زایمان زودرس

دانشنامه عمومی

زایمان زودرس در انسان به تولد نوزاد پیش از هفته ۳۷ام بارداری گفته می شود. علت زایمان زودرس در اغلب موارد ناشناخته است.
نوزادان زودرس عموماً در معرض خطر ناتوانی در رشد ذهنی و جسمی هستند. امروزه پیشرفتهای بسیاری در ارتباط با مراقبت از نوزادان زودرس صورت گرفته است ولی از میزان شیوع زایمان زودرس کاسته نشده است. زایمان زودرس از مهمترین عوامل مرگ ومیر نوزادان در سطح جهان است.
اگر به هر دلیلی زایمان بین هفته های ۲۰ تا ۳۷ انجام شود نوزاد زودرس به طور متوسط سالانه ۱۵ میلیون نوزاد به صورت زودرس متولد می شوند که از این میزان ۶۰ درصد آنها از آفریقای جنوبی و آسیا است. همچنین هر سال نزدیک به یک میلیون از نوزادان زودرس جان خود رااز دست می دهند. برخی از نوزادانی که زنده می مانند نیز در تمام طول عمر خود با مشکلات و بیماری های فیزیکی، اختلالات ذهنی مربوط به یادگیری و سایر ناتوانی ها دست و پنجه نرم می کنند. حدوداً سه چهارم نوزادان زودرس که اقدامات پزشکی مناسبی را در دریافت می کنند زنده مانده و سلامتی خود را بدست می آورند. در کشورهای توسعه یافته از طریق انجام اقدامات پزشکی ویژه برای نوزادان زودرس ۹ نوزاد از هر ۱۰ نوزاد زودرس می توانند نجات پیدا کنند.
بیشتر زایمان های زودرس به صورت خودبخودی رخ می دهند، اما تعدادی از آنها نیز در نتیجهٔ القای زایمان یا خارج کردن نوزاد پیش از موعد و به روش سزارین است که علت آن می تواند ابتلای مادر به انواع بیماری ها یا حتی عوارض بارداری نظیر پره اکلامپسی باشد که به علت خطرات سلامتی که ممکن است جان مادر و حتی نوزاد را تهدید کند. از جمله علت های زایمان زودرس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• مصرف سیگار
• مصرف الکل
• بارداری دو یا چندقلویی
فشار خون بالا
• دیابت
• انواع عفونت ها
• بارداری در سنین بالا
• بیماری لثه[ ۱]
باتوجه به آنکه نوزادان زودرس مراحل تکامل در رحم مادر را به طور کامل پشت سر نگذاشته اند، چربی زیر پوستی در آنها بسیار کم بوده یا تشکیل نشده است، از این رو پوست آنها به رنگ صورتی ( کم رنگ یا پرنگ ) بوده که معمولاً عروق خونی از ورای آن قابل مشاهده است. [ ۲] خطوط و چین های پوستی در کف دست ها و پاها و نیز بر روی کیسهٔ بیضه ایجاد نشده یا بسیار کم است. همچنین برخی از رفلکس ها همانند چنگ زدن و چرخیدن به سمت منبع شیر در آنها شکل نگرفته است.
عکس زایمان زودرس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس