سیرموک

دانشنامه عمومی

سیرموک یا سیر وحشی به کواری کؤمۆران یا جیکه ( نام علمی: Allium canadense ) گیاهی است چندساله از راسته مارچوبه سانان و خانواده نرگسیان و سرده سیر که از طریق بذر و پیاز تکثیر می یابد. ریشه ها به قسمت پیاز متصلند و تار مانند و رشته ای بوده، به پیاز قهوه ای رنگ متصل می شوند. ساقه ها بلند، ایستاده، نرم و دارای بوی شبیه بوی پیاز، برگ ها کشیده و باریک و نرم و در قسمت پایه قرار می گیرند. گل ها به صورت مجتمع در انتهای ساقه گل دهنده دیده می شوند. اجتماع گل ها دایره ای شکل بوده و به رنگ صورتی می باشد. بذرها داخل کپسول تولید می شوند و هر کپسول محتوی ۳–۶ بذر سیاه و گرد می باشد. بذرها دارای زوائد بال مانند در اطراف خود می باشند. [ ۱]
در استان فارس با استفاده از سیرموک نوعی پلو پخته می شود که شبیه سبزی پلو طبخ می شود. [ ۲] و به آن دمپخت سیرموک گفته می شود و گاهی نیز با گوشت لایی طبخ میگردد . این پلو در روزهای ابتدایی سال و خصوصاً عید نوروز بسیار طرفدار دارد . همچنین در استان بوشهر و گناوه و حومه و لامرد و مهر در اواخر پاییز و اوایل زمستان آن را با ارد نان و ادویه مخلوط کرده و نانی به اسم بلبل تهیه میکنند سپس جیکه ای را که با کمی زرشک تفت داده اند و ادویه هایی مانند فلفل نمک و نمک به آن زده اند را دولای آن می گذارند و روی تابه می پزند و با کمی کره سرو می کنند که این غذا طرفداران بسیاری دارد
عکس سیرموک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس