ماسلنیتسا

دانشنامه عمومی

ماسلنیتسا ( به روسی: Ма́сленица ) جشن هفت روزه است که در ماه اسفند ( میان پایان ماه فوریه و آغاز ماه مارس ) در روسیه و کشورهای اسلاونژاد همانند بلاروس و اوکراین برگزار می شود.
ماسلنیتسا ریشه های باستانی و غیر مذهبی دارد و تا سده ۱۴ ( میلادی ) تقریباً همزمان با نوروز ایرانی برگزار می شد اما در گذشت زمان با مراسم و باورهای مذهبی کلیسای ارتودوکس آمیخته شد.
در این جشن، باورمندان مسیحی از خوردن گوشت منع می شوند و آخرین هفته ای است که می توانند فراورده های لبنی و تخم مرغ بخورند از همین روی به این جشن، «هفته پنیر» نیز می گویند. [ ۱] [ ۲]
ماسلنیتسا از دوشنبه هفته قبل از چله روزه ارتدکس آغاز می شود و هر روز هفته تا یکشنبه هفته آتی، آداب و رسوم و برنامه های ویژه ای دارد. بلافاصله پس از ماسلنیتسا، «روزه داری بزرگ» آغاز می شود که طی آن از خوردن گوشت کلیه محصولات حیوانی، موسیقی تند، رقص و پایکوبی منع می شوند. روزه بزرگ با عید پاک ( ایستر ) پایان می یابد.
در این روزها به دید و بازدید بزرگ ترها می روند و «بلینی» خانگی ( بلینی نوعی پنکیک نازک است که از غذاهای ملی روسیه محسوب می شود و معروف ترین نماد این جشن به شمار می رود ) پخته و می خورند.
در ماسلنیتسا رسم است که آدمک های چوبی با چهره ای از جنس حصیر به نام «بانو ماسلنیتسا» درست کرده و در روز آخر ماسلنیتسا، آن را آتش می زنند. آتش زدن ماسلنیتسا در واقع نماد پایان زمستان است.
عکس ماسلنیتسا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس