مصادقه الاخوان

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] مصادقة الاخوان (کتاب). مُصادَقَةُ الإخوان، (به معنای دوستی برادران دینی) کتابی حدیثی نوشته شیخ صدوق، ابو جعفر محمد بن علی بن حسین بن بابویه قمی (متوفای ۳۸۱ هجری). این کتاب مجموعه روایاتی است که از حضرت رسول خدا(ص) و ائمه معصومین(ع) روایت شده و درباره رابطه میان افراد مؤمن با یکدیگر است و همچنین حقوقی که برادران دینی بر هم دارند. این اثر برای شناخت حقوق برادران دینی بر یکدیگر نگاشته شده است.
محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی مشهور به شیخ صدوق، از بزرگ ترین علمای قرن چهارم هجری قمری بوده است. سال تولد وی پس از ۳۰۵ق بوده است و در ۳۸۱ق درگذشت و در ری به خاک سپرده شد. وی بزرگ ترین محدّث و فقیه مکتب حدیثی قم بود. او حدود ۳۰۰ اثر علمی از خود بجا گذاشت که بسیاری از آنها مفقود شده است. کتاب من لایحضره الفقیه از کتب اربعه شیعه اثر اوست.

[ویکی اهل البیت] نام کتاب حدیثی است در آیین دوستی و برادری. این کتاب با حجم اندک خود، 125 حدیث را در موضوع دوستی، در خود جای داده است. اهمیت دوستی، راههای دوست یابی، حقوق دوستان، راز ماندگاری دوستی، رفتار دوستانه، عوامل شکست دوستی ها... بخشی از مطالبی است که در این کتاب به چشم می خورد.
فصل های این کتاب، 43 تاست که هر کدام، ویژه یکی از مسائل دوستی است. معرفی این فصل ها آگاهی یی اجمالی از محتوای کتاب بدست می دهد:
نویسنده این کتاب، شیخ صدوق از محدثان و عالمان شیعه در قرن چهارم هجری است. وی که بیشتر به کار تدریس و تألیف در زمینه حدیث و فقه مشغول بوده، آثار علمی گرانقدری پدید آورده که شمار آن ها از دویست می گذرد. از نوشته های حدیثی وی که امروزه در دسترس است و به چاپ رسیده، می توان به کتب زیر اشاره کرد:
بسیاری از آثار صدوق به فارسی نیز ترجمه شده است.
متن عربی (مصادقة الإخوان)، دوبار چاپ شده است: یکی از سوی (مکتبة الامام صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه شریف) در عراق و دیگری از (سوی مؤسسة الامام المهدی علیه السلام) به سال 1410 قمری در قم.
برگردان فارسی این کتاب، توسط استاد محمدتقی دانش پژوه، سامان یافته است. این ترجمه، روان و از نثری پخته برخوردار است. بر این ترجمه، استاد سعید نفیسی مقدمه ای در معرفی خاندان بابویه دارد که بسی عالمانه است.
این ترجمه، به همراه متن عربی، یک بار در سال 1402 قمری منتشر شده است و برای دومین بار،به نام (آیین دوستی و برادری در مکتب اسلام) از سوی انتشارات تشیع در قم نشر یافته است. ترجمه دیگری از این کتاب، با عنوان (حقوق برادران دینی در اسلام) به قلم مجید ـ پ، به همت انتشارات بشیر، به سال 1404 قمری در قم منتشر شده است.

[ویکی نور] مصادقة الإخوان نوشته شیخ صدوق، ابوجعفر محمد بن علی بن حسین بن بابویه قمی (305 - 381 هجری).
مؤلف این کتاب از چهره های برجسته فقها و روات شیعه در قرن چهارم هجری است.
کتاب حاضر مجموعه روایاتی است که از حضرت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و ائمه معصومین علیهم السلام روایت شده و درباره رابطه میان افراد مؤمن با یکدیگر و حقوقی که برادران دینی بر هم دارند می باشد و برای شناخت حقوق برادران دینی بر یکدیگر، کتابی بس ارزشمند و قابل توجه است و با توجه به روایات اهل بیت رسول خدا که تنها راه شناخت معارف و احکام اسلامی می باشند نگاشته شده است.
این کتاب مانند دیگر کتاب های شیخ صدوق پیوسته مورد توجه علما و فقهای شیعه قرار داشته و از معتبرترین اصول روایی شیعه به شمار می آید به طوری که روایات آن در بسیاری از مجموعه های روایی شیعه مانند کتب اربعه و بحار الانوار و وسائل الشیعة ذکر شده و به آن استناد شده است.
صدوق با نگارش این کتاب قدمی مهم برای شناخت معارف اصیل اسلام و شناساندن حقوق برادران مؤمن بر یکدیگر برداشته است.

[ویکی شیعه] مصادقه الاخوان (کتاب). مُصادَقَةُ الإخوان، (به معنای دوستی برادران دینی) کتابی حدیثی نوشته شیخ صدوق، ابو جعفر محمد بن علی بن حسین بن بابویه قمی (متوفای ۳۸۱ هجری). این کتاب مجموعه روایاتی است که از حضرت رسول خدا(ص) و ائمه معصومین(ع) روایت شده و درباره رابطه میان افراد مؤمن با یکدیگر است و همچنین حقوقی که برادران دینی بر هم دارند. این اثر برای شناخت حقوق برادران دینی بر یکدیگر نگاشته شده است.
محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی مشهور به شیخ صدوق، از بزرگ ترین علمای قرن چهارم هجری قمری بوده است. سال تولد وی پس از ۳۰۵ق بوده است و در ۳۸۱ق درگذشت و در ری به خاک سپرده شد. وی بزرگ ترین محدّث و فقیه مکتب حدیثی قم بود. او حدود ۳۰۰ اثر علمی از خود بجا گذاشت که بسیاری از آنها مفقود شده است. کتاب من لایحضره الفقیه از کتب اربعه شیعه اثر اوست.
کتاب، شامل ۱۲۵ حدیث است که در ضمن ۴۳ باب تنظیم شده اند. اقسام برادران، برادری مؤمنین با یکدیگر، حقوق برادران، پاداش خوشرویی و شاد کردن مؤمن، آزمایش برادران، دوست داشتن برادران از جمله عناوین این کتاب است.

پیشنهاد کاربران

بپرس