حسان بن نعمان غسانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حَسّان بن نُعمان بن عَدیّ اَزْدی غَسّانی، امیر و فاتح عرب در سده اول هجری بوده است. وی از امرای شام بود. برخی منابع او را پسر نعمان بن منذر و از دودمان پادشاهانِ غَسانی دانسته اند.
یکی از دغدغه های اصلی هر کدام از خلفای اسلامی در طول مدت خلافتشان، مساله ی فتوحات بود. حاکمان اموی نیز از این امر مستثنی نبودند. این فتوحات، شرق و غرب جهان آن روز را شامل می شد. دست یابی به این مهم میسر نبود؛ مگر شجاعت، دلاوری و روحیه ی دشمن ستیزی بسیار بالایی که اسلام در آن ها دمیده بود. از همه مهم تر، وجود سرداران و فرماندهان جسور و لایق، این امر مهم را ممکن تر می ساخت. یکی از این سرداران، شخصی به نام «حسان بن نعمان غسانی» بود. منابع تاریخی همه، او را به خاطر شایستگی هایش در عرصه ی نظامی به ویژه در منطقه ی آفریقا، ستوده اند.
شناخت حسان بن نعمان
وی حسان بن نعمان بن عدیّ بن بکر بن مغیث بن عمرو بن مزیقیا بن عامر بن ازد غسانی است و به دلیل وثاقت و امانت داری، به «شیخ الامین» ملقب است. تاریخ ولادت او مشخص نیست؛ ولی در شام متولد شده است و زمانی که منطقه ی شام توسط مسلمانان فتح گردید، خود و خانواده اش به اسلام گرویدند. قرآن را حفظ کرده و علوم فقهی را نیز فرا گرفت. گفته شده که عمر بن خطاب خلیفه ی دوم او را تکریم می نمود و او نیز از عمر حدیث نقل کرده است.
فتوحات حسان در آفریقا
حسان برای اولین بار در سال ۵۷ هجری از سوی معاویه به سمت آفریقا فرستاده شد. وقتی به آن منطقه وارد شد، بربرها با او صلح نموده و او نیز بر آن ها خراج معین کرد و تا زمان مرگ معاویه، در آن جا بود.
← ورود به آفریقا
...

پیشنهاد کاربران

بپرس