طایفه راکی

پیشنهاد کاربران

درود و ادب
برادر خوب و ارزشمندم آقاموسای دوست داشتنی و دانش پژوه
به استحضارتون میرسونم:
نخست اینکه
پیش از صدور احکام ایلخانی برای فرزندان جعفرقلی خان دورکی، بختیاری هیچگاه ایلخان نداشته است!
...
[مشاهده متن کامل]

دلیل: ایلخان یعنی رئیس و خان کل ایل بختیاری اعم از هفت لنگ و چهارلنگ!
پیش از آن و حتی پس از آن طوایف کل و بزرگ بختیاری همچون طایفه ی معظم بهداروند و یا چهارلنگ کیان ارثی، دارای خان یعنی رییس طایفه کل باب خود بوده اند و نه ریاست بر کل چهارلنگ و هفت لنگ!
اتفاقا خوانین بهداروند و دیگر خوانین چهارلنگ همچون محمدتقی خان و محمدعلی خان دارای جایگاه بسیار رفیع و ارزشمند نزد مردم بوده و هستند و محبوبیت ایشان در کل جوامع ایلیاتی ایران کم نظیر است.
پس ایلخان نبوده اند و رئیس و بزرگ طوایف خود بوده اند!
ناگفته نماند چه انسان های بزرگ و وارسته ای در ایل بختیاری بوده اند که خان و کلانتر نبودند ولی از لحاظ جایگاه اجتماعی و نفوذ مردمی از خوانین متشخص تر بوده اند.
به طور مثال می توان به افرادی همچون نامدارخان منجزی، آعلبداد خدرسرخ، آگودرز صالحی راکی مالملی، آنادعلی راکی برجویی و . . .
دوم اینکه
در معرفی تیره ی معظم اولاد طایفه ی راکی مالملی دچار شبهه گردیده اید که با توجه به نوشتار شما، به نظر می رسد اطلاعات نادرستی را به شما منعکس نموده اند و دقیقا هم مشخص است که ایشان از چه تشی از اولاد می باشند!
نکته: دلیل از هم پاشیدن و از هم گسیختگی تیره ی اولاد اطلاعات ناصواب و ناقص و جزیره ای همچنین افرادی بوده اند.
خداوند همه را به راه درست و صواب هدایت فرماید.
به طور مثال آقاسی خان برادر ارشد مرادخان بوده و ریاست ایل راکی مالملی رو به عهده داشته و بزرگ مردی حکیم و دانا بوده و هم اکنون نوادگان وی موفق ترین و سرشناس ترین تش اولاد می باشند و در پیشینه ی تاریخی خود کلانترانی همچون آعلی نقی، آموسی و آمحمدتقی و آحمزه علی و نیز شخصیت های تکرار ناشدنی همچون آمحمدظاهر آقاسی و شهید آمحمدباقر آقاسی را در دل خود جای داده است.
پیشنهاد میکنم جهت آگاهی بیشتر به وبلاگ مرجع ایل راکی مالملی که توسط یکی از پژوهشگران تیره ی اولاد اداره می شود سری بزنید تا آگاهی تون کامل شود.
وبلاگ " ایوه سرزمین من"
به هر روی از توجه و علاقه ی صادقانه ی حضرتعالی سپاسگزارم.

برادر صالحی راکی عرض ادب
اولاً ایلخانی از اول طایفه زراسوند نبود که فرزندان حیدر پاپی باشند چرخ گردون ایلخانی رو به فرزندان حیدر پاپی ذسوند
دوما لااقل در مورد طایفه ململی راکی اطلاعات غلط ندهحداقل من خودم وسطشون بزرگ شدم هم. بزرگ ململی طایفه اولاد هست به سه دسته تقسیم میشه
...
[مشاهده متن کامل]

اولاد مراد خان ، مرادی و تاجمرادی
اولاد کوچیر ، کوچکی
اولاد شهریار ، شهریاری
لااقل هرکه رو نشناسم حالو خورزایل خومه اشناسوم
مرادخان بزرگشون بود و اولاد مرادخان بزرگ ململی هستن افرادی مثل آنصرالله که داخل جنگ سپیدشت جزو سرداران سپاه بختیاری بود
باز هم تاکید میکنم از اول ایلخان بختیاری زراسوند نبود قبل تر از اونا بهداروند و کیانرسی ها بودن ولی فرزندان حیدر پاپی بختیاری رو یکپارچه کردن و ایلخانی رو به دست گرفتن

با درود و ادب خدمت برادر عزیزم آقاموسی
در راستای ویرایش مطالب شما به استحضار می رساند:
یکم اینکه
ایلخانان بختیاری همگی ریشه در ایل پاپی لرستان دارند و نه کیان ارثی و . . . ( نوادگان حیدر پاپی )
...
[مشاهده متن کامل]

منبع: کتاب سردار اسعد و تمامی کتب تاریخی بختیاری
دوم اینکه
پراکندگی تیره ها خاص طایفه ی بزرگ راکی مالملی نیست و این وضعیت در دیگر طوایف همچون بهداروند، دیناران، دورکی و بابادی وجود دارد که حتی ریشه ی برخی تیره های آنان عرب، کرد، ترک و حتی اصفهانی ست.
سوم اینکه
تیره ی اولاد راکی مالملی شامل ۳ تش زیر است:
- تش اولاد سردار علی صالح خان ( از فاتحین قلعه قندهار و صاحب منصب دیوان ایالت کرمان )
- تش اولاد محمدعلی خان ( ریاست طایفه ی راکی مالملی )
- تش اولاد سردار شهریارخان ( سردار مین باش قوای حکومتی زندیه و قاجار )
جهت آگاهی بیشتر می توانید به وبلاگ" ایوه سرزمین من" مراجعه فرمایید.
با احترام
حسین صالحی راکی

کاش دوستان به جای اظهار نظر کمی مطالعه داشتن در مورد باب راکی باید عرض کنم قبل از اینکه باب بابادی باشه باب راکی بود پس از مدتی تغییر صورت گرفت و باب بابادی بوجود اومد مثل ایلخانی که طوایف کیانرسی و بهداروند
...
[مشاهده متن کامل]
زمانی ایلخان بودند. در مورد طایفه ململی باید عرض کنم که این طایفه از مجموع چندین گروه تشکیل شده که بزرگ طایفه ململی اولاد هست که به سه شاخه تقسیم میشه اولاد کوچبر اولاد مراد خان و اولاد شهریار . تیره اولاد اصالتن چهارلنگ هستند و دلیل نامگذاری ململی یا درست تر بگم مال مله ای بخاطر محل سکونت که پر از مله یا همون تپه بود به مال مله ای یا ململی معروف شدند

مدیریت محترم آبادیس
بادرود و احترام
نظر به اینکه مطلب مستند به منابع اینجانب را حذف نموده اید، شایسته است دلیل آنرا به اینجانب اعلام فرمایید.
درود و ادب
در پاسخ به برادر گرانقدرم اردوان قبادی نکات ویژه و مهمی را به استحضار می رسانم:
نخست اینکه
فراموش نکنیم ایل بختیاری یک شاخه از قوم لر می باشد و بدون چسبندگی و زیر مجموعه بودن قوم ارزشمند و دیرپای لر، فاقد هویت ملی و ایرانی ست.
...
[مشاهده متن کامل]

منبع: کتاب قوم لر، اثر پروفسور دکتر سکندر امان الهی بهاروند، بزرگ تبارشناس و جامعه شناس دانشگاه شیراز که افتخار تدریس در دانشگاه های سطح یک آمریکا را نیز داشته اند.
دوم اینکه
به موجب نوشته سردار اسعد در کتاب تاریخ بختیاری، جماعت بختیاری ها را کوچندگانی عرب از کشور عراق و سوریه دانسته اند که دیرینگی این کوچ به بیش از چهارصد سال نمی رسد!
سوم اینکه
تنها بختیاری هایی دارای اصالت ایرانی واقعی هستند که بتوانند نسب خود را به یکی از طوایف لرستان برسانند در غیر اینصورت بختیاری اصیل نیستند!
چهارم اینکه
ایلخانان بختیاری همگی اولاد حیدر از ایل پرافتخار پاپی لرستان می باشند و بیشتر طایفه ی راکی مالملی از جمله تیره ی اولاد از نسل تاجمیر اول و عموزادگان حقی ایلخانان بختیاری هستند.
منبع: کتاب تبارشناسی اثر دکتر مرادحسین پاپی بزرگ تبارشناس کشور
پنجم اینکه
اگر شما ریشه در فوم لر ندارید پس نخست باید ایرانی بودن خود را ثابت نمایید البته با کمال ادب و احترام عرض میکنم.
در نهایت از مدیریت محترم آبادیس پرسشی دارم و آن اینکه چرا متن اینجانب را که همگی دارای رفرنس معتبر بوده اند حذف نموده اند و مطالب بقیه بزرگواران بدون رفرنس همچنان در این صفحه موجود است؟

در جواب جناب صالحی، طایفه ململی بگفته بزرگان خودشان، لرستانی هستند و راکی و حتی بختیاری نیستند، طایفه راکی مختص خود طایفه راکی ست که محل ابتدایی سکونتشان جایی بنام برجویی درمنطقه خانمیرزا بوده است.
زنده باد راکی تبار پرچم راکی بالاست
اینکه راکی را به راکی شهنی و راکی گمار و راکی نصیر و راکی مدملیل و راکی ململی و راکی برجویی معرفی می کنند تحریفی جهت دار از تاریخ هست.
متأسفانه مدافعان پر هیاهوی این تحریف نکات مهم ایلی و تاریخی و ساختاری را مخفی می کنند.
...
[مشاهده متن کامل]

نخست اینکه: طایفه ململی اتحادیه ای از چند عشیره است که متشکل از اقوام مختلف هست و به مرور به هم پیوستند. اینان شامل تیره های
لیموچی
کوراوند
سلحشور
اولاد
اولیشی
حلوایی
نطروند
صفروند
سلیماوند
هستند
مثلا جد تیره کوراوند را فردی بنام کورا از ایل پاپی لرستان کوچک میدانند که در سال ۹۷۰ه ق به منطقه اندیکای بختیاری کوچیده است
تیره اولاد نیز که خوانین این طایفه جلیل را هدایت کرده اند آمده از طایفه پاپی و تیره صاد خود را می دانند
تیره لیموچی هم خود را از نسل خواجه مگو ( مغو ) از طایفه مگویی ( مغویی ) می دانند که به سال ۹۷۰ به منطقه حالیه و طایفه ململی پیوستند
تیره سله چین ( سلحشور ) نیز به سال ۹۷۱ ه ق از نسل خواجه مگو به طایفه ململی پیوستند
و . . .
طایفه شهنی ( شینی ) این طایفه از دیرباز با طایفه راکی ( با راکی باب اشتباه نشود ) پیوند داشته و بنام شینی شناخته می شدند که در اصل همان شحنی بود. در گذشته نه چندان دور ( حتی تا ۴۰ سال قبل ) دو طایفه گمار و نصیر عضو این طایفه بودند که بدلیل افزایش جمعیت امروز بطور مستقل نام برده می شوند ولی در اصل باید شهنی گمار و شهنی نصیر خوانده شوند.
طایفه گمار در ذیل شهنی گفته شد
طایفه نصیر در ذیل شهنی گفته شد
راکی برجویی و راکی مدملیل، در اصل در منابع متاخر و لفظ همان طایفه راکی هستند که خود را راکی برجویی می دانند و می گویند اما طایفه مدملیل و تیره های موزایی و خواجه نیز عضو طایفه راکی برجویی بودند که بدلیل افزایش جمعیت جدا شدند.
نام طایفه راکی در شمار طوایف کوچیده از جبل سماق ( سماک ) شام توسط حمدالله مستوفی و معین الدین نطنزی و شرفخان بدلیسی قید شده است. بعدا با تشکیل بابهای بختیاری در دوران صفویه این طایفه بابی را تشکیل می دهد که شامل شهنی ( که طوایف گمار و نصیر را شامل می شده بود ) و ململی ( که طوایف کوچیده از پاپی و سایر را در بر داشته بود ) . ولی راکی برجویی خود را متصل به همان طایفه مذکور توسط حمدالله مستوفی می دانند.
پس از فروپاشی باب راکی مدتی برخی طوایف عضو دورکی بودند ولی بعلت روابط نزدیک و خین چو ( پیمان اتحاد قبیله ای ) طایفه راکی برجویی ( که طایفه راکی مدملیل هم عضو آن بود ) با طایفه بابادی و طایفه گله اینان تشکیل باب بابادی را می دهند و طایفه شهنی ( شامل گمار و نصیر ) که ذکر شد با طایفه راکی برجویی قرابت داشتند و همینطور طایفه ململی به آن می پیوندند.
همه اینها در صورتیست که راکی اصلیه عضو طوایف آمده از جبل سماق می باشد و البته بابادی هم در دوره ی کوچ بعدی ورود کرده اند اما طایفه مشهور ململی اکثرا از پاپی و مناطق دیگر بوده اند.
به هر صورت با تشکیل باب بابادی طوایف آن مجدداً با نامهای اصلیه و شناخته شده خود در این باب معرفی شدند که شامل
بابادی
راکی
شهنی
ململی
گله
( و البته بابادی باب طوایف دیگری هم داشته و دارد ) می شود.
این اصل در دوره ایلخانی ( اولاد حیدر معروف به حیدر کور ) دورکی در دوره قاجار و پس از آن تا به امروز پابرجا بود و هست تا اینکه چند سالی هست که برخی در فضای مجازی و وبلاگ و سایتها اقدام به معرفی و باز تولید باب راکی کرده اند که مورد قبول عموم نمی باشد.

سلام دوستان ببخشید اما تمام جنگ های بختیاری رو بابادی ها فتح کردن اون وقتی که بابادی بود اصلا بختیاری نبود تاریخ بابادی یا ( بابای دین ) بر میگرده به زمان پیامبر ها، شما نباید خودتون رو از بابادی ها بدانید، شما زیر شاخه بابادی هستید حتی ایل دینارونی هم زیر شاخه ما بوده، 200 سال پیش
...
[مشاهده متن کامل]

شما واسه خودتون می برید و میدوزید
حکومت تو دست بابادی هاست

ایل بزرگ راکی شامل راکی مالملی راکی بروجویی راکی مدملیل راکی شهنی راکی گمار راکی نصیر هست این شیش طایفه باب راکی را تشکیل میدهدن و از ایل بابادی جدا هستن فقط ایل راکی و ایل بابادی خین چو هستن یعنی پیمان
...
[مشاهده متن کامل]
حین چو هستن و در تمام کتاب ها اسناد ایل راکی جدا از ایل بابادی نوشتن و بعد از دویست سال که باب راکی از هم پاشیده شد این شیش طایفه راکی به ایل بابادی می پیوند وگرنه در اصل ایل راکی شجره نامه حدود 900ساله داره و ایل بابادی شجره نام 500ساله داره قدمت راکی بیشتر از بابادی هست در کتاب سردار اسد خان بختیاری هم اشتباهاتی بوده در مورد طوایف البته سردار اسد در آخر کتاب های خو نابینا شد و خیلی از طوایف که در باب نوشته شده کسی دیگه نوشته که خود سردار اسد قبول نداشت ولی در اصل اینکه خود سردار اسد میگه ایل راکی باب جدا از بابادی هست ولی این دو ایل همیشه متحد بودن البته همه ما از قوم بزرگ لر هستیم از ایل بزرگ بختیاری

کوهای راکی در امریکای شمالی قراردارد
درمناطقی از کانادا وآمریکا
طوایف شش گانه برجویی شهنی گمار مالملی مدملیل نصیر باب کهن راکی را تشکیل می دهند که قدمت این باب بسیار کهنتر از باب بابادی است
راک در بختیاری همانند معنای انگلیسی آن بمعنی صخره می باشد.
طایفه راکی در بختیاری به سوار کاری ، تیراندازی با اسب و جنگجو بودن معروف است.
برخی طایفه راکی برجوئی را از بابادی باب هفت لنگ می دانند ولی اسناد و مدارک معتبری در دست است که حدود دویست و پنجاه تا سیصد سال پیش مجموعه شش طایفه هفت لنگ شامل:راکی برجویی، راکی مالملی، راکی شهنی، راکی گمار، راکی مدملیل و راکی نصیر راکی باب را تشکیل می دادند و این بدان معنی است که هفت لنگ بختیاری نیز همانند چهارلنگ شامل پنج باب است.
...
[مشاهده متن کامل]


مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٤)

بپرس