بیدشهر

لغت نامه دهخدا

بیدشهر. [ ش َ ] ( اِخ ) ( خره ٔ... ) در قدیم بلوکی علیحده بود و اکنون با بلوک جویم ابواحمد یک بلوک شمرده اند از گرمسیرات فارس است. نخلستانها داشت و باغهای مرکبات و انار در جائی که آب جاری دارد بود و اکنون جز چند درخت نخل کهنه باقی نمانده است و این دو بلوک در جانب میانه جنوب و مشرق شیراز است درازی آن از قریه چاه تیر تا کلات سیزده فرسنگ و پهنای آن از قصبه جویم تا قریه سرکاه ده فرسنگ است. شکارآنجا شیر و آهو و بز و پازن و قوچ و میش کوهی است. زراعت عمومی این دو بلوک گندم و جو دیمی است و آبیاری تنباکوی بلوک بیدشهر بیشتر از گاو چاه و تنباکوی بلوک جویم بیشترش از قنات و چشمه است و بلوک جویم مشرق بلوک بیدشهر است و این دو بلوک محدود است از سمت مشرق و جنوب بنواحی لارستان و از جانب مغرب ببلوک خنج و از طرف شمال ببلوک جهرم و قصبه این دو بلوک بیدشهر و جویم است و در جویم عمارات ویرانه بسیاری است که دلالت بر آبادانی زیادی دارد و مردمان بزرگ از جویم ابواحمد برخاسته اند و در کتاب مزارات شیراز نوشته شده است. ( از فارسنامه ناصری ). نام یکی از دهستانهای چهارگانه بخش جویم است که در شهرستان لار واقع است.این دهستان از هفت آبادی تشکیل شده و قراء مهم آن عبارتند از بیدشهر، هود، قلات و کور. جمعیت دهستان در حدود 3200 تن است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ).

بیدشهر. [ ش َ ] ( اِخ ) قصبه مرکز دهستان بیدشهر است که در بخش جویم شهرستان لار واقع است و دارای 1069 تن سکنه است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ).

فرهنگ فارسی

قصبه مرکز دهستان بیدشهر است که در بخش جویم شهرستان لار واقع است ٠

دانشنامه عمومی

بیدشهر از توابع بخش بیدشهر، شهرستان اوز در استان فارس ایران است که با ۴۴۴۷ نفر جمعیت، پس از فیشور دومین روستای پرجمعیت شهرستان اوز و دوازدهمین روستای پرجمعیت استان فارس به شمار می رفت. شهر کوره ( از توابع بیدشهر ) ، مرکز بخش بیدشهر در ۸ کیلومتری روستای بیدشهر واقع شده است. دین مردم روستای بیدشهر اسلام اهل سنت شافعی است و مردم بیدشهر اَچُمی بوده و به زبان اچمی سخن میگویند.
در سال 1401 بخشنامه ای در خصوص ارتفاع روستای بیدشهر به شهر اعلام شد اما همچنان این بخشنامه اعمال نشده و فاقد شهرداری است.
این روستا در بخش بیدشهر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن 6100 نفر ( ۱۰۵۶ خانوار ) بوده است. [ ۳]
• آبشار دَروا: این آبشار فصلی با چشم اندازی زیبا پذیرای مهمانان زیادی است که از دروای کنار روستا باید گذشت و پس از طی مسافت طولانی با پیاده و گذر از مسیرهای صعب العبور به آنجا رسید. پارک بام بیدشهر نیز که معروف به استراحتگاه می باشد در شش کیلومتری این روستا می باشد که محلی برای استراحت مسافران و تفرجگاه و تفریگاه عموم می باشد.
• دریاچه فصلی بیدشهر
عکس بیدشهرعکس بیدشهرعکس بیدشهر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس