حسگر تصویر

دانشنامه عمومی

سنسور تصویر، گیرنده تصویر یا حسگر تصویر ( به انگلیسی: Image sensor ) ، گونه ای حسگر است که امواج نور ( عبور کرده یا بازتابیده از اشیاء ) را به سیگنال الکتریکی تبدیل می کند. این امواج می توانند امواج نور مرئی یا سایر انواع امواج الکترومغناطیسی باشند. حسگرهای تصویر بیشتر در دوربین های دیجیتال، ماوس های نوری[ ۱] [ ۲] تجهیزات عکس برداری پزشکی، تجهیزات دید در شب مانند دوربین های حرارتی، رادار، سونار و دیگر تجهیزات تصویربرداری استفاده می شوند. [ ۳]
دو نوع متداول حسگر تصویر، حسگر سی سی دی و حسگر پیکسل - فعال ( حسگر سیماس ) هستند. هر دوی این حسگرها بر اساس فناوری ماس ساخته شده اند که در آن حسگرهای سی سی دی طبق فناوری خازن های ماس و حسگرهای سیماس طبق فناوری تقویت کننده الکترونیکی ماسفت ساخته می شوند.
امروزه در بیشتر دوربین های عکس برداری دیجیتالی از حسگرهای سی سی دی یا سیماس استفاده می شود. هر دو نوع حسگر، در دریافت و تبدیل نور به سیگنال الکتریکی به گونه یکسان عمل می کنند. وقتی که نور با تراشه نیم رسانا برخورد می کند بارهای الکتریکی در حسگر تصویر به وجود آمده و نگهداری می شوند. هم زمان با خواندن تصاویر توسط تراشه، این بارها به گره مشخصی رفته و ولتاژی متناسب با تعداد بارها ایجاد می شود. مدارهای جانبی دوربین، این ولتاژ را به داده های دیجیتالی تبدیل می کنند.
در حسگر سیماس فرایند تبدیل سیگنال نوری به ولتاژ در داخل پیکسل رخ می دهد. این فناوری مزیت آشکاری در کیفیت عکس ندارد. حسگر سیماس کوچک تر است، توان الکتریکی کمتری مصرف می کند و اطلاعات را سریع تر از حسگرهای سی سی دی بازمی خواند. در مقابل سی سی دی فناوری بالغ تری است و در اکثر جوانب با سیماس برابری می کند.
عکس حسگر تصویرعکس حسگر تصویرعکس حسگر تصویرعکس حسگر تصویرعکس حسگر تصویر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس