سرو خمره ای


معنی انگلیسی:
arborvitae

لغت نامه دهخدا

سرو خمره ای. [ س َرْ وِ خ ُ رَ / رِ ] ( ترکیب وصفی ، اِ مرکب ) سرو طبری. ( یادداشت مؤلف ). رجوع به سرو شود.

دانشنامه عمومی

سرو خُمره ای، نوش ( Platycladus ) ، سرده ای از درختان همیشه سبز، از دسته مخروطیان ( Pinophyta ) رده ناژویان ( Pinopsida ) ، راسته کاجیان ( Pinales ) و تیره سروها ( Cupressaceae ) است. تنها گونه موجود در سرده «سرو خمره ای» خود سرو خمره ای ( با نام دوجمله ای Platycladus orientalis ) است که با نام سرو طَبَری هم شناخته می شود.
سرو خمره ای بومی شمال غربی چین، کره و مناطق همجوار روسیه است اما انسان آن را وارد طبیعت نقاط دیگر دنیا از جمله ژاپن، هند و ایران کرده است.
برگ های سرو خمره ای فلس مانند به صورت توده های مسطح عمودی است که در انتهای شاخه ها واقع شده اند. سرو خمره ای درخت یا درختچه ای است کوتاه و بوته ای با تاج متراکم، باریک و هرمی شکل، دارای شاخه های گسترده و بالارونده. پوست تنه آن نازک و به رنگ آجری است.
سرو خمره ای را بیشتر به عنوان درختی تزئینی بکار می برند. در شمال چین آن را درخت زندگی می نامند و گفته شده که بازمانده های سروهای خمره ای که در پیرامون نیایشگاه های بودایی کاشته می شده در شمال چین دیده شده. چوب آن امروزه هم در نیایشگاه های بودایی هم برای ساختمان سازی و هم به عنوان عود بکار می رود.
عکس سرو خمره ایعکس سرو خمره ای
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس