شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

پیشنهاد کاربران

شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، بزرگ ترین شرکت نفت وگاز در ایران، وابسته به شرکت ملی نفت ایران است و در زمینه اکتشاف، توسعه و تولید، فرآورش و انتقال نفت خام و گاز طبیعی، همچنین تولید میعانات گازی فعالیت می نماید.
...
[مشاهده متن کامل]

ریشه های تأسیس این شرکت به سال ۱۹۷۱ و راه اندازی شرکت اُسکو، در شهر مسجدسلیمان بازمی گردد. شکل کنونی این شرکت پس از انقلاب ۱۳۵۷، با ادغام دارایی های شرکت اُسکو و شرکت عملیات غیرصنعتی، تحت نام مدیریت مناطق نفت خیز، شکل گرفت. پس از جنگ ایران و عراق، به مدیریت تولید مناطق خشکی، تغییر نام داد و در سال ۱۳۷۷ در پی تجدید ساختار و سازماندهی مجدد، نام آن به شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تغییر پیدا کرد. اکنون دفتر مرکزی این شرکت در اهواز مستقر می باشد.
شرکت مناطق نفت خیز جنوب هم اکنون حدود ۸۰درصد از نفت و ۱۶٪ درصد از گاز ایران را تولید می کند، به طوری که روزانه ۳ میلیون بشکه نفت خام، ۲٫۵ میلیارد فوت مکعب ( معادل ۷۰ میلیون مترمکعب ) گاز طبیعی و ۱۳۰ هزار بشکه میعانات گازی تولید می نماید.
این گروه صنعتی به عنوان شرکت تابعه ای از شرکت ملی نفت ایران، مسئولیت برنامه ریزی، مدیریت مخازن و بهره برداری از ۶۵ میدان نفتی و گازی، با مجموع بیش از ۳۳۰ میلیارد بشکه نفت خام درجا ( ۹۳ میلیارد بشکه قابل برداشت ) و بالغ بر ۴۲۰ تریلیون فوت مکعب، گاز طبیعی درجا را برعهده دارد.
هم اکنون علیرضا دانشی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است. ساختار سازمانی این شرکت از دو بخش ستاد مرکزی و مدیریت ها تشکیل می شود و مالک ۵ شرکت تابعه است که شامل: شرکت نفت و گاز کارون، مارون، مسجدسلیمان، آغاجاری و گچساران می باشد.
در ماه مه سال ۱۹۰۸ ( معادل ۱۲۸۷ ) پس از هفت سال اکتشاف در مناطق جنوب و جنوب غربی فلات ایران، اولین چاه نفت خاورمیانه با تولید اقتصادی، در میدان نفتون مسجدسلیمان، توسط کنسرسیوم دارسی حفاری شد، که در پی آن، سرانجام در عمق ۳۳۸ متری به نفت رسیدند. شرکت نفت ایران و انگلیس ( به انگلیسی: Anglo - Persian Oil Company ) در تاریخ ۱۴ آوریل ۱۹۰۹ به عنوان یک شرکت تابعه از شرکت نفت برمه تأسیس شد. بهره برداری از چاه نفت شماره یک با تولید میانگین ۵۰۰ بشکه در روز، عملاً از سال ۱۲۹۰ خورشیدی آغاز گردید. از سال ۱۹۰۸ برای مدت ۲۰ سال، تمام نفت تولیدی ایران، از میدان نفتی مسجدسلیمان استخراج می شد. عملیات اکتشاف نفت، به طور جدی از اواسط دهه ۱۹۲۰ میلادی، توسط شرکت نفت ایران و انگلیس در جنوب غربی کشور آغاز شد، که در پی آن، در سال ۱۹۲۸ میدان نفتی هفتکل، ۱۹۳۰ میدان نفتی گچساران، ۱۹۳۵ میدان نفتی پازنان، ۱۹۳۶ میدان نفتی آغاجاری و در سال ۱۹۳۸ میدان نفتی نفت سفید کشف گردید.

شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوبشرکت ملی مناطق نفت خیز جنوبشرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/شرکت_ملی_مناطق_نفت‌خیز_جنوب
تصویر جلسه مدیریت شرکت مناطق نفت خیز جنوب سال 1401
افراد در تصویر
مهندس غلامحسین میرزاوند رئیس اداره مهندسی تولید شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون
مهندس علیرضا دانشی مدیرعامل شرکت مناطق نفت خیز جنوب
حسن شهرویی مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوبشرکت ملی مناطق نفت خیز جنوبشرکت ملی مناطق نفت خیز جنوبشرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
از مدیران و کارکنان باسابقه وزارت نفت آقای مهندس غلامحسین میرزاوند می باشند که رئیس اداره مهندسی تولید شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون می باشند.
ایشان پیش از این در سمت های مختلف رئیس مهندسی بهره برداری شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون - رئیس مهندسی تعمیر و تکمیل چاههای شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون - سرپرست پروژه مهندسی بهره برداری شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون - مهندس ارشد بهره برداری و تولید ناحیه اهواز - مهندس بهره برداری ناحیه اهواز فعالیت داشتند در سال 86 به عنوان کارمند نمونه وزارت نفت انتخاب شدند و لوح تقدیر و سپاس از وزیر اسبق نفت مهندس غلامحسین نوذری دریافت کردند و در سال ۹۳ به عنوان شرکت کننده برتر در جلسات ارزیابی پیشنهادهای فنی نظام مشارکت و کیفیت شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون انتخاب شد.
...
[مشاهده متن کامل]

مهندس غلامحسین میرزاوند فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی شیمی - بهره برداری از منابع نفت و گاز از دانشگاه صنعت نفت اهواز در سال 71 به عنوان فارغ التحصیل برتر و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی نفت - مخازن هیدروکربوری از دانشگاه آزاد امیدیه به عنوان فارغ التحصیل برتر و نمونه است ایشان سال ۸۷ موفق به اخذ و دریافت بورس تحصیلی در مقطع فوق لیسانس مهندسی شیمی مخازن نفت از دانشگاه علم و فناوری نروژ ( صنعتی NTNU نروژ ) شد.
شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون با مرکزیت اهواز بزرگترین شرکت بهره بردار و تولید کننده نفت ایران با تولید 1 میلیون و 224 هزار بشکه نفت خام در روز است و 20 هزار مترمعکعب گاز در روز می باشد و مجموعه ای از بزرگترین میادین نفتی ایران و جهان را مدیریت می کند میدان نفتی اهواز بزرگترین میدان نفتی ایران و دومین میدان نفتی بزرگ در جهان - میدان نفتی رامین - میدان نفتی منصوری و میدان نفتی آب تیمور از جمله میادین نفتی این شرکت می باشند میدان نفتی قلعه نار در بخش الوار گرمسیر شهرستان اندیمشک نیز قبلا توسط شرکت کارون مدیریت می شد و میزان تولید میدن قلعه نار در حدود 5 هزار بشکه نفت خام در روز بیشتر نیست.
اداره مهندسی تولید مهمترین و حساس ترین بخش شرکت های تولیدی نفت و گاز است که تمام کارهای فنی و مهندسی بهره برداری و تولید نفت و گاز در این بخش انجام می شود.
اداره مهندسی تولید شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون 40 سمت مهندسی در زیر مجموعه خود دارد که عبارتند از ریاست مهندسی بهره برداری 24 سمت - ریاست مهندسی تعمیر و تکمیل چاهها 5 سمت و ریاست مهندسی فرآورش 10 سمت می باشند.
استخدام هر فرد در زیرمجموعه اداره مهندسی تولید باید به امضا و مهر و تایید رئیس اداره مهندسی تولید باشد.
روسای بخش های مهندسی بهره برداری - مهندسی تعمیر و تکمیل چاهها و مهندسی فرآورش توسط رئیس اداره مهندسی تولید انتصاب می شوند.
وظایف رئیس اداره مهندسی تولید عبارتند از
- بررسی و نظارت به بخش های مهندسی بهره برداری - مهندسی تعمیر و تکمیل چاهها و مهندسی فرآورش
- برنامه ریزی، هدایت و کنترل فعالیت های توسعه میادین هیـدروکربوری ایجــاد و احداث تاسیسات جدید، طراحی تاسیسات مورد نیاز و تغییرات ضروری در تاسیسات موجود به منظور بهینه سازی در عملکرد تولید نفت و گاز
- بررسی، مطالعه و پیشنهاد حفر چاههای جدید به منظور افزایش سقف تولید به میزان برنامه شده، نگهداری سقف تولیـــد و یا حداکثر استفاده از چاههای موجود
- شرکت های پیمانکاری و خصوصی سرویس دهنده داخلی و خارجی روی چاههای نفت و گاز شرکت برای انجام کار در بخش های مهندسی بهره برداری - مهندسی تعمیر و تکمیل چاهها و مهندس فرآورش باید از لحاظ فنی و تخصصی نفت و گاز به تایید نهایی رئیس اداره مهندسی تولید شرکت نفت و گاز کارون برسد این شرکت های پیمانکاری بغیر از شرکت های بسته های طرح توسعه 27 مخزن است.
- همــاهنگ نمــودن فعالیت های مهنـدسی تولید با سایر نهادها بویژه اکتشاف، حفاری، برنامـه ریـزی تلفیقی و دیگــر شرکت های مرتبط و رهنمودهای فنی و تخصصی به آنها و ارائـــه خط مش درست و صحیح
- مطالعه و آگاهی از آخرین پیشرفت های تخصصی در زمینه مهندسی تولید ( نفت ) و برنامه ریزی جهت کارکنان مهندسی تولید ( نفت ) در بکارگیری آنها - ارزیابی شیوه های مختلف ازدیاد برداشت از مخازن و تعیین گزینه بهینه و قابل اجرا جهت دستیابی به حداکثر بازیافت نهائی - ارزیابی نرم افزارهای موجود مهندسی نفت و انتخاب نرم افزارهای مناسب جهت ادارات مهندسی تولید
مهندس غلامحسین میرزاوند علاوه به اینکه رئیس اداره مهندسی تولید شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون است مسئول نظارت کننده این شرکت در طرح توسعه 27 مخزن است و مسئول نظارت کننده از مهندسین باتجربه متخصص و کاربلد مهندسی تولید و بهره برداری است.
طرح توسعه 27 مخزن طرحی است که برای نگهداشت و افزایش تولید روی برخی مخازن نفتی شرکت مناطق نفت خیز جنوب انجام می شود و هر شرکت یک نماینده و مسئول نظارت کننده دارد که وظیفه نظارت به طرح های توسعه مخازن مربوط به شرکت خود را دارد به این شکل که مسئول نظارت شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون باید به هماهنگی سرپرست طرح نگهداشت و افزایش تولید اهواز کار کند چون چاههای نفت و گاز اهواز در حوزه کاری شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون است و مجوزهای لازم برای حضور شرکت های پیمانکاری مربوط روی چاههای نفت و گاز شرکت و تایید کار آنها به تایید و امضای نماینده نظارت کننده شرکت برسد و تا نماینده نظارت کننده شرکت که مهندس غلامحسین میرزاوند رئیس اداره مهندسی تولید و سرپرست طرح نگهداشت و افزایش تولید ناحیه اهواز است شرکت پیمانکاری را تایید نکنند حتی وزیر نفت هم نمی تواند آن را تایید کند چون هر چیزی مراحل خودش را دارد درست است او وزیر نفت است اما زیرمجموعه کار تخصصی را انجام می دهند و افراد باتجربه و متخصص در حوزه کاری می باشند در حوزه شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون 4 مخزن نفتی در حال توسعه است که به آنها 4 بسته گفته می شود که عبارتند بسته اهواز 14 - بسته اهواز 235 - بسته رامین و بسته منصوری که 4 شرکت پیمانکاری متفاوت روی پروژه های این بسته های مخازن کار می کنند و کار این 4 شرکت برای ادامه کار باید به تایید سرپرست طرح نگهداشت و افزایش تولید اهواز و نماینده و مسئول نظارت کننده شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون برسد پیشرفت کاری آنها چطور است؟ چند درصد پیشرفت داشتند؟ آیا طرح توسعه را منظم و دقیق انجام می دهند؟ تمام اینها باید به امضای مسئول نظارت کننده شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون برسد تا قرارداد آنها ادامه بیابد.
- بسته اهواز 1 - 4 توسط شرکت فنی و مهندسی مارون کاران انجام می شود.
- بسته رامین توسط شرکت توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا انجام می شود.
- بسته منصوری توسط شرکت مهندسی صنایع OIEC انجام می شود.
- بسته اهواز 5 - 3 - 2 توسط موسسه پیمانکاری دریا ساحل وابسته به قرارگاه خاتم الانبیا در حال انجام است.
اما پیشرفت چندانی در توسعه نداشتند و طبق اخبار رسیده از مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مدیرعامل شرکت مناطق نفت خیز جنوب طی دو سال فقط 10 درصد پیشرفت کاری داشتند.
سرپرست طرح نگهداشت و افزایش تولید ناحیه اهواز دو معاون دارد معاون سطح الارض و معاون تحت الارض مهندس غلامحسین میرزاوند مسئول نظارت کننده شرکت نفت و گاز کارون و سرپرست طرح ازدیاد برداشت ناحیه اهواز مهندس ارسطو هر هفته یک بار جلسه برگذار می کنند و روند توسعه طرح ها و کار شرکت های پیمانکاری روی این طرح ها و بسته ها را مورد تحلیل و بررسی قرار می دهند و اگر کارشان تایید نشود وزارت نفت ملزم به ترخیص و فسق قرارداد با این شرکت ها و جایگزین کردن شرکت های پیمانکاری کارآمدتر دیگری با آنهاست.
مشکل عدم پیشرفت کاری ناکارآمدی این شرکت های پیمانکاری است اگر شرکت های خارجی مثل توتال فرانسه - استات اویل نروژ و انی در ایران کار می کرد طرح توسعه این میادین را به آنها واگذار می کردن چون اینها مهمترین میادین نفت و گاز ایران است

از مدیران و کارکنان باسابقه شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون آقای مهندس غلامحسین میرزاوند می باشند که هم اکنون به عنوان رئیس مهندسی تولید شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون فعالیت دارند که پیش از این رئیس مهندسی بهره برداری شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون بودند بخش های مهندسی بهره برداری - مهندسی تعمیر و تکمیل چاهها و مهندسی فرآورش زیر مجموعه مهندسی تولید است.
...
[مشاهده متن کامل]

مهمترین و حساس ترین بخش شرکت های تولیدی نفت و گاز مهندسی بهره برداری است که تمام کارهای فنی و مهندسی بهره برداری و تولید نفت و گاز در این بخش انجام می شود.
رئیس مهندسی بهره برداری مسئولیت پیش بینی - راهنمایی و کنترل تولید بهینه نفت و گاز را عهده دار می باشد کنترل و هدایت طرح ها و پروژه ها نفت و گاز در زمینه برنامه ریزی و تنظیم شرایط بهینه عملیاتی چاهها - تجزیه و تحلیل آنها - اجرای خط مش و سایر سیاست های مدون و مصوب در زمینه تولید صیانتی از مخازن و بکارگیری استانداردها برای تولید حداکثر دبی صیانتی از چاهها از جمله وظایف رئیس مهندسی بهره برداری است مهندسی بهره برداری ضمن اعمال نظر سرپرستان، بیشترین میزان مشارکت کارکنان را بدنبال دارد رئیس مهندسی بهره برداری شرکت نفت و گاز کارون دارای ۲۴ سمت در زیر مجموعه خود است گزارش هر روز بهره برداری و تولید نفت از طریق مهندسان ارشد بهره برداری به سرپرست های پروژه داده می شود و پس از بازخورد به رئیس مهندسی بهره برداری ارجاع و پس از تایید رئیس مهندسی بهره برداری شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون توسط رئیس عملیات بهره برداری نفت و گاز کارون و مجموعه این بخش اجرائی می شود در حقیقت نقش رئیس مهندسی بهره برداری مانند یک کاتالیزور است که باعث حساس کردن مهندسان چاهها به تنظیم برنامه عملیاتی مربوط به چاهها می شود و تصمیمات اخذ شده را بازشکافی و جامع سازی کرده و از طریق سرپرستان طرح دوباره به مجموعه بازخورد می دهد و نحوه و اظهارنظر در مورد انجام کار شرکت های خصوصی سرویس دهنده داخلی و خارجی روی چاههای نفت شرکت به تایید رئیس مهندسی بهره برداری می رسد.
مهندس غلامحسین میرزاوند متولد ۱۳۴۸ در شهرستان اندیمشک می باشد و تحصیلات متوسطه را در رشته ریاضی و فیزیک در دبیرستان مولوی این شهر در سال ۶۷ به عنوان شاگرد برتر به پایان رسانید و رتبه ۱۱۸ را در آزمون سراسری رشته ریاضی فیزیک کسب کرد. ایشان فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی شیمی گرایش مهندسی بهره برداری منابع نفت و گاز از دانشگاه صنعت نفت اهواز در سال ۷۱ با درجه فارغ التحصیل برتر و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی نفت گرایش مخازن هیدروکربوری از دانشگاه آزاد اسلامی اُمیدیه می باشند از سال ۷۳ در شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون در سمت های مختلف مهندس بهره برداری، مهندس ارشد تولید چاههای نفت و گاز اهواز، سرپرست پروژه مهندسی بهره برداری و رئیس مهندسی تعمیر و تکمیل چاهها شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون فعالیت داشته در سال ۸۶ لوح تقدیر و سپاس از وزیر نفت وقت مهندس غلامحسین نوذری به عنوان کارمند نمونه وزارت نفت دریافت کردند در سال ۹۳ به عنوان شرکت کننده برتر در جلسات ارزیابی پیشنهادهای فنی نظام مشارکت و کیفیت شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون انتخاب شد در سال ۸۷ موفق به اخذ و دریافت بورس در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی شیمی ( نفت ) از دانشگاه علم و فناوری نروژ ( صنعتی NTNU نروژ ) شد.
ایشان همچنین مسئول نظارت کننده شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون در طرح توسعه 27 مخزن می باشند که در حوزه شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون 4 مخزن نفت در حال توسعه ازیاد برداشت است که به آنها بسته های اهواز14 - اهواز235 - منصوری و رامین گفته می شود و 4 شرکت پیمانکاری روی بسته های کاری در حال انجام کار است که کار آنها از لحاظ فنی و پیشرفت باید به تایید ایشان برسد و با سرپرست طرح توسعه و ازدیاد برداشت اهواز در این رابطه هماهنگی ایجاد می کنند.
در سال های قبل نیز سمت های
رئیس اداره مهندسی تولید شرکت نفت و گاز پارس
رئیس اداره مهندسی نفت شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب
نیز به ایشان پیشنهاد شد که ایشان آن سمت ها را رد کردند.
شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون با مرکزیت اهواز بزرگترین شرکت بهره بردار و تولید کننده نفت ایران می باشد و مجموعه ای از بزرگترین میادین نفتی ایران و جهان را مدیریت می کند میدان نفتی اهواز بزرگترین میدان نفتی ایران و دومین میدان نفتی بزرگ در جهان - میدان نفتی رامین - میدان نفتی منصوری و میدان نفتی آب تیمور از جمله میادین نفتی این شرکت می باشند میدان نفتی قلعه نار در بخش الوار گرمسیر شهرستان اندیمشک نیز قبلا توسط شرکت کارون مدیریت می شد.

بپرس