خورشید هدایت

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «خورشید هدایت» ترجمه منظوم فارسی از نهج البلاغه به قلم عباس ایراندوست گوهری(م 1282ش) که در دو مجلد منتشر شده است. نویسنده تاریخ آغاز نگاش کتاب را دوم ذیقعده 1371 و تاریخ اتمام را نوزدهم رمضان 1382ق ثبت کرده است.
هر یک از مجلدات در سه جزء و در مجموع کتاب در شش جزء تنظیم شده است. خطبه های نهج البلاغه چهار جزء اول کتاب را به خود اختصاص داده است. در جزء پنجم نامه ها و در جزء ششم نیز حکمت ها آمده است. مقدمه سید رضی در ابتدای جزء اول و در آغاز جزءهای دیگر نیز دیباچه ای منظوم از نویسنده دیده می شود. در انتهای کتاب نیز دو گفتار در پایان و خاتمه کتاب نوشته است.
مترجم در مقدمه اش بر جلد اول کتاب انگیزه اش را در به نظم درآوردن نهج البلاغه بیان کرده است. او مقید بوده است که هر روز پس از نماز صبح بخشی از نهج البلاغه را مطالعه کند. این مطالعات مداوم به تدریج در روح و جان او اثر کرده و به گفته خودش:
«من از این بیانات نیکوی ژرف تکان خورد جانم تکانی شگرف»
او از اینکه این سخنان گراسنگ، همانند قرآن کریم و سخنان پیامبر اکرم(ص) به نثر در نیامده است، افسوس خورده و تصمیم می گیرد که این بیانات لطیف و مقدس را به نظم درآورد. او بدین ترتیب عزم خود را جزم می کند که با رعایت احتیاط و دوراندیشی، نهج البلاغه را در قالب شعر عرضه کند، به گونه ای که:

پیشنهاد کاربران

بپرس