بیتل ها

دانشنامه آزاد فارسی

بیتِل ها (Beatles)
بیتِل ها
گروه انگلیسی موسیقیِ پاپ (۱۹۶۰ـ۱۹۷۰). اعضای این گروه در لیورپول به دنیا آمدند و عبارت بودند از جان لنون (۱۹۴۰ـ۱۹۸۰، گیتار ریتم، آواز)، پل مک کارتنی (۱۹۴۲ـ بِیس، آواز)، جورج هَریسون (۱۹۴۳ـ ، گیتار برقی، آواز)، و رینگو استار (پیش تر ریچارد استارکی، (۱۹۴۰ ـ، درام). بیتل ها با آوازهایی که اشعارشان را عمدتاً جان لِنون و پل مک کارتنی می نوشتند، بر موسیقی پاپ و راکِ دهۀ ۱۹۶۰ سلطه یافتند. با نخستین صفحه ای که از بیتل ها روانۀ بازار شد، یعنی آوازِ Love Me Do (۱۹۶۲) در شمارِ ۳۰ آواز پرفروش قرار گرفت و پس از آن صفحۀ Please Please Me به ردیفِ نخست ارتقا یافت. هر تک آواز و آلبومی که تا ۱۹۶۷ از این گروه روانۀ بازار می شد، بی درنگ به فهرست پرفروش ترین های موسیقیِ پاپ در انگلستان راه می یافت. در اوج جنونِ فراگیر هواداران این گروه موسوم به بیتل مانیا، اعضای گروه در دو فیلم ظاهر شدند، که عبارت اند از شب یک روز سخت (۱۹۶۴) و دیگری فیلمِ کمک (۱۹۶۵). آنان آوازهای فیلمِ انیمیشنِ زیردریاییِ زرد(۱۹۶۸) را نیز ساختند. بالادِ مشهورِ این گروه با عنوان Yesterday (۱۹۶۵)، را ۱۱۸۶ خوانندۀ مختلف ظرف دَه سال بازخوانی کردند. آلبوم قلبهای تنها Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band (۱۹۶۷) که بر روی دو ماشین هر کدام با چهار باند صوتی ضبط شد، از پیشرفت های تکنولوژیک در آینده خبر می داد. بیتل ها نخستین گروهِ پاپِ انگلیسی بود که با سلطۀ راک اند رولِامریکایی به رقابت برخاست و حتی پس از فروپاشی در ۱۹۷۰ به تأثیرِ خود بر عرصۀ موسیقیِ پاپ ادامه داد. از ۳۰ آوازی که از ۱۹۵۵ تا ۱۹۹۱ در امریکا به صورت رادیویی یا تلویزیونی پخش می شد، سیزده آواز را اعضای بیتل ها ساخته بودند. اعضای گروه کارهای متنوعی را دنبال می کردند، که میزان توفیق آن ها در هر کدام متفاوت و متغیر بود. آواز My Sweet Lord (۱۹۷۰)، پرفروش ترین ساختۀ جورج هریسون، به سرقت موسیقایی محکوم شد. امّا آلبوم وی با عنوان Cloud Nine (۱۹۸۷) با استقبال خوبی مواجه شد؛ او در ۱۹۸۸ به عضویت گروه Traveling Wilburys درآمد، که باب دیلننیز عضو آن بود. رینگو استار در چند فیلم بازی کرد و در ۱۹۷۳ آلبومِ Ringo را روانۀ بازار کرد و بعدها گروه آل استاررا تشکیل داد.

پیشنهاد کاربران

واژه جمع Beatles به شکل مفرد از سه هجا به شکل زیر ساخته شده است : be a tle . در زبان انگلیسی be به معنای بودن و بصورت امری خطاب به شنونده به معنای باش، است. از طرفی دیگر be انگلیسی و بی فارسی هم تلفظ می باشند، اما دارای دو معنای مختلف. bea با تلفظ بیا به زبان فارسی خطاب به شنونده به معنای بیا. tle دو تلفظ دارد یکی تله به معنای دام و دیگری تِل به معنای بگو.
...
[مشاهده متن کامل]

لذا عبارت " بیا تله " خطاب به شنونده دعوت وی به دام افتادن و یا وارد دام شدن به صلاح و اختیار خویش از طرف گوینده یا خواننده می باشد . و همین عبارت با تلفظ " بیا تَل " دعوت نمودن شنونده به گفتن و نقل کردن از طرف گوینده. طوری که می دانیم در فلسفه شرق پدیده سکوت طلا و حرف زدن نقره محسوب می شوند و در فلسفه غرب معکوس آن. شاید این گروه موزیک از طریق خردمندان شرق را به شکستن سکوت دعوت نموده باشند. پسوند atle تلفظ و معنای دیگری را هم دارا می باشد ، یعنی : عاطل و بیهوده. و بهمراه پیشوند فارسی بی به معنای بدون عاطلیات و بیهودگی ها. این احتمال شاید قریب به یقین باشد که ظهور چهار تایی این گروه موسیقی نوجوان به خاطر جلب توجه نوجوانان و جوانان غربی از نام چهار نویسندگان ایوانگلی های چهارگانه ( اناجیل اربعه ) بسوی نام های خود بوده باشد. شاید در بازی فوتبال هم خردمندان انگلیسی عدد یازده را از تعداد دوازده شاگرد ایسا مسیح منهای یودا ( که به خواست خود مسیح، گویا محل اقامت شبانه اورا لو داده داده باشد ) اقتباس نموده باشند. بهر در کشکول هومور خشک یا شوخی های بیمزه انگلیسی ها چیزی های جالبی یافت می شود از قبیل نام sheakspier که چیز دیگری نیست غیر از شیخِ پیر و نام داروین مخفف عبارت فارسی زیر می باشد: دار و این . دار اشاره به نظم و سامان طبیعت و کیهان به عنوان سرا دارد و پسوند این از دیدگاه اجداد وی اشاره به خود و کلیه موجودات زنده و غیر زنده داشته است . یا اینکه کلمه درویش به دروین تبدیل شده است . و خود کلمه درویش در مراحل اولیه آفرینش و پیدایش به شکل : در وَی س ، بوده است. به این معنا که این سالک و ره رو در درگاه و در درون هستی و وجود حق در حال طی طریق می باشد و نه بیرون و جدا از آن و بسوی او.

بپرس