تیم ملی فوتبال افغانستان

دانشنامه عمومی

تیم ملی فوتبال افغانستان یک تیم فوتبال آسیایی است که در تقسیم بندی های کنفدراسیون فوتبال آسیا در منطقهٔ آسیای مرکزی قرار می گیرد. این تیم زیر نظر فدراسیون فوتبال افغانستان فعالیت می کند. بازی های خانگی این تیم در ورزشگاه غازی در پایتخت کشور برگزار می شود.
اولین مسابقه این تیم در ۲۵ اوت سال ۱۹۴۱ در مقابل تیم ملی ایران صورت گرفت که با نتیجه ۰ _ ۰ به پایان رسید. [ ۲]
اولین پیروزی تیم ملی افغانستان پس از بازشکل گیری در مارس ۲۰۰۳، عبارت بود از پیروزی با نتیجه ۲ بر ۱ بر تیم قرقیزستان در مرحله مقدماتی جام ملت های آسیا. تیم ملی افغانستان در مسابقات ۸ تیمی فدراسیون فوتبال جنوب آسیا بر تیم های سری لانکا و پاکستان با نتیجه یک بر صفر پیروز شد اما به تیم ملی هند با نتیجه چهار بر صفر باخت.
این تیم در بازی های مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی در دو بازی رفت و برگشت به سوریه باخت، در بازی اول با نتیجه ۳–۰ و در بازی دوم ۲–۱. چند ماه بعد، افغانستان در بازی های جام چالش به مقابل لائوس، بنگلادش و قرقیزستان رفت. لائوس از بازی های کنار کشید، افغانستان با بنگلادش صفر مقابل صفر مساوی کرد و بازی با قرقیزستان نیز ۱–۰ به سود افغانستان به پایان رسید؛ و بدین ترتیب، افغانستان بعد از سال های طولانی توانست در یک تورنمنت از مرحله اول به مرحله دوم صعود کند.
افغانستان در اوایل ماه جون ۲۰۰۸ به مصاف سریلانکا، بوتان و بنگلادش رفت در مسابقه اول و دوم خود با تیم های بنگلادش و سریلانکا ( میزبان ) نتیجه مساوی ۲–۲ را بدست آورد و فقط برای یک برد یا مساوی در مقابل بوتان نه چندان نیرومند نیاز داشت که به طور حیرت آوری ۳–۱ برابر بوتان تن به شکست داد و بدین ترتیب از صعود به دور بعدی بازماند.
تیم فوتبال افغانستان در سپتامبر ۲۰۱۳ توانست برای اولین بار قهرمان جنوب آسیا چلنج کاپ شود، این تیم توانست در فینال تیم فوتبال هندوستان را با نتیجه دو بر صفر شکست دهد و به جام قهرمانی دست یابد. بسیاری از کارشناسان این پیروزی را تولد دوباره فوتبال افغانستان می دانند.
تنها حضور فوتبال افغانستان در سطح بین المللی مربوط به بازی های المپیک ۱۹۴۸ لندن است که طی آن با نتیجه ۶ بر ۰ مغلوب لوکزامبورگ شده و از دور رقابت ها کنار رفت. [ ۲] حمله نظامی شوروی و وقوع جنگ ها داخلی طی ۳۰ سال گذشته باعث شد که این تیم بعد از آخرین بازی خود در سال ۱۹۸۴ در جریان مسابقات مقدماتی جام ملت های آسیا تا سال ۲۰۰۲ تقریباً هیچ بازی بین المللی ای نداشته باشد. اولین حضور افغانستان در مسابقه های جهانی پس از ۲۸ سال حضور در بازی های آسیایی بوسان کره جنوبی سال ۲۰۰۲ بود. در این بازی ها تیم نوپای افغانستان چندان نتیجهٔ خوبی نگرفت. در واقع، در این بازی ها، افغانستان یک تیم منتخب از شهر کابل را صرف برای آغاز دوباره فوتبال بین المللی خود فرستاد و این یک تیم ملی نبود.
عکس تیم ملی فوتبال افغانستانعکس تیم ملی فوتبال افغانستانعکس تیم ملی فوتبال افغانستانعکس تیم ملی فوتبال افغانستانعکس تیم ملی فوتبال افغانستانعکس تیم ملی فوتبال افغانستان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس