بهزاد بلور

پیشنهاد کاربران

بهزاد بلور یا بهزاد بلورفروشان ( زادهٔ ۳ فروردین ۱۳۴۴، تهران ) ، از روزنامه نگاران و تهیه کنندگان ارشد بی بی سی فارسی از سال ۱۳۶۹ و تهیه کننده و کارگردان برنامه «بلور بنفش» است.
او در سن ۱۵ سالگی موفق به دریافت جایزه ملی هنرهای زیبای دبیرستان های ایران شد و به مطالعه موسیقی سنتی ایرانی روی آورد، در سال ۱۳۶۲ ایران را ترک کرد و به طراحی مُد، طراحی داخلی و نقاشی های دیواری هنری روی آورد و یک آلبوم سنتی فارسی را ضبط کرد که در سال ۱۳۶۹ راه وی را در تهیه برنامه های موسیقی و جوانان، اجرا و تهیه کنندگی به رادیوی بی بی سی فارسی باز کرد و در ادامه مجله تفریحی «روز هفتم» را تهیه کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

برنامه «تاریخ بوسه» یا پیشینه بوسه از وی برای سرویس جهانی بی بی سی همانند دیگر برنامه هایش نامزد جوایز متعددی شد. او در سری فیلم های پویانمایی آسودگی های مخلوق در نقش یک نریان حاضر شده است و پروژه داستان مصور زیگ زاگ بی بی سی را مدیریت کرده است.
او صفحه وب پربازدید تفریحی بی بی سی فارسی را راه اندازی کرد، پخش زنده کنسرت های ایرانی در اروپا و دوبی را مدیریت کرد و از همان آغاز فعالیتش در دهه ۱۹۹۰ فرهنگ و موسیقی زیرزمینی ایرانی را حمایت کرده است. وی همچنین در سازماندهی رویدادهای متعدد فرهنگی در بریتانیا و آسیای مرکزی درگیر بوده است. همچنین از سال ۲۰۰۰ روزنامه نگاران جوان در افغانستان و ایران را آموزش می داده است.
وی در برنامه چندشنبه با سینا گفت که تأکید خاصی بر عدم استفاده از واژه های غیرفارسی در زبان فارسی دارد، همچنین دربارهٔ تزئینات همراهش از یونان و سودان، تنوع کلاه هایش و استفاده خودش از گل روی کلاه و دلیل استفاده از کلاه صحبت کرد.
او در ۳۰ اسفند ۱۳۸۷ در پابلیک رادیو اینترنشنال ایالات متحده ترکیبی از نوروز و موسیقی را به مناسبت سال نوی ایرانی ارائه کرد.
بهزاد بلور در مقاله ای برای وبلاگ بی بی سی فارسی نوشته بود که در روزهای انقلاب ۱۳۵۷ ایران، با مسلسل های یوزی غارت شده از پادگان ها که به دست مردم افتاده بود در خیابان تیر هوائی می زدیم.
او دربارهٔ انتخاب نام برنامه بلور بنفش گفت که علی رغم اینکه به رنگ بنفش علاقه ای ندارد به دلیل هدف مرزشکن بودن این برنامه قرار بوده است که نام آن از اصطلاح نوی «جیغ بنفش» هوشنگ ایرانی گرفته شود که به دلیل اختلاف نظر بر سر واژه جیغ از بلور استفاده شد. وی در سری های متفاوت این برنامه به بررسی موسیقی، هنر و فرهنگ ایرانی و خاورمیانه به صورت مهاجر در نقاط مختلف دنیا می پردازد از جمله مستند تاجیکستان و رودکی، مجموعه سریال موسیقی ایرانی در آمریکا، ایرانیان مهاجر گرجستان و ویژه برنامه هایی چون شب یلدا در تاجیکستان.

بهزاد بلور
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/بهزاد_بلور

بپرس