برج میلاد

دانشنامه آزاد فارسی


بلندترین سازۀ ایران و چهارمین برج مخابراتی بلندمرتبه در جهان. این سازه از نمادهای پایتخت ایران، تهران، نیز به شمار می آید. برج مخابراتی میلاد درون مجموعۀ یادمان در شمال غرب شهر تهران قرار دارد. به سبب ارتفاع بلند و شکل ظاهری متفاوتش، این سازه از هر نقطه در تهران قابل رؤیت است. برج میلاد با ۴۳۵ متر ارتفاع پس از برج سی ان تورنتو (۵۵۳.۳ متر ارتفاع)، برج مسکو (۵۳۳.۳ متر ارتفاع)، برج شانگهای (۵۰۰ متر ارتفاع)، چهارمین برج بلندمرتبه مخابراتی جهان است و از ۵ قسمت اصلی تشکیل شده است که عبارت اند از شالوده، ساختمان پای برج، بدنه اصلی برج، سازۀ رأس و دکل. ساختمان رأس آن به وسعت ۱۳۰۰۰ متر مربع بزرگ ترین ساختمان رأس در برج های مخابراتی دنیاست و شامل دو قسمت عمده سبد فلزی و قسمت فوقانی است. ستون اصلی این سازۀ بتونی با مقطع هشت ضلعی حدود ۸۰هزار تن وزن دارد و ارتفاع آن به ۳۱۵ متر می رسد. برج میلاد بر روی تپه ای به مساحت تقریبی ۱۴ هکتار در جنوب شهرک قدس (شهرک غرب) و شمال کوی نصر واقع است. امکانات ویژه برج عبارت اند از شش بالابر (آسانسور)، رستوران گردان، محیط های روباز و سربسته برای دیدن شهر، نمایشگاه دفاع مقدس در سرسرا، امکانات ویژۀ مخابراتی و تلویزیونی، نگارخانه، امکانات فروشگاهی و فضاهای خدماتی. ایجاد و گسترش شبکۀ دسترسی بدون سیم، ایجاد زیرساخت مناسب برای سیستم های جدید تلویزیونی، بهینه سازی پوشش رادیو تلویزیونی، کاربردهای هواشناسی و کنترل ترافیک، گسترش و بهینه سازی پوشش شبکه های بی سیم و پی جو، و بهره مندی از فضاهای گردشگری ازجمله کارکردهای این برج به شمار می آیند. طرح این برج با معماری ایرانی ـ اسلامی همخوانی دارد و توسط طراحان و مهندسین ایرانی طراحی و اجرا شده است. برج میلاد در ۱۳۸۷ش به بهره برداری رسید.

پیشنهاد کاربران

Milad tower
برای یادسپاری آسان تر ارتفاع435متری و سال بهره برداری ۱۳۸۷ آن می توان با کلمات و اعداد بازی کرد، داستان سازی کرد و به تخیل پرداخت بطور مثال
حیف نون سی تا از بر و بچه های محله ی ندید بدید را سوار یک پژو 405 میکنه می برد برج میلاد، ( لطفا تصویر را در ذهن مجسم کنید )
...
[مشاهده متن کامل]

435=405 30
اما برای یادسپاری آسان تر سال بهره برداری :اگر هفت فارسی بصورت عددی یعنی ( ۷ ) را زیر ۸ قرار دهیم شکل بدنه اصلی برج یا قسمت گردان این برج ساخته می شود.

بپرس