سیکلامات سدیم

دانشنامه عمومی

سیکلامات سدیم ( به انگلیسی: Sodium cyclamate ) یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم ۸۷۵۱ است.
سیکلامات سدیم ( کد شیرین ۹۵۲ ) یک شیرین کننده مصنوعی است؛ که ۳۰–۵۰ بار شیرین تر از سس سویا است ( شکر قهوه ای ) ، و از لحاظ قدرت کمترین قدرت شیرین کننده های مصنوعی را دارد. اغلب با سایر شیرین کننده های مصنوعی، به ویژه ساخارین، استفاده می شود؛ مخلوطی از ۱۰ قسمت سیکلامات به ۱ قسمت ساخارین رایج است؛ و ارزان تر از شیرین کننده های دیگر است، از جمله سوکرالوز، و تحت حرارت پایدار است. نگرانی های بهداشتی موجب شده است که سیکلامات ها در ایالات متحده و سایر کشورها ممنوع شود، و در ایران به سال ۴۸/۸/۱ ممنوع شده است. با همه این تفاسیر، امروزه استفاده از سیکلامات سدیم در اتحادیه اروپا و ۱۳۰ کشور جهان رایج و در عین حال در آمریکا و کره جنوبی ممنوع است. [ ۱] [ ۲] [ ۳] در فیلیپین نیز استفاده از سیکلامات سدیم ممنوع بود تا اینکه در سال ۲۰۱۳ اداره غذا و داروی این کشور، ممنوعیت اِعمال شده را لغو کرد و مصرف آن را بی خطر اعلام کرد. [ ۴]
سیکلامات سدیم یا سیکلو هگزان سولفامیک اسید ( cyclohexanesulfamic acid ) که به واسطه سولفونیزاسیون شدن سیکلو هگزولامین تهیه می شود. این را می توان با واکنش سیکلوهگزیلامین با سولفامیک اسید یا سولفور تری اکسید انجام داد.
در سال ۱۹۳۷ یک دانشجوی دانشگاه ایلینوی در اربانا - شمپین به نام مایکل سودا موفق به کشف سیکلامات سدیم گردید. هنگامی که او در آزمایشگاه بر روی یک سنتز داروی تب بر کار می کرد، سیگار خودش را بر روی میز آزمایشگاه گذاشت و وقتی دوباره آن را به دهان گذاشت، متوجه طعم شیرین سیکلامات شد. [ ۵] [ ۶]
عکس سیکلامات سدیم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس