سجایای اخلاقی فاطمه زهرا

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) روز بیستم جمادی الآخر سال پنجم بعثت در مکه دیده به جهان گشود. آن زمان که حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) ولادت یافت خداوند به فرشته وحی فرمان داد تا نام فاطمه را بر زبان پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) جاری سازد و فاطمه را فاطمه نامیده شد، به خاطر آنکه خداوند عزوجل او و دوستدارانش را بر آتش جهنم حرام کرد.
کنیه های آن حضرت؛ ام الحسن، ام المحسن، ام الائمة، ام ابیها و ام المؤمنین می باشد و در آسمان ها آن حضرت را نوریه، سماویه، حانیه و منصوره می گویند. او در پیشگاه خداوند عزوجل ۹ نام داشت؛ فاطمه، صدیقه، مبارکه، طاهره، زکیه، مرضیه، رضیه، محدثه، زهرا (سلام الله علیها).
فضائل حضرت فاطمه
او سبب بقای نبوت و امامت بود و با تمام وجود تلاش در حفظ و احیاء این دو اصل در جهان هستی و در میان جامعه اسلامی و انسانی داشت تا تمامی انسان ها از آنها فیض فراوان برند. حدیث قدسی، در این زمینه می فرماید: «لولاک لما خلقت الافلاک، و لولا علی لما خلقتک، و لولا فاطمة لماخلقتکما» «(ای رسول من) اگر قرار نبود تو آفریده شوی، جهان را خلق نمی کردم، و اگر علی آفریده نمی شد، تو را نمی آفریدم و اگر فاطمه آفریده نمی شد، تو و علی را خلق نمی کردم.» حضرت علی (علیه السّلام) هم در مورد شخصیت والای حضرت زهرا (سلام الله علیهم) می فرماید: «ان فاطمة بقیة النبوة و برزخ بین ب حر النبوة و الامامة» «فاطمه یادگار نبوت و برزخی بین دریای نبوت و امامت می باشد.» و رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) می فرماید: «فاطمة بضعة منی و انا منها» «فاطمه پاره تن من است و من از فاطمه هستم.» حضرت زهرا (سلام الله علیهم(، مادر فرزندانی چون امام حسن (علیه السّلام)، امام حسین (علیه السّلام) سیدالشهداء و حضرت زینب (سلام الله علیهم) عقیله بنی هاشم (سلام الله علیهم) است که توانستند اسلام و قرآن را جهانگیر نمایند و مردم دنیا را متوجه ارزش های اسلامی نمایند. تکریم حضرت زهرا توسط پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) دقیقا به خاطر این بود که آن حضرت مادر امامان و رهبران الهی خواهد بود و نسل ایشان است که محافظان شریعت الهی خواهند بود.
جایگاه حضرت فاطمه در قرآن
در قرآن کریم نام هیچ یک از معصومین (علیه السّلام) غیر از پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلّم) به طور صریح و روشن نیامده. اما آیات زیادی در شان اهل بیت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) است که حضرت فاطمة الزهرا (سلام الله علیها) یکی از مصادیق بارز آن می باشد.
← نام گذاری به کوثر
...

پیشنهاد کاربران

بپرس