روزنامه نگاری علم

دانشنامه عمومی

روزنامه نگاری علم ( به انگلیسی: Science journalism ) ، به روزنامه نگاری ای گفته می شود که به پوشش حوزه علوم می پردازد. [ ۱] این رشته در مقایسه با دیگر رشته های روزنامه نگاری تقریباً رشته ای جدید محسوب می شود، طوری که ظهور این رشته در کشورهای صنعتی به نیمهٔ دوم قرن ۲۰ام بازمی گردد. [ ۲]
روزنامه نگاری علم، فعالیت استفاده از منابع اولیه در خلال داستان های روزنامه ای است. این مفهوم توسط جولیان آسانژ مطرح شد که در ویکی لیکس است و از فلسفهٔ کارل پوپر الهام گرفته شده است.
استفاده از منابع اولیه خواننده را قادر می سازد اطلاعات سند را بازبینی کند. آسانژ در نیویورکر می گوید: من می خواهم استاندارد جدیدی ایجاد کنم به اسم روزنامه نگاری علم. اگر شما یک مقاله راجع به ژنتیک منتشر کنید، شما توسط همهٔ ژورنال های زیستی ملزم هستید که داده هایی که تحقیق شما را شکل داده اند ارائه کنید. چرا که ممکن است مردم بخواهند آن را بازگو کنند، بررسی یا چک کنند. پس این موردی است که باید در روزنامه نگاری رعایت شود. یک قدرت لحظه ای وجود دارد.
عدم تعادل در بین خوانندگان که توانایی بررسی چیزی که به آن ها گفته می شود را ندارند و باعث سوءاستفاده می شود.
لیزا لینچ، استاد دانشگاه کنکوردیا می گوید در روزنامه نگاری علم، روزنامه نگاران به عنوان واسطه هستند که تحلیل ها را برای همگان نشان می دهند اما آنها باید همگان را با روش هایی برای تحلیل های مجدد آشنا سازند.
عکس روزنامه نگاری علم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس