شکسته بندی به روش استاد کرمانشاهی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «شکسته بندی به روش استاد کرمانشاهی» تألیف استاد روح الله ملحوجی کرمانشاهی پیرامون یکی از اجزاء و رشته های تخصصی علم پزشکی یعنی شکسته بندی است. نویسنده در این اثر تجربیات ده ها ساله خود و خانواده اش در این زمینه را به رشته تحریر درآورده است.
وی معتقد است که دانش شکسته بندی تجربی سنتی، دانشی است که قرنها به ساده ترین و مؤثرترین شکل ممکن به درمان بیماری های استخوانی و مفصلی مردم پرداخته است. (شکسته بندی به روش استاد محلوجی کرمانشاهی، ص8).
کتاب مشتمل بر یک مقدمه و چهار بخش است که عناوین آن عبارت است از: 1. دانش روغن و خواص آن؛ 2. دانش ماساژ و ماساژهای سنتی ایرانی؛ 3. دانش جا انداختن مفاصل و جابه جا کردن استخوان های شکسته؛ 4. هنر آتل بندی. هر یک از بخش ها نیز مشتمل بر عناوین مختلفی است.
نویسنده کتاب در مقدمه کتاب بر این نقطه تأکید دارد که طب مدرن با وجود توانایی هایی که در زمینه درمان بسیاری از بیماری ها دارد، در بسیاری از موارد کارآمدی لازم را ندارد و هزینه های گزافی را بر دوش اقتصاد تحمیل می کند. طب مدرن می تواند با استفاده از رابطه ای مناسب با طب بومی و سنتی از بار این مشکلات کاسته و کارآیی خود را افزایش دهد. وی در ادامه به نقد اندیشه بازدارنده تعامل میان طب مدرن و سنتی اشاره کرده و توضیح می دهد که اندیشه توهم پیشرفت و این فکر باطل که هر چه ما اکنون داریم بسیار بهتر از گذشتگان است، صرفاً یک اشتباه فاحش است. کتاب حاضر گزارش تجربیات یک شکسته بند ماهر و صاحب تجربه است، از این رو نباید انتظار داشت در آن نقل قولهای فراوان از اطبای گذشته و یا نقد و کنکاش مبانی علمی طب به چشم بخورد.
البته این چیزی از ارزش کتاب نمی کاهد چراکه بارها ثابت شده در علوم تجربی آنچه حرف اول را می زند تجربه است و علوم تجربی نیز پیرامون همین تجربیات شکل می گیرد.

[ویکی فقه] شکسته بندی به روش استاد کرمانشاهی (کتاب). «شکسته بندی به روش استاد کرمانشاهی» تالیف استاد روح الله ملحوجی کرمانشاهی پیرامون یکی از اجزاء و رشته های تخصصی علم پزشکی یعنی شکسته بندی است. نویسنده در این اثر تجربیات ده ها ساله خود و خانواده اش در این زمینه را به رشته تحریر درآورده است. وی معتقد است که دانش شکسته بندی تجربی سنتی، دانشی است که قرنها به ساده ترین و مؤثرترین شکل ممکن به درمان بیماری های استخوانی و مفصلی مردم پرداخته است.
کتاب مشتمل بر یک مقدمه و چهار بخش است که عناوین آن عبارت است از: ۱. دانش روغن و خواص آن؛ ۲. دانش ماساژ و ماساژهای سنتی ایرانی؛ ۳. دانش جا انداختن مفاصل و جابه جا کردن استخوان های شکسته؛ ۴. هنر آتل بندی. هر یک از بخش ها نیز مشتمل بر عناوین مختلفی است.
گزارش محتوا
نویسنده کتاب در مقدمه کتاب بر این نقطه تاکید دارد که طب مدرن با وجود توانایی هایی که در زمینه درمان بسیاری از بیماری ها دارد، در بسیاری از موارد کارآمدی لازم را ندارد و هزینه های گزافی را بر دوش اقتصاد تحمیل می کند. طب مدرن می تواند با استفاده از رابطه ای مناسب با طب بومی و سنتی از بار این مشکلات کاسته و کارآیی خود را افزایش دهد. وی در ادامه به نقد اندیشه بازدارنده تعامل میان طب مدرن و سنتی اشاره کرده و توضیح می دهد که اندیشه توهم پیشرفت و این فکر باطل که هر چه ما اکنون داریم بسیار بهتر از گذشتگان است، صرفا یک اشتباه فاحش است. کتاب حاضر گزارش تجربیات یک شکسته بند ماهر و صاحب تجربه است، از این رو نباید انتظار داشت در آن نقل قولهای فراوان از اطبای گذشته و یا نقد و کنکاش مبانی علمی طب به چشم بخورد. البته این چیزی از ارزش کتاب نمی کاهد چراکه بارها ثابت شده در علوم تجربی آنچه حرف اول را می زند تجربه است و علوم تجربی نیز پیرامون همین تجربیات شکل می گیرد. در این اثر مهم ترین مباحثی را که در شکسته بندی تجربی مطرح است خصوصا دو مبحث جا انداختن مفاصل و جبه جا کردن استخوان های شکسته و هنر آتل بندی- به رشته تحریر درآمده است. علاوه بر آن در جای جای مباحث کتاب، عکس هایی آمده که فهم مطالب را ملموس تر و فراگیری آن برای دانشجویان و علاقه مندان این مباحث آسان تر می نماید.
وضعیت کتاب
کتاب به اهتمام مؤسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب اسلامی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی ایران در دی ماه منتشر شده است. پیشگفتار و مقدمه نسبتا مفصل این اثر به قلم آقای کامران محلوجی- فرزند مؤلف- است.

پیشنهاد کاربران

بپرس