سقاره

دانشنامه عمومی

سقاره ( به عربی: سقارة ) محوطه ای بزرگ و باستانی برای به خاک سپاری مردگان در مصر باستان بوده است و درگذشتگان پایتخت، ممفیس، در آن به خاک سپرده می شدند. [ ۱] این مکان در بر گیرنده هرم های بسیاری، از جمله هرم پلکانی شاه جوزر که معروفیت جهانی دارد، است. مصطبه های بسیاری نیز در این محوطه وجود دارند. این منطقه که ابعادی برابر با ۷ در ۱٫۵ کیلومتر مربع دارد، در ۳۰ کیلومتری جنوب قاهره امروزین قرار گرفته.
این مجموعه در سال ۱۹۷۹ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. [ ۲] نام سقاره از نام قبیله «بنی سقار» که در آن محل زندگی می کنند، گرفته شده است.
سقاره در برگیرنده قدیمی ترین مجموعه بزرگ ساختمانی سنگی است که در تاریخ بشر ساخته شده: هرم پلکانی جوزر که در دودمان سوم ساخته شد. ۱۶ فرعون دیگر نیز در این منطقه برای خود هرم ساختند. مسوولان و درباریان بلندپایه از هر دوره ای از تاریخ دودمانی مصر نیز آرامگاه هایی برای خود در سقاره بر پا کردند. این ناحیه برای نزدیک به ۳٫۰۰۰ سال پذیرای مردم و بزرگان مصری برای به خاکسپاری بود و این سنت تا پس از به پایان رسیدن دوران فرعونی در مصر و آمدن دوره های بطلمیوسی و رومی ادامه داشت.
نخستین نشانه ها از به خاکسپاری بزرگان مصری در سقاره به دودمان های نخست برمی گردند. در دودمان یکم گورستان پادشاهی در ابیدوس بوده است و پادشاهی از آن دودمان در سقاره به خاک سپرده نشده. نخستین آرامگاه های پادشاهی سقاره اما از آن پادشاهان دودمان دوم هستند. خسه خموی، که واپسین فرعون دودمان دوم بود، در ابیدوس به خاک سپرده شده ولی آرامگاهی نیز در سقاره ساخت که ورودی بزرگی به شکل مثلث دارد و «جسر المدیر» خوانده می شود؛ نامی که در زبان عربی «حصار رئیس» معنا می دهد. جوزر از دودمان سوم نیز هرمی پلکانی در منطقه دارد که به همراه ساختمان ها و مصطبه های کناریش، منبع کاوش های بسیار توسط باستان شناسان در سقاره شد.
نام پادشاهانی از دوره آغازین دودمانی که در سقاره آرامگاه دارند، به شرح زیر است:
• آرامگاه فرعون هوتپ سخموی، دودمان دوم.
• آرامگاه فرعون نینت جر، دودمان دوم.
• آرامگاه فرعون سخم خت، که با نام هرم مدفون شناخته می شود.
• آرامگاه فرعون خسه خموی
• هرم پلکانی فرعون جوزر
عکس سقارهعکس سقارهعکس سقارهعکس سقاره
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

سَقّارَه
روستایی در مصر، در ۱۶ کیلومتری جنوب قاهره. دارای بیست هرم. قدیمی ترین این اهرام، مربوط به سلسلۀ سوم، «هرم پله ای» نام دارد. ایم حوتپاین هرم را طراحی کرد و مقبره اش نیز کانون این هرم در اَسْقَلِبیوسقرار دارد. این مقبره سابقاً یک مرکز شفابخشی محسوب می شد.

پیشنهاد کاربران

گورستانی در شهر ممفیس در کشور مصر که دارای هرم های بسیاری، از جمله هرم پلکانی شاه جوزر که معروفیت جهانی دارد، این منطقه که ابعادی برابر با ۷ در ۱٫۵ کیلومتر مربع دارد، در ۳۰ کیلومتری جنوب قاهره امروزین قرار گرفته است.

بپرس