فرهنگ اثار

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] فرهنگ آثار. فرهنگ آثار: معرفی آثار مکتوب ملل جهان از آغاز تا امروز دائرةالمعارفی است در شش جلد بزرگ که از فرانسه به فارسی ترجمه شده و در آن به معرفی آثار مکتوب در زمینه ادبیات و گزارش خلاصه ای از محتوای آنها پرداخته شده است.
کتاب حاضر، مشتمل بر مقدمه ای به قلم ناشر (انتشارات سروش)، مقدمه ای به قلم آندره موروا و مقدمه ای به قلم سید رضا حسینی (سرپرست هیئت علمی اثر حاضر) می باشد و مطالب آن بر اساس ترتیب الفبایی نام فارسی آثار مرتب شده است.
«فرهنگ آثار»، در متن فرانسه به ترتیب الفبایی عناوین فرانسوی آثار (که گاهی هم با عنوان اصلی اثر فرق دارد) تنظیم شده است که در متن حاضر ترتیب الفبایی عناوین فارسی آثار (که کوشش شده است عین ترجمه عنوان اصلی باشد) جای آن را گرفته است. بلافاصله بعد از عنوان فارسی، عنوان اصلی کتاب، نام نویسنده با سال تولد و مرگ وی و نیز سال انتشار کتاب ذکر شده است. سپس خلاصه اثر با تحلیل متن و ارزش سنجی عرضه شده و جایگاه آن در تاریخ فرهنگ جهانی روشن گشته است.
در مورد برخی اسامی تاریخی یا اسطوره ای که آثار متعدد درباره شان نوشته شده است، به جای ذکر هریک از آن آثار به ترتیب حروف الفبا و به طور پراکنده، معمولا اسم آن شخصیت در فرهنگ آمده است و عناوین همه کتاب هایی که درباره او نوشته شده زیر همان عنوان ذکر شده است که با دایره سیاهی از هم جدا شده اند.
در مورد ذکر آثار نویسندگان معاصر یک مرز سنی تعیین شده و فقط آثار نویسندگانی در فرهنگ آمده است که پیش از سال 1951م به دنیا آمده اند؛ یعنی در سال انتشار فرهنگ جدید آثار (1994م) چهل و سه سال یا بیشتر داشته اند. آثار نویسندگان جوان تر در این فرهنگ وارد نشده است، مگر آثار کسانی که به هنگام انتشار فرهنگ در قید حیات نباشند.

دانشنامه آزاد فارسی

فرهنگ آثار. کتابی دایرةالمعارف گونه، به فارسی، حاوی معرفی مهم ترین کتاب هایی که از آغاز تمدن بشری تا امروز تألیف شده اند. این کتاب در دو بخش آثار غیر ایرانی و آثار ایرانی و اسلامی است. بخش نخست ترجمه ای از ویرایش ۱۹۹۴ کتاب دیکسیونر دِ زور که با همکاری پژوهشگران ایتالیایی و فرانسوی تألیف و منتشر شده و فرهنگ ادبی کیندلرز آلمانی است. مقالات بخش دوم که به معرفی آثار ایرانی و اسلامی اختصاص دارد جملگی تألیف نویسندگان ایرانی است. کتاب زیر نظر رضا سید حسینی و با همکاری اسماعیل سعادت، احمد سمیعی و ابوالحسن نجفی تدوین شده است. بخش اول کتاب در ۶ مجلد منتشر شده و بخش دوم نیز در ۶ جلد انتشار خواهد یافت که تاکنون (۱۳۸۸ ش) ۲ جلد از آن منتشر شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس