قلیه ماهی

دانشنامه آزاد فارسی

قَلیۀ ماهی
معروف ترین خورش مناطق جنوبی ایران، فراهم آمده از ماهی هایی چون سنگسر، هامور، راشگو، سرخوژ، سُبیتی، زمین کَن، سوکیلا، پیاز ساطوری شده، سیر کوبیده، سبزی ساطوری شده (گشنیز و شنبلیله)، شیرۀ تمر هندی، آرد، زردچوبه، فلفل قرمز ساییده، روغن، و نمک. بر ماهی تکّه تکّه بریده نمک پاشیده، نیم ساعتی رها می کنند و سپس آب می کشند. پیاز را بر آتش ملایم در دیگ روغن جوش تفت می دهند و آرد بدان افزوده دوسه دوری می چرخانند و آن گاه، سیر، فلفل، زردچوبه، و نمک می افزایند و باز دوسه دور دیگر می چرخانند و سپس سبزی بدان افزوده در دیگی آب به همراهِ اقلام تفت داده بار می گذارند. دو بخش قلیه، آب خورش و ماهی، را هریک بر ظروفی جداگانه نهاده بر سر سفره می آورند. قلیۀ تنگ آب را با چلو و قلیۀ پُرآب را با نان ترید کرده می خورند.

پیشنهاد کاربران

بپرس