رضا خدادادی

دانشنامه آزاد فارسی

رضا خدادادی (اردبیل 1339ش- )
نقاش و طراح ایرانی و پژوهشگر هنر. دوران تحصیلی ابتدایی و راهنمایی را در تهران سپری کرد و پس از آن به اردبیل بازگشت و دوران تحصیلی متوسطه را در آن جا گذراند. سپس در مجتمع دانشگاهی هنر (دانشگاه_هنر) تهران و در رشته ی نقاشی تحصیل کرد.پس از آن، تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد رشته ی انیمیشن و دکترای تخصصیهنرهای شهری (پژوهش هنر) در همان دانشگاه ادامه داد. او از کودکی به نقاشی و مجسمه سازی روی آورد و بعدها، علاوه بر تدریس در دانشگاه، در سایر زمینه های هنری از جمله دیوارنگاری (نقاشی دیواری)، ماکت سازی و طراحی داخلی به فعالیت پرداخت. او در بیشتر از 100 نمایشگاه انفرادی و گروهی در داخل و خارج از کشور آثار خود را در زمینه ی نقاشی و مجسمه سازی به نمایش گذاشته است. تعدادی از آثار خدادادی در مجموعه ها و گنجینه های عمومی، دولتی و خصوصی ایران یا کشورهای دیگر (مانند موزه ی هنرهای معاصر تهران، فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی، سازمان زیباسازی شهر تهران، موزه ی آستان مقدس امام علی و...) نگه داری می شوند.
خدادادی علاوه بر فعالیت های هنری متعدد، از سال ۱۳۷۰ تاکنون به تدریس در دانشگاه ها اشتغال داشته و هم اکنون عضو هیات علمی دانشگاه هنر تهران است. برخی سوابق اجرایی و مسئولیت های مهم دیگر او از این قرار هستند: مدیریت گروه نقاشی دانشگاه هنر، مدیریت گروه مجسمه سازی دانشگاه هنر، مدیریت گروه کارشناسی نقاشی دانشگاه سوره، مدیریت گروه کارشناسی ارشد نقاشی دانشگاه سوره، عضویت در شورای علمی نقاشی دیواری و حجم سازی سازمان زیباسازی شهر تهران، عضویت در کادر هنر مرکز مطالعات و موزه ی آکادمی ملی المپیک، عضویت در کمیسیون فرهنگ آموزش المپیک، عضویت در شورای هنری آکادمی ملی المپیک و پارا المپیک، عضویت در هیات انتخاب و داوری چندین جشنواره و مسابقه ی هنری، کارشناس رسمی دادگستری در امور هنری و عضو کانون کارشناسان رسمی استان تهران.
کتاب شناسی: تکنیک های دیوارنگاری (سپند مینو و سازمان زیباسازی شهر تهران، ۱۳۹۴)، 8 جلد کتاب با عنوان کلیضوابط و مقررات زیباسازی شهری(از شماره ی ۲۱ تا 28- ناشر: سپند مینو و سازمان زیباسازی شهر تهران) که این عناوین اصلی را در بر می گیرد:«ایده پردازی، طراحی و اجرای دیوارنگاری»؛ «دیوارنگاری: موزاییک»؛ «دیوارنگاری: کاشی معرق»؛ «دیوارنگاری: کاشی هفت رنگ یا کاشی نقاشی»؛ «دیوارنگاری: پاره چین کاشی (کاشی شکسته)»؛ «دیوارنگاری: نقش برجسته سفالی»؛ «دیوارنگاری: نقش برجسته ی سنگی» و «دیوارنگاری: نقش برجسته ی سیمانی (بتنی)».
منابع:
http://yon.ir/wV913 نودسال در هنر تجسمی ایران، جواد مجابی؛ پیکره: 1395

پیشنهاد کاربران

هنرمند معاصر و بنیان گذار نقاشی انتزاعی معناگرا ( آبستره معناگرا )
دکتر رضا خدادادی متخصص هنرهای شهری و هنرهای عمومی ( Public Art ) است

بپرس