تن پار

فرهنگستان زبان و ادب

{somite, mesoblastic segment, mesodermic segment, primitive segment, primordial segment, protovertebral segment} [علوم پایۀ پزشکی] هریک از دو تودۀ میان پوست که در دو سوی لولۀ عصبی رویان قرار دارد و پوست و ماهیچه و ستون مهره ها را می سازد

دانشنامه عمومی

به حلقه یا بند بدن جانوران تَن پار[ ۲] ( انگلیسی: Somite ) یا سومیت می گویند. به عبارت دقیق تر علمی، تن پار، هریک از دو تودهٔ میان پوست است که در دو سوی لولهٔ عصبی رویان قرار دارد و پوست و ماهیچه و ستون مهره ها را می سازد.
تن پار یکی از یک جفت قطعه ای است که در امتداد ستون فقرات جنین مهره داران از تقسیم عرضی میان پوست به وجود می آید. تن پارها ساختارهایی موقتی هستند که بعدها تبدیل به ستون مهره ها، دنده ها، بخشی از پوست، و ماهیچه های پشت می شوند.
از حدود روز بیستم تا سی ام، برای جنین به عنوان مرحله پیدایش تن پار شناخته می شود. تن پارها برجستگی هایی در اطراف لوله عصبی هستند که از لایه میان پوست را به وجود می آیند. با آغاز هفته چهارم، تن پارها به سلول های استخوان پار ( اسکلروتوم، سازنده غضروف ها و استخوان ها ) و ماهیچه پار پوستی ( درمومیوتوم ) بدل می شوند. پوست ماهیچه پارها نیز نهایتاً به سلول های ماهیچه پار و پوست پار ( درماتوم، لایه پوست میانی ) بدل می شوند.
عکس تن پارعکس تن پار
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس