سد رودبار الیگودرز

پیشنهاد کاربران

سد رودبار لرستان و نیروگاه آن بر روی رودخانه رودبار ( از سرشاخه های شرقی حوزه آبگیر رودخانهدز ) و در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری جنوب شهرستان الیگودرز در استان لرستان واقع گردیده است.
مورفولوژی رودخانه رودبار در این محدوده و چرخش مسیر آن در پایین دست محل احداث سد به گونه ای است که اختلاف ارتفاعی طبیعی حدود ۳۰۰ متر را ایجاد می کند ( در محلی که رودخانه نام الکن بخود می گیرد ) و این باعث افزایش بازده نیروگاه این سد که دارای ظرفیت ۴۵۰ مگاوات می باشد، شده است. هدف از این طرح استفاده از پتانسیل توپوگرافی منطقه برای اخذ انرژی الکتریکی است. سد رودبار یکی از اقدامات محمد تقی توکلی نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی شهرستان الیگودرز است
...
[مشاهده متن کامل]

• تولید ۹۸۶ گیگاوات ساعت در سال انرژی برق آبی به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ( CO2 ) به میزان ۶۲۶٫۱۱۰ تن در سال در راستای CDM
• کاهش هزینه استهلاک نیروگاه های حرارتی
• اشتغال زایی در منطقه در حین اجرای طرح و در دوران بهره برداری
• ایجاد محیط تفریحی و توریستی برای گردشگران داخلی
هزینه های اجرای پروژه: طبق برآورد اولیه هزینه های اجرای پروژه ۴۵۰۰ میلیارد ریال بوده است که از منابع سرمایه گذاری عمومی، منابع داخلی، تسهیلات بانکی داخلی، اوراق مشارکت، و تسهیلات خارجی ( فاینانس، وام و… ) تأمین گردیده است. زیان های ناشی از طولانی شدن پروژه عبارتند از افزایش قیمت تمام شده طرح و عدم النفع حاصل از فروش برق. منافع حاصل از تولید برق مطابق برآورد اولیه درآمد سالانه به بر۶۳۳ میلیارد ریال ( بر حسب کیلوواتی ۶۴۲ ریال ) می شود.
مطالعات مرحله پیش شناخت و شناخت طرح های تولید انرژی برقابی حوزه رودخانه دز و سرشاخه های آن تا قبل از بهمن ماه ۱۳۷۲ توسط مهندسین مشاور مهاب قدس انجام شد. در آذر ماه ۱۳۷۳ مطالعات مرحله اول طرح سد و نیروگاه رودبار لرستان توسط مهندسین مشاور قدس نیرو آغاز گردید و در بهمن ماه ۱۳۸۱ مطالعات فاز دوم طرح با مشارکت شرکت مهندسین مشاورقدس نیرو و رهبری شرکت مشاور انگلیسی هالکرو ادامه یافت و عملیات اجرایی راه ها و تونل های دسترسی و تونل انحراف درنیمه دوم سال ۸۲ آغاز گردید.
رودخانه رودبار از سرشاخه های اصلی شاخه شرقی دز یا بختیاری می باشد. سر شاخه های اصلی این رودخانه شامل رودخانه های قلیان ( که خود از سرشاخه های دره دزدان، داعی و دره لکو تشکیل شده است ) ، رودخانه کاکلستان و رودخانه وهرگان می باشند. این رودخانه در مسیر خود یک رشته ارتفاعات U شکل و به طول ۳۸ کیلومتر را دور زده و به رودخانه الکن تغییر نام پیدا می کند. اختلاف ارتفاع حدود ۳۰۰ متری بستر رودخانه در طرفین ارتفاعات مذکور، موقعیتی استثنایی جهت تولید انرژی برق آبی را به وجود آورده است. رودخانه الکن پس از دریافت چند شاخه کوچک، با تغییر مسیر به سمت جنوب به لیرو و سپس رودخانه آب زالکی تغییر نام پیدا می کند. و نهایتاً پس از اتصال رودخانه سرکول به آن به رودخانه بختیاری معروف می گردد.

سد رودبار الیگودرزسد رودبار الیگودرز
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سد_رودبار_الیگودرز

بپرس