جبهه خاورمیانه در جنگ جهانی اول

دانشنامه عمومی

جبهه خاورمیانه جنگ جهانی اول در بازه زمانی ۲۹ اکتبر ۱۹۱۴ و ۳۰ اکتبر ۱۹۱۸ شاهد اتفاقاتی بود. مبارزان از یک طرف امپراتوری عثمانی ( از جمله کردها و برخی قبایل عرب ) با پشتیبانی قدرت های مرکز، و در طرف دیگر متفقین ازجمله، انگلیسی ها ( با کمک یهودیان، یونانی ها، آشوری ها و اکثر اعراب، همراه با هندی های امپراتوری بریتانیا ) ، روس ها ( با کمک ارمنی ها ) و فرانسوی ها قرار داشتند. پنج کارزار اصلی وجود داشت: جبهه سینا و فلسطین، جبهه بین النهرین، جبهه قفقاز، جبهه ایران و نبرد گالیپولی. چندین نبرد دیگر جزئی نیز وجود داشت مانند انقلاب بزرگ عربی، و حملات جنوب عربستان.
هر دو طرف از نیروهای نامتقارن محلی در منطقه استفاده کردند. در طرف متفقین اعرابی بودند که در شورش اعراب ( علیه امپراتوری عثمانی ) شرکت داشتند و شبه نظامیان ارمنی که در مقاومت ارمنستان در طول نسل کشی ارامنه شرکت کردند. همراه با واحدهای داوطلب ارمنی، شبه نظامیان ارمنی در سال ۱۹۱۸ سپاه ارامنه جمهوری اول ارمنستان را تشکیل دادند. علاوه بر این، آشوریان پس از نسل کشی آشوریان، با تحریک جنگ استقلال آشور، به متفقین پیوستند. [ ۲۱]
نقش روسیه در نتیجه آتش بس ارزنجان ( ۵ دسامبر ۱۹۱۷ ) پایان یافت، پس از آن دولت انقلابی روسیه تحت شرایط معاهده برست - لیتوفسک از جنگ خارج شد. ارمنی ها در کنفرانس صلح ترابزون ( ۱۴ مارس ۱۹۱۸ ) شرکت کردند که منجر به معاهده باتوم در ۴ ژوئن ۱۹۱۸ شد. عثمانیان در ۳۰ اکتبر ۱۹۱۸ آتش بس مودروس را با متفقین پذیرفتند و در ۱۰ اوت ۱۹۲۰ معاهده سور را امضا کردند و بعداً معاهده لوزان در ۲۴ ژوئیه ۱۹۲۳ منعقد شد.
عکس جبهه خاورمیانه در جنگ جهانی اول
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس