زرین رود

لغت نامه دهخدا

زرین رود. [ زَرْ ری ] ( اِخ ) نام دیگر زاینده رود است.زرینه رود. رجوع به نزهة القلوب ج 3 ص 216، ترجمه محاسن اصفهان ص 10 و 12، زرینه رود و زاینده رود شود.

فرهنگ فارسی

یا قره سورودیست که از اتصال رود هایی که از کوههای مرکزی ایران سرچشمه میگیرد . و وارد دریاچه قم ( حوض سلطان ) میشود . رود خانه قم نیز از شعب آن میباشد .
نام دیگر زاینده رود زرینه رود

دانشنامه عمومی

زرین رود یکی از شهرهای ایران در استان زنجان است. این شهر مرکز بخش بزینه رود شهرستان خدابنده است. جمعیت این شهر بر طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، ۵، ۶۶۴ نفر بوده است. بخش بزینه رود جز بزرگترین بخش های شمال غربی ایران به حساب می آید.
ساکنان این شهر ، به زبان ترکی آذربایجانی صحبت می کنند.
زرین رود به علت وجود باغ های فراوان انگور و زمین های حاصل خیز گندم شهرت فروانی دارد. شغل کنونی اکثر مردم این شهر کشاورزی بوده و در ایام گذشته دام پروری نیز در این شهر رونق داشت .
مهمترین سوغات این شهر انگور می باشد.
شهر زرین رود در بخش بزینه رود استان زنجان قرار دارد.
بخش بزینه رود از شمال به بخش مرکزی شهرستان خدابنده از جنوب به شهرستان کبودرآهنگ از غرب به بخش افشار و از شرق به شهرستان رزن قرار دارد.
بخش بزینه رود داری چهار مرز خشکی با استانهای زنجان، همدان، قزوین و کردستان دارد.
در اسفند ماه سال ۱۳۸۴ بعد از زلزله ای در بخش بزینه رود، مردم روستای قیاسکندی ( از روستاهای بخش بزینه رود ) متوجه وجود غار شدند و به کارشناسان منطقه گزارش دادند. این غار یکی از زیباترین غارهای کشف شده در استان زنجان می باشد که در ضلع غربی جاده ترانزیت زنجان – همدان و در ۱۲ کیلومتری شهر زرین رود مشرف به روستای قیاسکندی و در طول محور غارهای علیصدر و کتله خور قرار گرفته است.
زرین غار از شمال به شهر قیدار از جنوب به شهر شیرین سو از شرق به شهر دمق واز غرب به شهر گرماب منتهی می شود.
عکس زرین رود

زرین رود (تاجیکستان). زرین رود ( به لاتین: Zarrinrud ) یک منطقهٔ مسکونی در تاجیکستان است که در ناحیه پنجکنت واقع شده است. [ ۱]
عکس زرین رود (تاجیکستان)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

زَرّین رود
شهری در استان زنجان، شهرستان خدابنده، و مرکز اداری بخش بزینه رود. در منطقه ای کوهستانی در ۱۰۳کیلومتری جنوب زنجان و ۴۱ کیلومتری جنوب غربی قیدار در ساحل شمالی رود شور، سر راه قیدار به شیرین سو و بیجار، قرار دارد. اقلیم آن معتدل مایل به سرد و نیمه خشکو جمعیت آن ۵,۱۶۴ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

بپرس