مارگارین

/mArgArin/

فرهنگ معین

[ فر. ] (اِ. ) کرة گیاهی که از روغن های گیاهی تصفیه شده ساخته می شود.

فرهنگ عمید

۱. ماده ای سفیدرنگ که از پیه گوسفند و بعضی چربی های حیوانی دیگر گرفته می شود.
۲. نوعی کرۀ مصنوعی که از ترکیب روغن های گیاهی و روغن های حیوانی به جز چربی شیر تهیه می شود.

دانشنامه عمومی

مارگارین ( به انگلیسی: Margarine ) یا به اشتباه کره گیاهی، در دیدِ عمومی، طیف گسترده ای آن را جایگزین کره می دانند. در بسیاری از نقاط جهان، سهم بازار مارگارین بسیار بیشتر از کره است. در حال حاضر، مارگارین عنصر مهمی در دستورالعمل تهیهٔ بسیاری از غذاها می باشد اما به عنوان یک محصول لبنی استفاده نمی شود زیرا بر اساس تحقیقات، گیاهان قادر به ساخت یا تولید کره نیستند از این رو مارگارین از چربی های دیگری مانند چربی روغن زیتون و . . . . در صنعت ساخته می شود.
رنگ مارگارین به صورت طبیعی سفید است؛ اما در برخی موارد، با استفاده از رنگ های مصنوعی، رنگ آن را تغییر می دهند. در برخی از حوزه های غذایی افزودن رنگ مصنوعی به مارگارین غیرمجاز است. مارگارین طبیعی به صورت مایع است که در اثر هیدروژناسیون و اشباع شدن به شکل جامد و همانند کره حیوانی درمی آید. [ ۱]
کره و مارگارین هردو حاوی ۱۶٪ آب و ۸۰٪ چربی هستند؛ با این تفاوت که چربی کره از نوع چربی حیوانیِ موجود در شیر و چربی مارگارین از روغن های گیاهی است . در نتیجه میزان اسیدهای چرب اشباع مارگارین از کره بسیار زیاد بوده و اسیدهای چربی ترانس مارگارین کمتر است. ضمن اینکه امروزه انواع مختلفی از مارگارین با درصدهای مختلفِ چربی تهیه می شود و انواع مارگارین کم چرب ( با حدود ۲۰٪ چربی ) هم در دسترس قرار دارند. [ ۲]
عکس مارگارین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مارگارین (margarine)
مادۀ غذایی جایگزین کره، تهیه شده از چربی های حیوانی یا روغن های نباتی. هیپولیت مگ موریه، شیمی دان فرانسوی، مخترع آن بود (۱۸۸۹). امروز، مارگارین را از روغن های گیاهی، مانند روغن سویا، ذرت یا گل آفتابگردان می گیرند. مقدار کمی چربی های اشباع شده به آن اضافه، و آن را با ویتامین های آ و د تقویت می کنند.

پیشنهاد کاربران

بپرس