تروجان

دانشنامه عمومی

تروجان (اخترشناسی). در اخترشناسی تروجان یک جسم آسمانی است که مداری مشترک با یک سیاره یا یک جسم آسمانی بزرگ تر دارد اما با آن برخورد نمی کند زیرا یکی از این دو بدور مداری در نقاط لاگرانژی ثابت در حال گردش است. تروجان ها جزو اجرام با مدار مشترک محسوب می شوند. در این گونه آرایشِ مداری ستاره یا سیارهٔ بزرگ تر و سیاره های کوچکتر بر گرد مرکز سنگینی سراسری مشترکشان، ( مکانی در فضا که گرانش دو جسم همدیگر را خنثی می کنند ) می گردند. جرم بسیار کوچکتری که در یکی از نقاط لاگرانژی قرار گرفته مورد تأثیر نیروی کشندیِ ترکیبی ( ترکیب شده از همهٔ نیروها ) که در این «مرکز سنگینی سراسری» حضور دارند قرار دارد. در نتیجه این اجرام کوچک تر می توانند به دور مرکز سنگینی سراسری هم راه با اجرام بزرگتر با دوره تناوب مشابه به گردش درآیند و این ترتیب در طول زمان پایدار بمانند. [ ۱]
سیارک های تروجان، سیارک هایی هستند که در نقاط تروجانی یک سیاره قرار دارند. قمرهای تروجان، قمرهایی هستند که در نقاط تروجانی قمری بزرگتر قرار دارند. سیاره های تروجان نیز سیاره هایی هستند که در نقاط تروجانی دیگر سیارات قرار دارند.
در منظومه شمسی، بیشتر تروجان های شناخته شده در مدار مشتری مشترک هستند. آن ها به اردوگاه یونان در L4 ( جلوتر از مشتری ) و اردوگاه تروا در L5 ( دنبال مشتری ) تقسیم می شوند. تصور می شود بیش از یک میلیون تروای مشتری بزرگتر از یک کیلومتر قطر داشته باشند، [ ۲] از این تعداد بیش از ۷۰۰۰ تروجان تاکنون فهرست بندی شده اند.
زحل دارای بیشترین قمر تروجانی شناخته شده است. تتیس قمر زحل دارای دو قمر تروجانی ( تلستو و کالیپسو ) و قمر دیونه دارای دو قمر تروجانی ( هلنه و پولیدئوکس ) ) است.
در سال ۲۰۱۱ ناسا کشف اولین تروجان شناخته شده زمین را اعلام نمود. [ ۳]
عکس تروجان (اخترشناسی)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

[اصطلاح تخصصی ارزهای دیجیتال]
Trojan
تروجان نوعی بدافزار است که اغلب به عنوان نرم افزار قانونی پنهان می شود.

بپرس