عید تبرک انگور

دانشنامه عمومی

عید تبرک انگور ( ارمنی: Խաղողօրհնեքի տոն خاقوق اورهنک ) ( به انگلیسی: Grape Blessing Day ) یکی از اعیاد کلیسای حواری ارمنی می باشد. یکشنبه ۱۳ اوت در گاهشماری ارمنی روز تبرک انگور نامید شده است. جشن تبرک انگور جشنی است که در کلیسای ارمنی و آشوری مشترک است و در این روز که مصادف است با روز عروج حضرت مریم به آسمان، انگور از سوی کلیسا طی مراسمی متبرک شده و به حاضرین داده می شود
این جشن موسوم به خاقوق اُرهنِک به ارمنی Խաղող օրհնեք و به انگلیسی khaghogh orhnek می باشد khaghogh به ارمنی به معنای انگور و orhnek به معنای تبرک است و روی هم رفته به معنی جشن تبرک انگور می باشد. انگور نماد دگرگونی و تغییر در زندگی انسان است. انگور مقدس ترین میوه در مسیحیت است و مسیح نیز خود را تاک حقیقی خوانده است.
در این جشن، انگور از سوی عالی ترین مقام روحانی کلیسای حواری ارمنی طی مراسمی تبرک شده و در بسته بندی هایی بین حاضران در مراسم توزیع می گردد
این جشن در روز عید حضرت مریم برگزار می شود و در این روز در کلیساهای حواری ارمنی ضمن خواندن ادعیه و سرودهای مذهبی، انگور از سوی کلیسا تبرک شده و به حاضرین داده می شود.
گفته می شود که این جشن هم ریشه در آئین های قبل از مسیحیت در ارمنستان دارد و در ایام آمانور یا سال نوی قبل از مسیحیت در ارمنستان در عید آناهید ( بزرگ ترین الههٔ مورد پرستش ارمنیان ) مردم، انواع میوه ها و گیاهان را به معبد آناهید اهدا می کردند و این مراسم پس از مسیحیت ابه صورت تبرک انگور درآمده و از سوی کلیسای ارمنی پذیرفته شد.
عکس عید تبرک انگورعکس عید تبرک انگورعکس عید تبرک انگورعکس عید تبرک انگور
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس