ماهیچه گودی زانویی

دانشنامه عمومی

ماهیچه گودی زانویی یا ماهیچه رکبی یا عضله پوپلیته ( به فرانسوی: Muscle poplité ) ماهیچه ای است که در حرکات مفصل زانو نقش کلیدی ایفا می کند. این ماهیچه در بالا از سطح خارجی کندیل خارجی استخوان ران منشأ گرفته و در پایین به سطح پشتی استخوان درشت نی می چسبد. انقباض آن موجب خم شدن زانو و چرخش ساق به داخل می شود. عصب آن از عصب درشت نئی ( تیبیال ) بوده و از شریان پوپلیته تغذیه می کند.
مبدأ این ماهیچه از سطح خارجی کوندیل خارجی استخوان ران توسط یک تاندون گرد و توسط تعداد کمی از الیاف عضلانی از غضروف هلالی خارجی است.
الیاف عضلانی به طرف پایین و داخل آمده و به سطح خلفی درشت نی ( تیبیا ) در بالای خط سولئال متصل می شوند. عضله از داخل کپسول مفصل زانو آغاز می شود و تاندون آن منیسک خارجی را از رباط خارجی مفصل جدا می کند. این عضله از طریق بخش تحتانی سطح خلفی کپسول مفصلی خارج شده و به طرف محل اتصال خود می رود.
چرخش داخلی درشت نی بر روی استخوان ران یا اگر پا بر روی زمین باشد چرخش خارجی استخوان ران بر روی درشت نی. اگر زانو در وضعیت اکستانسیون باشد عمل اخیر در آغاز فلکسیون انجام می گیرد و عمل چرخشی آن رباط های مفصل زانو را شل می کند گاه به این عمل بازشدن قفل زانو می گویند. از آنجایی که عضله به منیسک خارجی متصل است این غضروف را در آغاز فلکسیون زانو به عقب می کشد.
عکس ماهیچه گودی زانوییعکس ماهیچه گودی زانوییعکس ماهیچه گودی زانویی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس