من وحی القران

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] من وحی القرآن. من وحی القرآن، سلسله درس های قرآنی علامه سید محمد حسین فضل اللّه برای جمعی از دانش آموختگان حوزوی و غیر حوزوی می باشد. این تفسیر از تفاسیر علمی، ارشادی و تربیتی است، که به روش نوین به سبک تفسیر فی ظلال القرآن سید قطب مطالب را ارائه داده است؛ با این تفاوت که دیدگاه اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را مطرح می نماید.
شخصیت علمی، اجتماعی، سیاسی مصنف که از اوان تحصیل با مسائل روز مسلمانان درگیر و آشنا بوده، هجرت او به لبنان و خطیب جمعه بودن نیز که بیش از پیش او را با مسائل اجتماعی و فکری مسلمانان پیوند زد، جو لبنان و درگیری های فکری، فرهنگی، سیاسی بین ادیان، اقوام و ملیت های مختلف، و انگیزه مصنف در ایجاد حرکتی جهت زنده کردن روح حیات بخشی قرآنی و استمداد از آن در مسائل و مشکلات زندگی انسانی، این تفسیر را به تفسیری زنده و امروزی با در نظر گرفتن مقتضیات زمانی و مکانی، جهت هدایت انسان حاضر، تبدیل کرده است.
مؤلف در مقدمه چاپ اول می نویسد: این کتاب به عنوان تفسیر قرآن نگاشته نشد، بلکه به شکل مباحثی قرآنی، جهت ایجاد روح بیداری در جامعه اسلامی، مطرح شده، و از آنجا که فرهنگ قرآن، عنصر اساسی، در عمل بر مبنای اسلام است و قرآن منبع معصوم این فرهنگ، مبادرت به این بحث ها نمودم. در ادامه می نویسد: مبنای بحث خود را بر دو چیز نهادم:
مصنف می نویسد: «ما در دروس تفسیری خود از این نکته در تطبیق اوضاع، مسائل و مشکلات امروز بر آیات قرآن، استفاده فراوان نمودیم».
در ادامه می نویسد: «ادعای تفسیر جدید را نداریم، بلکه غالب مطالب ما از بیانات مفسرین و محققین قرآنی است، فقط انطباقات و استنتاجات به آن اضافه گردیده است. سلسله این دروس، توسط طلاب و دانش پژوهان از نوار پیاده شده و من با توجه به فرصت اندک، نظر اجمالی بر آنها نموده و به دست چاپ سپرده شد».
تفسیر شامل همه آیات قرآن می باشد و طبق ترتیب سور قرآنی به پیش رفته است.

[ویکی شیعه] من وحی القرآن (کتاب). تفسیر مِنْ وَحْیِ القُرْآن از تفاسیر شیعه به زبان عربی اثر سید محمد حسین فضل الله عالم دینی شیعه لبنانی. این تفسیر به واقع، سلسله درس های قرآنی سید محمد حسین فضل اللّه برای جوانان و تحصیل کردگان است. تفسیر من وحی القرآن، از تفاسیر علمی با رویکرد اجتماعی به شمار می رود.
محمدحسین فضل الله (۱۳۱۴-۱۳۸۹ ه. ش) از مراجع تقلید شیعه، نویسنده و از علمای طرفدار انقلاب اسلامی و از همفکران محمد باقر صدر در عراق بوده است. او فعالیت های علمی و فرهنگی گسترده ای در لبنان سامان داد. از او به عنوان پدر معنوی حزب الله لبنان یاد می شود. فضل الله یک بار ربوده شد و چهار بار مورد سوء قصد قرار گرفت. فتاوای وی در زمینه وحدت مسلمین، عزاداری و زنان مورد توجه بوده است. مدفن او در لبنان است.
مؤلف در مقدمه چاپ اول، توضیح می دهد که این کتاب به عنوان تفسیر قرآن نگاشته نشد، بلکه به شکل مباحثی قرآنی، جهت ایجاد روح بیداری در جامعه اسلامی، مطرح شده و از آن جا که فرهنگ قرآن، عنصر اساسی، در عمل بر مبنای اسلام است و قرآن منبع معصوم این فرهنگ، مبادرت به این بحث ها نمودم‏.

پیشنهاد کاربران

بپرس