معماری ارم

دانشنامه عمومی

معماری آرم. معماری آرم ( به انگلیسی: ARM architecture ) نوعی از معماری و ساختار پردازنده های رایانه ای است که به وسیلهٔ شرکت انگلیسی آرم هولدینگز طراحی شده است و بیش تر برای تلفن های هوشمند، تبلت ها و دستگاه های قابل حمل کاربرد دارد. معماری آرم دستورالعمل های ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی را پردازش می کند و از دههٔ ۱۹۸۰ میلادی تا به امروز در حال توسعه و گسترش است. شرکت آرم هولدینگز خود تولیدکننده پردازنده ها نیست و گواهی نامهٔ به کارگیری از معماری آرم را به تولیدکنندگان نیمه هادی می فروشد. کمپانی ها نیز به راحتی تراشه های خود را براساس معماری آرم تولید می کنند. از جمله کمپانی هایی که پردازنده های خود را براساس معماری آرم طراحی می کنند می توان به اپل در تراشه های اختصاصی خود، سامسونگ الکترونیکس در پردازنده های اگزینوس، ان ویدیا در پردازشگرهای تگرا و کوالکام در پردازنده های اسنپ دراگون اشاره کرد. معماری آرم به گونه ای طراحی شده که برای هسته اصلی پردازشگر تنها به حدود ۳۵ هزار ترانزیستور نیاز است و این باعث می شود که پردازنده بسیار کم مصرف شود، کم تر داغ کند و نیازی به خنک کننده یا فن نداشته باشد برخلاف معماری x86 به کار رفته در پردازنده های شرکت های اینتل و ای ام دی که نیازمند میلیون ها ترانزیستور هستند و همین مسئله باعث افزایش توان مصرفی و داغ شدن آنان می شود.
ARM نوعی از معماری پردازنده های کامپیوتری است که بر طبق طراحی RISC CPU و توسط کمپانی بریتانیایی ARM Holding طراحی شده است. معماری ARM که دستورالعمل های ۳۲ بیتی را پردازش می کند از دهه ۱۹۸۰ تا به امروز در حال توسعه است.
ARM مخفف Advanced RISC Machine است و از آنجایی که این معماری براساس طراحی RISC بنا شده، هسته اصلی CPU نیاز به ۳۵ هزار ترانزیستور دارد این در حالی است که پردازنده های معمولی رایج x86 که براساس CISC طراحی شده اند حداقل نیاز به میلیون ها ترانزیستور دارند. مهم ترین دلیل مصرف بسیار پایین انرژی در پردازنده های مبتنی بر ARM که باعث استفاده گسترده آن ها در ابزارهای پرتابل مانند تلفن هوشمند یا تبلت شده نیز همین موضوع است.
جالب است بدانید که شرکت ARM Holding خود تولیدکننده پردازنده نیست و در عوض گواهی استفاده از معماری ARM را به دیگر تولیدکنندگان نیمه هادی می فروشد. کمپانی ها نیز به راحتی تراشه های خود را براساس معماری ARM تولید می کنند. از جمله کمپانی هایی که پردازنده خود را براساس معماری ARM طراحی می کنند می توان به اپل در تراشه های Ax، سامسونگ در پردازنده های Exynos، انویدیا در تگرا و کوالکام در پردازنده های Snpdragon اشاره کرد.
عکس معماری آرمعکس معماری آرمعکس معماری آرم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس