جهان جدید

دانشنامه عمومی

بَرّ جدید ( به معنای خشکی جدید ) یا جهان جدید یا ینگه دنیا یا جهان نو ( به انگلیسی: New World ) نامی است که بیشتر برای نیم کرهٔ غربی زمین، به ویژه قارهٔ آمریکا به کار می رود. [ ۱] این اصطلاح در آغاز سَده شانزدهم میلادی، در دوران اکتشاف اروپایی، اندکی پس از اینکه کاوشگر ایتالیایی، آمریگو وسپوچی، به این نتیجه رسید که آمریکا یک قارهٔ جدید است، گسترش پیدا کرد و پس از آن یافته های خود را در جزوه ای به نام موندوس نووس ( به معنای جهان نوین ) منتشر کرد. [ ۲] این درک افق دید جغرافی دانان کلاسیک اروپایی را که تصور می کردند جهان متشکل از آفریقا، اروپا و آسیا است، که در مجموع به عنوان بَرّ قدیم یا آفرو–اوراسیا نامیده می شود، گسترش داد. و همچنین از قاره آمریکا به عنوان چهارمین بخش جهان نیز یاد می شد. [ ۳]
اصطلاحات بَرّ جدید و بَرّ قدیم در تقابل با هم به منظور تمایز قلمرو زیست جغرافیایی است که در زمینه های گوناگونی مانند تاریخ، طبقه بندی جانوری و گیاهی وغیره معنا می دهند.
اصطلاح بَرّ جدید برای نخستین بار در آغاز سَده شانزدهم، با توجه به سفرهای اکتشافی کریستف کلمب و متعاقب آن استعمار اروپاییان در آمریکا استفاده شد. هنوز هم معمولاً هنگام بحث در مورد این رویدادها از نظر تاریخی استفاده می شود. به دلیل فقدان جایگزین، این اصطلاح در بحث جمعی در مورد قاره آمریکا و جزایر اقیانوسی نزدیک، مانند جزیره برمودا و جزیره کلیپرتون نیز کاربرد دارد.
در زمینه زیستی، گونه ها می توانند به آن هایی تقسیم شوند که در بر قدیم و در بر جدید یافت می شوند.
عکس جهان جدیدعکس جهان جدیدعکس جهان جدید
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس