برساووش

دانشنامه عمومی

برساووش پِرساوُش یا پرساووش یا بُرندهٔ سرِ دیو ( به یونانی: Περσεύς، به انگلیسی: Perseus، به فرانسوی: Persée ) یکی از صورت های فلکی است که در نیم کرهٔ شمالی دیده می شود. پرساووش از ۴۸ صورت فلکی بطلمیوسی و ۸۸ صورت فلکی مدرن است. پرساووش کمی دورتر و حدوداً در قسمت شرقیِ زن بر زنجیر ( آندرومِدا ) قرار گرفته است.
ستارهٔ «غول» ستارهٔ اصلی آن است که ستاره ای دوتایی است. هنگامی که یکی از جلوِ دیگری می گذرد، ستارهٔ غول تقریباً نیمی از درخشندگی اش را از دست می دهد. [ ۱]
این صورت فلکی نقطهٔ نورباران بارش شهابی برساوشی است که هر سال در نیمهٔ دومِ مرداد ماه با تراکم حدود ۵۰ شهاب در ساعت رخ می دهد.
نام پرساووش از نام یونانی پرسئوس گرفته شده که در اساطیر یونانی قهرمانی است که مدوسا را کشت تا شاهزاده آندرو مدا، دختر کاسیوپه ( که نام لاتین ذات الکرسی از او گرفته شده ) و قیفاووس را از چنگال هیولای دریایی به نام قیطس نجات دهد.
«پرساووش از نام یونانی پرسئوس گرفته شده، او پسر زئوس خدای خدایان، و قهرمانی نیمه خدا نیمه انسان است. ماجرای پرساووش از آنجا آغاز می گردد که برای نجات شاهزاده آندرومدا ( دختر کاسیوپه_ذات الکرسی ) از چنگ هیولای دریایی به نام قیطس یا کراکن مجبور می شود با عفریته ای به نام مدوزا ( یا مدوسا ) مبارزه کند. مدوزا عفریته ای است که هر شخصی به چشمان او خیره شود تبدیل به سنگ می گردد. پرساووش شبانه به بالین مدوزا می رود و او را در خواب غافلگیر می کند. و با استفاده از انعکاس تصویر مدوزا در سپری که به دست داشته وی را شکست می دهد. سپس سر مدوزا را از تن جدا می کند در کیسه ای می نهد و به جنگ هیولای دریایی قیطس می شتابد. پرساوش سر مدوزا را در برابر قیطس قرار می دهد و به این روش هیولای دریایی به سنگ تبدیل می شود. و شاهزاده آندرومدا نجات داده می شود. پرساووش شاهزاده آندرومدا را در نهایت به همسری خویش انتخاب می کند.
در برخی روایات آمده است که پارسیان از نوادگان پرسئوس هستند. »
ستارۀ رأس الغول یا بتا برساوش، که از نوع ستاره گرفتی است دارای قدر متغیر میان ۲/۲ تا ۵/۳ می باشد. این دو ستاره به فاصلۀ ۱۸ میلیون کیلومتر از یکدیگر قرار گرفته اند و هر ۲ روز و ۲۰ ساعت گرفتگی در آن ها رخ می دهد. رأس الغول یک ستاره آغازین از نوع گرفتی جفتی و از طبقه متغیرهاست، یعنی هریک از این دو ستاره، به تناوب باعث گرفتگی دیگری می شود. رأس الغول ترکیبی از دو ستاره B۸ V با مدار مشترک با ستاره ای با طیف G۵ IV و فاصله ۱۰۵ سال نوری است. رأس الغول معمولاً با قدر ۲٫۱ در هر ۲٫۸۷ روز، چشمک زنان ظاهر می شود و سپس برای ۱۰ ساعت ضعیف گردیده و تا قدر ۱۰ ماند یک ستاره G۵ تغییر ممی کند که در واقع از مقابل ستاره B۸ دیگر عبور می نماید.
عکس برساووشعکس برساووش
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

بَرساووش (Perseus)
بَرساووش
در اخترشناسی، صورت فلکی درخشانِ نیمکرۀ شمالی، در نزدیکی ذات الکرسی. به صورت قهرمانی اسطوره ای نمایان می شود و سرِ بُریدۀ گورگون، یا عجوزه ای با نام مدوسا، را حمل می کند. ستارۀ شاخص این سر ستارۀ رأس الغول (بتا برساووش)، معروف ترین دوتایی گرفتی، است. برساووش در راه شیری قرار دارد و دربرگیرندۀ «خوشۀ دوتایی» معروف به اِچ و خی برساووش است. این دو خوشه با چشم غیرمسلح به صورت دو تکۀ روشنایی مات و نزدیک به هم دیده می شوند. در مرداد ماه هرسال، بارش شهابی برساووشی از محدودۀ بخش شمالی این صورت فلکی منتشر می شود. این بارش شهابی از بقایای دنباله دار ۱۸۶۲IIIاست.

پیشنهاد کاربران

پرسئوس؛ پسر زئوس و خدای پارسیان در اساطیر یونان

بپرس