علی علیه السلام و فلسفه الهی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] على و فلسفه الهى، اثر علامه سید محمدحسین طباطبائى ترجمه فارسى سید ابراهیم سید علوى پیرامون بخشى از سخنان حکیمانه على(ع) در موضوعات مختلف و بیان رموز و دقایق شگفت انگیز آن سخنان می باشد.
در آغاز کتاب، مقدمه بنیاد علمى و فکرى علامه، پس از آن، مقدمه ناشر و سپس مقدمه مترجم واقع شده است. متن کتاب، مشتمل بر مباحثى مقدماتى در مورد فلسفه و مراحل رشد آن است. در پایان مقدمه، مؤلف اجمالى از زندگانى على(ع) را بازگو کرده است. پس از اتمام مقدمه، تقریبا 13 فصل از گفتار گوناگون على(ع) را در موضوعات مختلف مورد بحث قرار داده و بیانات شیوا و گهرآساى امام به حق را زینت بخش صفحات کتاب کرده است.
این رساله به طور کلى، هدف فلسفه و به ویژه هدف و موضوع فلسفه الهى را روشن مى کند و نیز مى کوشد بین فلسفه و دین هماهنگى و وحدت نظر ایجاد نماید و با براهین روشن و دلایل قرص عقلى اثبات مى کند که هیچ گونه تضاد و تناقضى میان آنها نیست، بلکه آن دو داراى هدف هاى مشترکى هم مى باشند.
از جمله مباحث رساله، «فلسفه الهى اسلام یا کمال فلسفه» است. مؤلف محترم با استادى و مهارت ویژه اى بیان مى کند که چگونه فلسفه از مراحل ابتدایى، رشد و نمو کرده و مراتب تکامل را پیموده و در اسلام به اوج ترقى و کمال رسیده است.
مؤلف محترم، در بخشى از نوشته خود بیان داشته است که سخنان على(ع) پیرامون معارف الهى و مسائل فلسفى، جدا منحصربه فرد است و جز از على(ع) کسى لب به بیان این حقایق نگشوده است.
مجموع مباحثى که در این رساله مطرح شده است، سه فایده ارزشمند را در پى دارد:

پیشنهاد کاربران

بپرس