یک نسخه قدیمی اورده که ۵۰هزارخانوار از قوم کردولک دراستان فارس و۱۰هزارخانواردراستان بوشهرتحت عنوان ایل زنگنه
ایل کرونی. ایل شبانکاره در فارس وبوشهر زندگی میکنندکه تحت امر کریمخان زند از سرحدات لرستان وکردستان جهت
جنگاوری و سربازی با خدمه وحشم کوچ داده شدند.
دراستان فارس روستاهاوطوایف بسیاری هستند که خود را کورد وبعضی خودرا لک مینامند که تعدادی را نام میبرم.
۱. غازیوندها که خود رالک مینامند وساکن محله ای در شیراز بنام تلخداش است زندگی میکنند
۲. کرونی ها خود راکردمینامند وجمعا ۳۰۰۰خانوارند.
مانند روستای کرونی شیرازروستای چهل چشمه کرونی شیرازکه خود راصددرصد کردمینامند روستای خیراباد کرونی کازرون روستای قوام اباد چیچکلو کرونی وبسیاری روستاهای کرونی نشین دیگر
۳. طایفه کلانی که خودرا لک وطایفه عبدوئی کازرون که خود رااز کردهای شکاک میدانند.
شهر کردیان جهرم نام قدیم ان کردیان ولی نام جدید ان قطب اباد
۴طایفه علی کردی وبککی وارندی ایل کوهمره سرخی که اولی خود را اصالتا کرد ودومی وسومی خود را لک میدانند
۵. طوایف بسیاری درایل قشقایی که بعد از فروپاشی دولت کریمخان زند تحت لوای خوانین قشقایی در امدند که خود را لک مینامند مانند زندی لک. طایفه بزرگ دره شوری یا
دره شولی طایفه بزرگ کورشولی یا کوردشولی که در رابطه با طایفه بزرگ کوردشولی بیشترتوضیح خواهم داد.
۶. روستاهای بخش جویم. اوز . گراش که بعضا خود راکردولک
مینامند که تعدادی نام میبرم بنامهای کردیل. کرداباد.
لک اباد . دارکورد. لکستان. لک نیا. کوردعامری. مختارابادلک وخیلی از روستاهای دیگر با پسوند لک یا کردکه اصل ونسبشان را از قوم لک وکرد مینامند.
درخصوص طایفه کردشولی یا کوردشولی یا کورشولی
کردشولی ها در زمان اقتدارحکومت زند بسیار طایفه مقتدر
جنگاوروشجاع بودند که بعد از فروپاشی حکومت زند تضعیف شدند وپراکنده شدند در استان فارس که بد از فروپاشی قوم شول با وصلتهای صورت گرفته بین افراد حکومت زند که خود را کورد میدانند و شولها که خود رالک میدانند به طایفه کوردشولی معروف شدند که در استان فارس به انها لک کورد میگویند وگروهی از کردشولی ها هم
به اتحادیه ایلی قشقایی که ترک زبان هستند میپیوندند
که هنوز هم اصالت کردی ولکی خود راحفظ کردند وبهترین احشام اعم پرورش بز وگوسفند وغیره مهارت بسیاری دارند
که بصورت عشایری زندگی میکنند.
در استان فارس خیلی از قوم های عزیز لک وکرد که طی دوره های حکومتهای صفویه و افشار وزند تا به حال زندگی میکنند که با وصلتهای قومی فارس ها با لک ها وکردهای استان فارس با هم ادقام شدند. درهمه جشن های عروسی در شیراز یکی ازبهترین اهنگها و رقص ها کردی میباشد که حداقل باید دوسه اهنگ کردی نواخته شود وگروهی همه کردی البته نه کردی غلیظ باهم برقصند که نشان از ادقام شدن کردها ولکها از زمان های دوربا فارسها میباشد.
جهت اطلاعت بیشتر میتوانید به سایت کردان فارس در گوگل سری بزنید
با تشکرازهمه عزیزان

اقوام لُر بهتر است به جای تعصب بی مورد به استقلال ( لکستان ) احترام بگذارند
الف - پ ( کرمانجی )
سلام
لرم و افتخارم لک زبانی، این سخن محقق بزرگ ایزد پناه است. اگر محدوده جغرافیایی تمدن های ایلام و تمدنهای قدیمی ترها را در نظر بگیریم متوجه می شویم فرقی بین لر و لک و کرد وجود ندارد .
...
[مشاهده متن کامل]

باتشکر از جنابعالی، ضمن احترام به نظر مبارکتان،
همانطوریکه این بزرگوار با نام کلانی از سر ابله تعریف کاملی از ایل زوله و یازَوره بیان داشته که از ایشان هم تشکر میکنم، ما لکها پس از انقراض دودمان زندیه و قلع و قمع لکها بدست قاجارها ، و اعدام سران طوایف و ایلات لک بدست این حاکمان ظالم و کوچ اجباری جمعیت زیادی از مردم این قوم بخارج از زادگاهشان باعث گردیده از آن زمان به بعد مردم این قوم حتی از سایه خود بترسند، و نتوانند مانند دیگر اقوام ظاهر شوندوشوند. و منزوی شوند. و این قضیه برای دیگر اقوام مانند قوم لُر و کُرد فرصت خوبی شد و به رسانه دسترسی پیدا کردند و به خوبی معرفی شدند و هر کدام از این اقوام ما را زیر مجموعه خودقلمداد و زبان ما را که یک زبان مستقل و باستانی است ، گویشی از زبان خودمعرفی و زبان و فرهنگ و دیگر میراث ما لکها را مانند گوشت قربانی تقسیم نموده ، بله جناب الف_پ ما لک هستیم ، لر، لر و کردها ، کرد لطفا به فرهنگ و زبان قوم لک احترام بگذارید و با این بهانه ها مردم قوم لک را تحقیر نکنید ، تندرست باشید.

ایل ذوله بزرگترین ایل غرب کشور به زبان لکی وگویش های متفاوتی صحبت میکنند و اکثرا در شهرهای ایلام و کرمانشاه و لرستان و. . . سکونت دارند . چمچمال بیستون روستای مال امیری حاج سعادت کرم
ایل بزرگ زوله .
زوله خورشیدلکستان است
می درخشد و روشنی میدهد
زوله ایلی به پهنای ایران زمین
زوله قلب لکستان است
هر بژی لکستان
Kalani

باسلام خدمت تمام تیر و طایفه ی بزرگ ذوله اینجانب حسین عباسی فرزند عباس نوه مرادعلی اصالتا از ایل بزرگ ذوله هستم پدر بزرگم زمانی که شیر خواره بوده بنا به دلایلی که قصه اش مفصل است با مادرش از ایل جدا میشه
...
[مشاهده متن کامل]
وبه نوراباد روستای علی آباد میاد واز اونجا بعد از گذشت چند سال ازدواج میکند بایک مردی از شهرستان نور آباد دهستان خاوه شمالی روستای گاوبازه وپدر بزرگم را باخود به روستای گاوبازه می آورد وبا بزرگ شدن پدر بزرگم ازمادرش میخواهد که نشانی یا اطلاعی از طایفه اش رابه او بدهداما مادرش همش تفره میره ومیگوید که تمام خانواده وایل براثر بیماری وبا مرده اند وبا انکار های مادرش از پیدا کردن ایلش منصرف میشود وبعداز چند سال فهمیده ایم که فامیلهای نزدیک ما هستن وما وانها هیچ اطلاعی از همدیگر نداریم اسم پدر بزرگم مراد علی برادر غلام علی فرزندان ایموم علی وبزرگ آن زمان ایل کربلایی دارا بگ بوده که مردی بسیار سرشناس ونامبرده بوده است حالا من به عنوان یک برادر کوچک از ایل بزرگ شما تمنا دارم اگر کسی اینها را میشناسد به ما معرفی کند . شماره تماس من ۰۹۱۶۳۶۰۰۷۱۴ بسیار سپاس گذارم از لطف شما برادران در ضمن هر کس که مارا به هم برساند مژدگانی قابل دریافت خواد کرد. . .

من اصالتا از ایل بزرگ زوله هستم اصالت ما بر میگرده به زوله های کرمانشاه و همکنون هضم ایل بزرگ حسنوند الشتر شده ایم
یک مثل لکی هست که میگه
ایمه لکیم برا یکیم
ما همه اهل لکستانیم و همه با هم برادریم

درود بر ایل بزرگ زوله خواستم بدانم آیا زوله با زنگنه یکی هستند و دربین طوایف زوله نام زوله زنگنه هست درود بر همه شما عزیزان که دنبال اصالت خویش هستید
ایل زوله شاید لک باشند اما به هیچ عنوان لُر نیستند
لُر های متعصب و قوم گرای اندیمشکی سعی میکنند تمام ایلات و اقوام کرمانشاه و ایلام و لرستان را زیرمجموعه ایل سوره میری و طوایف هداوند و منجزی و بختیاروند که از ایلات و اقوام خودشان هستند قرار بدهند
قوم گرایی و توهم هم حدی دارد؟
ایل زوله لک است فقط لک و لکستان

جناب لک /بنده ادعای سواد نداشته وندارم /بلکه یافته هام را اجرا میکنم/دوم بنده از زبان لکی واشکانی وپهله چیزی بمیان نیاورده ام متوجه منظورت نشدم/ بنده درباره زبان در هیچ فضای مجازی ایی اظهار نظری نداشته ام/موفق وموید باشید
آقای محمدزاده یعنی فقط شما سواد دارید و بقیه بی سوادند زبان لکی طبق تحقیقات زبانشناسی اخیر اشکانی است حالا چه ربطی به زبانهای جنوبی دارد نمی توان عقاید خود را بر دیگران تحمیل کرد نمی گویم من سواد دارم ولی امروزه مثل گذشته نیست همه آگاهند
درود بر استاد لطفی و جوابیه ات/استاد ما در اینجا یعنی بنده وشما بر مدار عقل مطلب می نویسیم/ در هر دیکشنری ایی مطالب بنده وشما عاری از نژاد پرستی و. . . . هستند/ما مینویسیم ومیگیم تا آیندگان تکمیل کنند
...
[مشاهده متن کامل]
واین اقیانوس تاریخ انواع غواص می خواهد تا هرکدام در کاوشهایشان نقطه ای تاریک از آن را روشن کنند/واین یعنی روشن شدن حقایق تاریخی ایلات وهیچ دو نویسنده ای مثل هم نمی نویسند/ در پایان زنگنه بزرگ وغیور را بنده اثبات کرده ام وخواهمش گفت /که ایلی منشعب از بیرنجانی یا بیرانوند هستش

فردی که به نام لطفی نوشته تمام ایلات لک و لر بازمانده قوم سوره میری ساسانی است، کذب محض است. هرچه بزرگان زنگنه و زوله بگویند رسته ، توجیهات من در آوری خیلی از دوستان که اظهار نظر کرده اند. وقت تلفی است . هر طایفه ای ریشه ی خود را بهتر می شناسد. مشابهت های اسمی خیلی ها را دچار توهم کرده است. زنگنه و زوله از دیر باز باهم بوده اند. بنابراین بزرگان و اسناد این دو ایل راه گشاست. بعد از چاپ یکسری کتب که در باره ی ایلات می نویسند. دقیقتر می توان قضاوت کرد. از امروز تا روز قیامت اعلام می کنم، سوره میری یکی از ایلات غرب کشور بوده، به علت انتسابش با ساسانیان در فراز و فرودهای تاریخیش پراکندگی دربین تمام ایلات دارد. بیشتر ازمنه به حرمت اجدادشان که ایرانیان معمولا" قداست و قدرت برخی از پادشاهانش را قبول داشته اند ریاست طوایف را به آنها عنایت کرده اند در برخی مواقع که قلع و قمع آنها در دستور کار صاحب منصبان جدید واقع شده است. طوایف فامیل و همجریش آنها را به نام خویش جا داده اند. بطور مثال مظفروندها و مقصودی ها از ایل کاکاوند سوره میری هستند . بقیه اقوام سببی و یا ترکیبی از ایلات و طوایف دیگر در قالب اتحادیه ی کاکاوند هستند. از بعد جامعه شناسی و مردم شناسی هر ایلی ویژگی های خود را دارد. سوره میری هم نشانه و شاخص دارد. محققان در حال کاوشند . خواهشمند است، سخنانی بنویسیم که موجب انحراف ردپاها ی تاریخی و خدای نکرده، موجب تحریف تاریخ نشویم.
...
[مشاهده متن کامل]

اگر سخن حقیر کسی را رنجانده است پیشاپیش پوزش می طلبم.

دوستان و همتباران لک سلام
در بین کامنت های این صفحه افرادی با اسم های جعلی و مستعار که لُر تبار هستند و از لُرهای اندیمشک هستند به صورتی کاملا هدفمند در تلاش اند تا قوم بزرگ لک و لکستان را زیرمجموعه ی لُر کوچیک قرار بدهند انسانهای بی رگ و ریشه ای که با هدف هضم قوم لک به دنبال پروژه ی نامشروع و جعلی لُرستانات گپ فعالیت میکنند
...
[مشاهده متن کامل]

ما مردم قوم بزرگ لک ریشه در عمق تاریخ داریم . زبان و قوم لک کاملا مستقل است و ما هضم هیچ قومی نمی شویم
لُر__________ ( لکستان ) __________کُرد
لک بمانید و پایدار التماس دعا

مردم هرسین لک و لکستانی اند
ما هضم هیچ قومی نمی شویم
نه کُردم نه هم لُر نژادم لک است
میان تبارها تبارم تک است
من لکم مرا با نام نامی لک بخوانید

باسلام مجدد/این پیام را فرستادم اما اجرا نشددوباره عرض میکنم/وقتی شول ها مضمحل شدن بسمت اتابکان کوچک آمدند چون با ایشان همتبار بودند وعلت اینکه اتابکان بزرگ یکبار به لرستان حمله ور شدند بخاطر شول ها بود
...
[مشاهده متن کامل]
که به خورشیدیان ملحق شده بودن هرچند منبعی ذکر نشده اما قراین این را می گوید/در قرن ششم میاه ها در بین پلدختر ورومشکان در مکانی بنامشان یعنی میا یا محلی میو ساکن شدن وتا دوره عباسی در این نقطه بوده اند که چون شاه عباس با لشگری سوره میری جنگید اینها هم متحمل پراکندگی شدند/ در خوزستان ایلی بنام میاح داریم که عرب زبانن ولی از حیث تبار از ایل زوره هستند ودر خاک عراق قسمت مرز نیز میاح داریم /در حال حاضر روستای میان پلدختر شامل کولیوند سوره میری ودیناروند هستند که سوره های آن تا سی خانوارند وعموزاده ای ایشان در چیابل رومشکان از میان مستقر شده اند

در جهت تکمیل مباحثم اینکه به شما عزیزان هم کمکی کرده باشم خدمتتان عارضم که در ایوان تیره ای بنام میانه سوری هستش که کتاب تاریخ جغرافیایی ایوان غرب اثر استاد محمدی آنها را سوره میری معرفی میکند /بنابراین
...
[مشاهده متن کامل]
پرواضح است که میان ها که دارای پسوند سوری هستند از سوری میری ها هستند که بصورت میاه/میاخ/میاح/میان/میو در محاوره یاد میشوند

دوستان و همتباران عزیز مراقب باشید افرادی پان لُر جهت تفرقه بین اقوام و ایلات لک و جهت زیرمجموعه قراردادن قوم بزرگ لک و هضم و حذف لک و لکستان کامنت میگزارند این افراد به صورت هدفمند و برای لُرستان گَپ تبلیغ میکنند لطفا مر اقب ترفند کثیف این بیخردها باشید
از تعریفی که نسبت به ایل زَوله یا زَوره بیان داشتید سپاسگزاریم، همانطوریکه شما ها اشاره کرده اید ، ایل زوله دورانی، بعضی اعتقادشان تا حکومت نادرشاه و بعضی دیگر تا انقراض حکومت زندیه ، بزرگترین ایل در زاگرس
...
[مشاهده متن کامل]
ایران ایل زَوله یاذوله یا زَورَه بوده ، مورخین و اهل قلم کمتر از این ایل کهن اسم برده، و زبان اصلی مردم این ایل لکی اصلی بوده و اما تیره هایی از طوایف میاخ و کُله پا و زنگنه که زیر مجموعه این ایل بوده پس از یکجا نشینی در منطقه فارسینج ( زوله کلیایی ) در منطقه دینور و کرمانشاه تغییر گویش داده وبه زبان کردی تکلم می نمایند ، گرچه همه ایران سرای هر ایرانی است ، اما من نه کردم و نه لر، بلکه لک هستم

لک نه لُر است نه کُرد
لک و لکستان مستقل است زبان لکی سه هزار واژه ی مستقل دارد زبان لکی به عنوان یک زبان مستقل ثبت ملی شده است ایل بزرگ زوله از سرشاخه های زبان و قوم بزرگ لک و لکستان است
از جناب فرشاد محمد زاده سوره میری به پاس تعریفی که از ایل زوله و طوایف این ایل بیان نمودید بی نهایت سپاسگزارم ، ان شاءالله در آتی هم از مطالب خوبتان بهره مند شویم .
ارادتمند شما مولایی
در صورت تمایل اینجانب تعدادی نسخ قدیمی شامل دست خط بزرگان ایل زو خرج و برج نامه اندرونی و تفنگ چی های ایل و عقدنامه خان زاده و بزرگان ایل و عکس های بسیار قدیمی از بزرگان و همینطور جناب فرما فرمان و صارم دوله و صارم لشکر دارم ک میتوانم در اختیار بگذارم چاپ بفرمایید
...
[مشاهده متن کامل]

ایمیل متعلق ب نوه اینجاب میباشد
ahuramzda. 1985@gmail. com

طبق کتاب بدلیسی شولها ترک سلجوقی هستند و ربطی به زوله ندارند گرچه سلجوقیها از حاکمان ایران ترکیه و عراق کنونی بوده اند و از میان آنها انسانهای نیک و بزرگی برخواسته اند
عرض سلام دارم خدمت آقای میلاد مولایی و آقا وریا، ان شاءالله تندرست باشید.
در رابطه با پاسخ سئوال آقا میلاد، بعرضتان میرساند تا انقراض حکومت کریم خان زند ایل ذوله یا زَورَه یکی از پر جمعیترین ایلات دو استان کرمانشاه و لرستان بوده ، زیرا مناطق لک نشین استان لرستان تا سال ۱۳۵۲ تابع ایالت کرمانشاه بوده، و طوایف این ایل بزرگ در تمام مناطق این استانها دارای زندگی روستای و عشایری بوده ، و در زمان رضاخان، در ایران القاب حذف و ادارات سجل احوال تاسیس گردید و برای هر فرد بنام بزرگ تیره، طایفه، ایل و یا بنام محل زندگی آنها نام خانوادگی تعیین گردیده ، و در منطقه ما افرادی که نام خانوادگی آنان مولایی است در حد یک تیره واز طایفه شاه نظر ایل ذوله هستیم و به زبان لکی اصیل تکلم می کنیم و در زمان حکومت زندیه محل سکونت مردم طایفه خاوه الشتر بوده و بعید نیست که اجداد شما با اجداد ما فامیلی نسبی داشته اند و به همین دلیل این نام را برای خود انتخاب کرده،
...
[مشاهده متن کامل]

و اما در رابطه با ادعای آقای وریا، بنده تا کنون چنین مطلبی از کسی نشنیده ام ، و بدون منع است.

اقای مولایی بنده از طایفه مولایی هستم ک بخاطر مشکلاتی ک از قبل پیش امده مهاجرت کرده و ب یکی از روستا های استان لرستان شهرستان بروجرد امده ایم نام این روستا تپه مولا هست. خواهشمندم از طایفه مولایی بیشتر صحبت کنید
جالبه که اجداد من از کرمانشاه به لرستان اطراف ازنا مهاجرت کردند و روی سنگ قبرشون نوشته شده"من طایفه الزوله. و چون اونجا مردم ترکی حرف میزنند اونها هم ترک زبان شدند.
خیلی جالب بود برام که چه طایفه بزرگی بودند.
ممنون از اقای ( بی طرف ) عمو عبدالله ادم خیلی خوبیه پسر خاله پدربزرگمه، واقعا ادم دوس داشتنیه، انشالله همیشه سلامت باشه
میربگ زوله نورآباد که در جواربابابزرگ یا بابرزک به زبان لکی قراردارد و میشه گفت متولی بابابزرگ هستند یکی از تیره های گوران که به زبان لکی یا همان گوران صحبت می کنند حالا معلوم نیست این گوران دقیقا به چه
...
[مشاهده متن کامل]
معنا است در تاریخ بدلیسی خیلی از آنها تعریف و تمجید شده و آنها را با کلهر یکی دانسته اند حتی مردم اردلان البته بجز حاکمان اردلان که بابااردلان حاکم اردلان در میان گوران بزرگ شده ولی ساسانی است و گوران نیست

با سپاس از نوادگان یارکرمخان از سرداران مقتدر غرب ایران.
باسلام ممنونم بزرگوار ، از اینکه نسبت به فرهنگ وزبان مردم ایل با اصالت زوله یا زَورَه علاقمند هستید بی نهایت خرسندم ، ان شاء الله تندرست باشید ، ما اطلاعات کافی راجع به این ایل زَورَه نشین کسب کرده ایم
...
[مشاهده متن کامل]
، و بخشی اطلاعاتمان البته مختصراً منتشر نمودیم ، اگر جنابعالی به توضیح و اطلاعات بیشتری نیازمند هستین ، ما کانالی بنام کانال طوایف ایل ذوله. راه اندازی کردیم ، شماره تان برام بفرست تا لینک کانال خدمتتان ارسال کنم، موید باشید.

سلام خدمت برادر عزیز آقای مولایی من خودم خیلی تمایل دارم تاریخ منسجم ودرستی از ایل بزرگ ذوله در تاریخ ایران ثبت ومعرفی شود بنابراین میتونم فردی بزرگ وباتجربه وبا اطلاعات خوب جهت پاره ای از سوالات مجهول
...
[مشاهده متن کامل]
که در ذهن جنابعالی در مورد ایل ذوله وزیر مجموعه های آن قرار دارد را معرفی کنم مطمئن باشید به جواب خیلی از سوالات خود خواهی رسید وحتی دیدن این فرد بزرگوار خالی از لطف نیست. آقای عبداله عباسی - صحنه روستای گلک کبود ( گلم کو ) بعد از روستای کنگر شاه

باعرض سلام ، همون طور که دوست عزیزم گفتند ما بخش دینور نزدیک سنقر و صحنه هستیم، از نوادگان مرحوم صارم لشگر، گویش مردم از لکی به کردی سنقر عوض شده، درصورتی که مردای قدیمی لکی صحبت میکردن، این اصلا خوب نیست،
...
[مشاهده متن کامل]
بعدش خاستم بپرسم از جناب مولایی، مردم قدیمی ما میگن مرحوم یار کرم خان که ایل مارو اینجا میاره، قبلش توی نوراباد روستای بابا بزرگ زندگی میکردن، بعداز فوت ایشان توی روستای بابا بزرگ به خاک سپرده میشن، باتشکر ازشما. افتخار میکنم که از ایل بزرگ ذوله هستم.

بیشتر زبان عشایر ذوله لکی هست
ممنونم جناب سلطان آبادی از ابراز علاقه تان وهمچنین اطلاعاخوبتان نسبت به ایل زوله یا زوره ، بله همانطوریکه جنابعالی اشاره فرمودید ایل زوره دارای ۱۲ طایفه بوده ، که طایفه تاری یکی از طوایف این ایل بزرگ و
...
[مشاهده متن کامل]
با اصالت بوده ، ولیکن مدیر همین سایت چارت طوایف را بهم زده و فقط دو طایفه از این ایل را به حساب آورده ، آنهم دو طایفه نسبتاً مستعد، ضمناً اهالی طایفه تاری در کنگاور، عبدالتاجدین، زرده، خرم آبادفش، چشمه بید، نصرت آباد، خلیل آباد، کرماجان ، سلطان آباد و چمچمال و کرمانشاه سکونت دارند و تا حکومت کریمخان لک ( زندیه ) ایل زوره یکی از پر جمعیترین ایلات لرستان بوده البته لرستان تا سال ۵۳ جزء ایالت کرمانشاه بوده و بیشترین سواره نظام سپاه کریم خان زند از ایل زوره بوده و اما مدیر این سایت، ایل بزرگ زوره را در حد دو طایفه تعریف کرده البته از روی عدم اطلاعاتشان نسبت به این ایل بوده ، بعلت اینکه مدیر این سایت مشخصاتشان نا مرعی است از نظر حقیر سایتی غیر مجاز بوده و بنده از این لحظه به بعد هیچگونه مطالبی برای این سایت ارسال نخواهم کرد. موید باشید.

بدلیل اینکه تعریفی که در باره ایل زوله یا زوره در ابتدای صفحه بکار رفته بی ربط بوده و نگارنده بعلت عدم آگاهی ، این تعریف را در وصف ایل بزرگ زوله یا زوره بکار برده، لطفاً نسبت به حذف مطالب بنده که در این صفحه درج گردیده اقدام نمایید.
خانواده گرمسیری , خانواده حاج علیمحمد توشمالانی در خلیل آباد کنگاور, خانواده عزیزمحمد عبدالتاجدینی در عبداتاجدین خانواده های نیکجو در کنگاور که سابقا, , ساکن چشمه بید اسد اباد بوده اند و خانواده کربلایی موسی و کریم در روستای لک لک اسد اباد از خانواده های اصیل ایل تاری ذوله اند
زبان له ک زیر مجموعه هیچ گویش و زبانی از جمله لری و کوردی نمیباشد. بلکه خود یک ریشه می باشد که سایر شاخه ها از ان برگرفته شده اند الخصوص کوردی.
سپاسگزارم از جناب بالاوند بزرگوار به پاس ارسال مطالب تاریخی و خوبتان ، همانطوریکه جنابعالی اشاره فرمودید تا حملات عثمانی ها به غرب ایران حد و مرزی بین کشورهای سوریه و عراق وجود نداشته و تمام ایلات غرب
...
[مشاهده متن کامل]
ایران بین این کشورها ییلاق و قشلاق داشته اند ، از جمله ایل ذوله یا زوله و بروایتی بیشتر در شهرهای کلار و زور تردد داشته اند و بعد از پایان جنگ عثمانی ها ایل زوله مانند دیگر ایلات لک در منطقه الشتر لرستان اطراف کوه گَرین ساکن و در زمان حکومت کریم خان زند بیشترین تفنگچی و سواره نظام سپاه او از مردان ایل ذوله بوده و نامشان نیز در کُتب مورخین به ثبت رسیده و زبان اصلی مردم ایل زوله لکی بوده ، گر چه همه ی ایران سرای هر ایرانی است ، ولیکن ضمن احترام به همه اقوام از جمله قوم کرد و لُر ، من لک هستم . دستمریزاد و خسته نباشید.

✍۱ - تعریف ایل*
ایل عبارت است از یک واحد سیاسی که از تعدادی طایفه تشکیل شده باشد. 🍂
۲ - چگونگی تشکیل و ساختمان ایل،
ایل در مرحله خاصی از زمان بصورت یک نیروی ضربه ای ، یا تدافعی بوجود آمده و پس از مدتی چهره ی ساختگی از بین رفته و بصورت یک جمع متشکل باخصوصیات مشترکی به حیات خود ادامه می دهد. 🍂
...
[مشاهده متن کامل]

۳ - رکن اساسی طایفه و تیره،
رکن اساسی طایفه ، تیره است ، هرتیره دارای یک هسته مرکزی است که از تعدادی افراد که دارای نیازی مشترک هستند تشکیل شده و از این روابط خویشاوندی نقش اساسی را در این میان بازی می کنند . رهبری تیره جزء کدخدا محسوب می گردد، رهبر تیره بایستی از اعضاء اصلی تیره یعنی از نسل بانی تیره باشد و فردی لایق دلیر و مهمتر از همه در سخنگویی مهارت خود را نشان داده باشد ، مانند شناخت سابقه تاریخی ایل ، مدد گرفتن از علم زبانشناسی. 🍂
۴ - تقسیمات ایل یا تیره شناسی،
هر ایل به چند طایفه ، تیره ، شاخه و خانوار تقسیم میگردد. 🍂
۵ - نظام ایلی :
ریش سفیدان ایل کسی را از میان خود به ریاست ایل یا طایفه بر می گزینند و تا زمانی که رفتار وکردار او بر وفق مصالح ایشان باشد مورد احترام و اطاعت قرار می گیرد. 🍂📚
ان شاءالله، عزیزانی که گاهاً بصورت سلیقه ای و بدون منبع و ماخذ ، تعریفی ناقص از ایل بزرگ و با اصالت ( ذوله، زوله، زولَ ) تهیه و برای سایتها و کانالها ارسال می کنند ، به بندهای این مطلب ( تعریف ایل، طایفه ، تیره، حوز ) توجه،
تا در این رابطه کاملاً توجیه گردند.
گرد آورنده: لطیف مولایی

اهل قلم هر قومی باید سعی در ضبط آثار و فرهنگ خود باشند تا با مُشتی پُر به اُفقهای آینده برسند و آیندگان نیز با پُشتی پُر به پیشینه ی خود ببالند و برای آیندگان حرفی داشته باشند. . . . ان شاء الله همه ماها از این قبیل افراد باشیم.
باعرض پوزش از محضر مدیر سایت و مخاطبین بزرگوار ، پیرو مطالب ارسالی مورخ ۱۳/۳/۹۸ در بند ۱_ منظورم را به این شرح اصلاح می کنم ،
منظورم از هفتاد سال، یعنی بزرگان طوایف این ایل که بیش از هفتاد سال سن دارند میگویند که کاملاً بیاد دارند ایل ذوله دوازده طایفه زیر مجموعه داشته و ظهارات نگارنده که در بدو صفحه قید نموده ایل ذوله از دو طایفه نسبتاً مستعد تشکیل شده کاملاً بی اساس است .
...
[مشاهده متن کامل]

مضافاً طوایف ایل بزرگ ذوله عبارتند از : ۱ - شانظر ۲ - میاخ ۳ - ذوله زنگنه ۴ - خالوند ۵ - لرستانی ۶ - حواس ۷ - رشنو ۸ - میربگ ۹ - کَلوند ۱۰ - تاری ۱۱ - کُلَه پا ۱۲ - کُل کُل . ⛦ضمناً بعضی از مُعَمَرین این ایل می گویند طایفه اعظمی که در منطقه خاوه الشتر و هم اکنون زیر مجموعه ایل بزرگ بیرانوند محسوب می شود در ابتدا یکی از طوایف ایل بزرگ ذوله بوده ، البته احتمالاً پس از قلع و قمع لک ها بدست آغا محمد خان قاجار و مهاجرت ایل ذوله به شرق استان کرمانشاه این اتفاق افتاده ، نا گفته نماند هسته هایی از ایل ذوله همانند تیره هایی از طوایف، لرستانی ، شانظر ، میربگ همچنان در منطقه خاوه الشتر سکونت دارند.
مردم ایل ذوله به زبان لکی اصیل ( اوستایی پهلوی ) تکلم مینمایند،
ناگفته نماند طایفه کله پا پس از یکجا نشینی در شهر کرمانشاه زبان آنان به زبان کردی کرمانشاهی و همچنین تیره ای از طایفه میاخ که در منطقه دینور سکونت دارند بعلت هم مرز بودن با بیگوند ها ( کلیا یی ها ) تا حدودی به زبان کردی کلیایی تکلم می نمایند ( تغییر گویش داده اند ) ایل ذوله یکی از قدیمیترین و کهنترین ایلات زاگرس نشین در استانهای لرستان و کرمانشاه بوده و جمعی از مردان ایل ذوله بعنوان سواره نظام در قشون کریم خان زند و پس از مهاجرت به شرق استان کرمانشاه جزء قشون فوج ایالت کرمانشاه بوده و به پاس شجاعتشان القاب با ارزشی توسط حاکمان وقت ، همچون سالار جنگ ، سیف لشگر ، ایلخان ، صارم لشگر و . . . به آنان اعطاء گردیده.
باتشکر. 🌷

نقل از صفحه قبل.
باسلام مجدد، شما در ابتدای صفحه درج نمودیدکه ایل ذوله از دو طایفه نسبتاً مستعد یوسفی ( یوسویی ) و شانظر ی تشکیل شده و مجدداً دنبال همین مطلب اضافه کردید طایفه یوسفی شامل تیره های ، کُلَه پا ، کلوندی، تادری، خالوندی، مولایی و میاخ نی باشدکه اقلیتی از تیره های بزرگ کلهروند می باشندکه در زیر مجموعه این طوایف قرار گرفته اند و مجددا اضافه کردید که ایل ذوله همراه ایل بزرگ زنگنه به این سو آمده یعنی به ( ایران ) ا - بعرض حضرتعالی میرساند بنا بگفته معمرین که ثابت شده بیش از هفتادسال پیش ایل ذوله که یکی از ایلات بزرگ، صاحب نام غرب ایران بوده و حدود دوازده طایفه را زیر مجموعه خود دارند ، ۲ - و از اینکه این ایل از دو طایفه نسبتاًمستعد ، مولایی و یوسفی تشکیل شده کاملاً اشتباه بوده ، ۳ - در ادامه مطلبتان طایفه مولایی را یکی از ( تیره های ) طایفه یوسفی معرفی کردید ، یعنی در ابتداء طایفه و سپس بایک درجه تنزل بنام یک تیره معرفی که این نشانه ای از عدم آگاهی جنابعالی نسبت به ایل ذوله و طوایف آن بوده، ۴ - شما طوایف کُلَه پا ، کلوند، خالوند و میاخ را که هر چهار از طوایف ایل ذوله بوده زیر مجموعه طایفه ای بنام یوسفی قرار داده اید در صورتیکه یوسفی یکی از تیره های طایفه ذوله زنگنه بوده ، و در ادامه اضافه کردید ، همه این طوایف را اقلیتی از تیره های کلهروند معرفی کردید، در صورتیکه کلهروند ربطی به ایل ذوله ندارد و کاملاً بی ربط است.
...
[مشاهده متن کامل]

۵ - جنابعالی اگر متوجه شده باشید در این تعریفتان ، سهواً یا بعمد ایل ذوله را ایلی خیلی، خیلی کوچک و نا چیز معرفی کردید ( آنهم ایلی بزرگ، صاحب نام با داشتن دوازده طایفه بزرگ و بیش از یکصد تیره ) و آسمان و ریسمان بافته اید ،
چنانچه در محاکم قضایی علیه شما اقامه دعوی شود حتماً مورد مواخذه قرار خواهید گرفت ، لذا تقاضا دارد بمنظور جلو گیری از جریحه دار نمودن افراد این ایل هرچه سریعتر نسبت به اصلاح مطالبتان تجدید نظر نموده و مطالب اصلاحی را در سایتتان منتشر نمایید. باشکر مولایی

با سلام لطفاً این اشتباهات که در مطالب ارسالی مشهود است اصلاح فرمایید .
عثمانی ها، بر عهده، بعلت هم مرز بودن با بیگوند ها. باتشکر
باسلام و عرض ارادت
مطالبی در رابطه با ایل ذوله یا زوله یا زَولَ. بنا به روایت معمرین و یا اشاره برخی از مورّخین و اهل قلم ، ایل زولَ یکی از قدیمیترین ایلات زاگرس نشین در غرب ایران و از بومیان درّه مهرگان بوده،
...
[مشاهده متن کامل]

و باستناد نوشته برخی از اهل قلم و روایت معمرین، تا قبل از ۵۱۲قمری که بین کشورهای ایران، عراق و سوریه حدو مرز وحدود و ثغوری وجود نداشته و تمام ایلات غرب ایران از جمله ایل زولَه در این کشورها ییلاق و قشلاق می کردندو بعد از پایان جنگ عثمای ها با شاه اسماعیل صفوی مرز بین کشورها تعیین و هسته هایی از این ایلات از جمله ایل زوله در کشور عراق باقی مانده ( در شهرهای کلار و زور ) و بعد از آن این ایل در استان لرستان منطقه خاوه الشتر در بین دیگر ایلات وند سکونت داشته، ودر زمان حکومت کریم خان زند تعدادی از مردان ذوله از بعنوان سواره نظام عضو قشون کریم خان لک فرمانروای ایران بوده و در فتوحات کریمخان لک سهیم بوده اند و زبان اصلی آنان لکی بوده.
و پس از سقوط حکومت زندیه و قلع و قمع لک ها از جمله سران ایل ذوله توسط آغامحمد خان قاجار در نتیجه تعداد زیادی از طوایف این ایل به شرق استان کرمانشاه و غرب شهرستان اسد آباد مهاجرت نموده و هسته هایی از این ایل همچون طایفه لرستانی ، اعظمی وطایفه میربگ در آن منطقه باقی مانده اند، وبعد از آن مردان ایل ذوله بمرور زمان در بین حاکمان ایالت کرمانشاه نفوذ پیدا کرده بطوریکه وجود آنان نزد والیان و حاکمان حائر اهمیت بوده و سواره ذوله عضو قشون ایالت کرمانشاه بوده وتا حکومت رضاخان حفاظت از جاده ابریشم از کرمانشاه تا همدان لر عهده سواره نظام ایل ذوله بوده وودر ادوار مختلف تاریخی، از میان افراد این ایل شخصیتهای برجسته ای ظهور کرده اند، و تعدادی از طوایف ایل بزرگ ذوله همچون طایفه میاخ ( طایفه صارم لشگر ) بعلت همرز بودن با لیگوندها ( کلیایی ها ) وطایفه کُلَه پا پس از یکجا نشینی
، زبان خود را تغییر و به زبان کردی تکلم مینمایند، بقیه ور صفحه بعد
خسته نباشید مولایی

شاید شما راست می گویید خالوندها شاید ایتیوند باشند و ایتیوند کاکاوند است بدون شک این یک واقعیت است و همه می دانند و ما با کاکاوندها و بیرانوندها و تمام ایلات لک برادریم
وکل خالوند ها بدون استثنا از ایل ایوتوند هستند که شجرنامه انها موجود است خواهشا لک ها رزیر مجموعه کرد قرار نده که بزرگترین خیانت رو امثال شما ها به هویت و زبان لکی میکنید زبان لکی به عنوان یک زبان قبت شده است
برادر عزیز بالاوند که خودت رو ادم با سوادی میدونی خواهشن برو تحقیق کن اولا زبان لکی زیر مجموعه هیچ زبانی نیست و نبوده زبان لکی جدای از زبان کردز است و ثنیا در جواب شما که گفتید خالوند جزیی از طایفه بالاوند میباشد باید عرض کنم خالوند یکی از طوایف ابل ایوتین ( ایوتوند ) میباشد
بالاوندها از هر نظر خوب هستند دلاوری مهمانوازی پاکی و دلیری و زیبایی و دیانت و دارای شخصیتهای بزرگی کشوری لشکری و ورزشی هستند می توانید تحقیق کنید با تمام احترامی که برای سایر ایلات لک دیگر دارم
پیشنهادی ندارم ما از نوادگان ایل زوله طایفه میر بگ در کرمانشاه، شهر بیستون . چم چمال زندگی میکنیم اگر مایل باشید اطلاعاتی خواستید به شما بدهم
من خودم از طرف مادری جدبرجد زوله بودیم زبانمان لکی است هفت پشت خودم میدانم همه لک بودن وهستیم وهنوزم لکی صحبت میکنیم و در لرستان خرم آباد هستیم اما بخش اعظم در نورآباد هستیم و بخشی هم کوهدشت .
نخره
حسن خان
بیداغ۲ ( بی اخ _لکی )
منتعلی
روشا
بیداغ۱
احمدخان

چرا اسمی از ایل تاری برده نمیشود در حالیکه آنها هم طایفه بزرگی از ایل ذوله بوده ان خانواده حاج ابراهیم خزایی سلطان ابادی در سلطان آباد کنگاور حاج محمدولی سلطان آبادی در آران خزل از طایفه تاری ایل ذوله
...
[مشاهده متن کامل]
اند وشهید حمیدرضا خزایی سلطان آبادی فرزند حاج ابراهیم میباشد , بزرگان ایل ما عبارتند از عوره ممه, , عبدالمحمد, , علیپاشا خان, نجفخان و. . .

مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ٨٦)

بپرس