شیخ مرتضی حائری یزدی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] روز چهاردهم ذی حجه سال ۱۳۳۴ ه. ق در یک خانواده متدین و مذهبی و کانون علم و تقوی، از پدری بزرگوار فرزندی به نام شیخ مرتضی در اراک دیده به جهان گشود. پدر بزرگوارش مرحوم شیخ عبدالکریم حائری مؤسس حوزه علمیه قم می باشد.
مرحوم حاج آقا مرتضی زهد و تقوا، ساده زیستی، دوری از مظاهر فریبنده دنیا، نادیده گرفتن تشریفات ظاهری، پرهیز از خلاف گویی و تملق و دیگر صفات نیکو را از پدر بزرگوارش به ارث برده بود. تا آخر عمر در خانه پدریش که با خشت و گل ساخته شده بود، زندگی کرد. آنقدر مراعات وجوه و اموال عمومی را می کرد. رفع گرفتاری های مردم درمانده، بر طرف کردن مشکلات زندگی آنها از دیگر خصوصیات بارز این مرد بزرگ بود. درب خانه اش به روی مردم باز بود، حاجت مندان به راحتی می توانستند نیازهای خود را با وی در میان بگذارند و مشکلات خود را به وسیله او حل کنند. ایشان علاقه خاصی به اهل بیت علیهم السّلام بویژه حضرت امام رضا علیه السّلام داشت و به گونه ای که اگر در درس نام علی بن موسی الرضا علیه السّلام را می شنید، اشک از دیدگانش سرازیر می گشت. به سادات و ذریه پیامبر اکرم (صل الله علیه و آله) علاقه خاصی داشت و برای آنها احترام ویژه ای قائل بود.
اساتید
بعضی از اساتیدی که ایشان از محضرشان استفاده نموده است عبارتند از:۱. سید محمد رضا گلپایگانی.۲. سید محمد تقی خوانساری.۳. سید محمد محقق داماد.۴. حاج شیخ عبدالکریم حایری.۵. سید محمد حجت کوه کمره ای.۶. حاج سید حسین بروجردی.۷. حاج سید روح الله خمینی.
شاگردان
حاج آقا مرتضی، بیش از چهل سال تدریس در حوزه علمیه قم شاگردان ممتازی تربیت و تحویل جامعه داد که بعضی از آنها عبارتند از:۱. سید عباس خاتم یزدی.۲. شیخ حسین شب زنده دار.۳. شهید محمد مهدی ربانی املشی.۴. محمد محمدی ری شهری.۵. شیخ محمد حسین امراللهی.۶. میرزا محمد پیشوایی ترک آبادی.۷. شیخ محمد حسین بهجتی، (شفق) امام جمعه اردکان.۸. سید علی آقا محقق داماد.۹. محمد حسین اشعری.۱۰. سید حسن آل طه.۱۱. سید صادق حسینی مآب یزدی.
تألیفات
...

پیشنهاد کاربران

بپرس