زیست شناسی دریا

دانشنامه عمومی

زیست شناسی دریا ( انگلیسی: Marine biology ) علمی است که به بررسی زیست شناسی موجودات اقیانوس و دیگر محیط های آبی می پردازد. با توجه به این که در زیست شناسی، رده ها، خانواده ها و گونه های زیادی وجود دارند که برخی از اعضای آن ها در خشکی و برخی در دریا زیست می کنند، از این رو در زیست شناسی دریا، جانداران بر اساس محیط زندگی خود دسته بندی می شوند و نه بر اساس تاکسونومی.
زیست شناسی دریا با بوم شناسی دریا تفاوت دارد، زیرا بوم شناسی دریایی بر چگونگی تعامل موجودات بر روی یکدیگر و نیز تعامل آن ها با محیط پیرامون تأکید دارد، حال آن که زیست شناسی دریا در واقع علم مطالعه خود موجودات است.
بخش بسیار بزرگی از زندگی بر روی کره زمین در اقیانوس ها جریان دارد. در واقع بخش بزرگی از این حیات آبی همچنان ناشناخته مانده است، زیرا بسیاری از گونه های ساکن اقیانوس ها ناشناخته مانده اند. اقیانوس ها نزدیک به ۷۱ درصد سطح زمین را پوشانده اند. ساکنین اقیانوس ها که در زیست شناسی دریا مورد توجه هستند، شامل همه گونه هایی هستند که از سطح اقیانوس ها تا عمیق ترین نقطه اقیانوس ها زندگی می کنند. موجودات مورد مطالعه از فیتوپلانکتون ها و زئوپلانکتون های میکروسکوپی تا نهنگ های غول پیکر با طول ۳۰ متر هستند.
مطالعه زیست شناسی دریا به دوران ارسطو ( ۳۸۴ - ۳۲۲ قبل از میلاد ) بر می گردد. او کسی بود که مشاهدات بسیاری در لسبوس، در ارتباط با زندگی درون دریا کسب کرد و بنای بسیاری از اکتشافات آینده را پایه گذاری کرد. [ ۲] در ۱۷۶۸، ساموئل گاتلیب گملین ( ۱۷۴۴ - ۱۷۷۴ ) اولین اثر مربوط به جلبک های دریایی را با نام Historia Fucorum که اولین کتابی در ارتباط با زیست شناسی دریاست که از نامگذاری علمی لینه ای استفاده نموده است. این کتاب شامل تصاویر دقیق و مفصلی از جلبک ها و علف های دریایی با برگ های تا شده می باشد. [ ۳] [ ۴] طبیعی دان بریتانیایی به نام ادوارد فوربس ( ۱۸۱۵ - ۱۸۵۴ ) را اغلب به عنوان پدر و بنیانگذار زیست شناسی دریا می شناسند. [ ۵] سرعت مطالعات زیست شناسی دریا طی قرن نوزدهم شدت گرفت.
پرندگانی که برای زندگی در محیط های دریایی سازگاری یافته اند اغلب مرغ های دریایی خوانده می شوند. از این میان می توان به پنگوئن و مرغ ماهیخوار اشاره کرد.
آناتومی ماهی شامل قلب دو حفره های آبشش، باله، چشم، غدد ترشحی و لب می باشد. ماهی ها از طریق آبشش های خود اکسیژن را از آب میگرند. ماهی ها را می توان به دو گروه بزرگ ماهی های استخوانی و ماهی های غضروفی تقسیم کرد. تاکنون نزدیک به ۳۲٬۷۰۰ گونه ماهی تشریح شده است.
عکس زیست شناسی دریاعکس زیست شناسی دریاعکس زیست شناسی دریاعکس زیست شناسی دریاعکس زیست شناسی دریاعکس زیست شناسی دریا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس