مهندسی صدا

دانشنامه عمومی

مهندسی صدا یا مهندسی شنیداری ( به انگلیسی: Audio engineering ) [ ۱] ، تخصصی است بین رشته ای که در آن به پردازش سیگنال های صوتی دیجیتال پرداخته می شود. مهندسی صدا با صدابرداری متفاوت است. همچون رشته مهندسی تصویر و پردازش تصویر این رشته بر روی پردازش صوت و صدا متمرکز است. امروزه به دلیل گسترش ارتباط انسان با رایانه ها از طریق رابط کاربری صوت و هم چنین گسترش هوش مصنوعی در این زمینه، حجم عظیمی از کارهای انجام شده در حوزه های فناوری به مهندسی صدا مرتبط می باشد.
از لحاظ آکادمیک رشته کارشناسی ارشد مهندسی صدا تخصصی بین رشته ای است و در ایران تنها در دانشگاه صدا و سیما و در گروه مهندسی صدا در آن دانشگاه ارائه می شود.
مهندسین صدا تحقیق و توسعه فناوری های جدید، نرم افزارهای صوتی، تجهیزات و تکنیک های جدید را برای ارتقای فرآیند و هنر مهندسی صدا ابداع می کنند. [ ۲] آنها ممکن است شبیه سازی های صوتی اتاق ها، الگوریتم های شکل دهی برای پردازش سیگنال های صوتی، مشخص کردن الزامات سامانه صوتی عمومی، انجام تحقیقات در مورد صدای قابل شنیدن برای سازندگان کنسول بازی ویدئویی و سایر زمینه های پیشرفته مهندسی صوتی را طراحی کنند. ممکن است از آنها به عنوان مهندسان آکوستیک نیز یاد شود. [ ۳]
مهندسان صدا الگوریتم های پردازش سیگنال صوتی را توسعه می دهند تا امکان دستکاری الکترونیکی سیگنال های صوتی را فراهم کنند. اینها می توانند در قلب بسیاری از تولیدات صوتی مانند ریورب، تنظیم خودکار ( Auto - Tune ) یا کدگذاری ادراکی ( کدک ) ( مانند MP3 یا اپاس ) پردازش شوند. روش دیگر، الگوریتم ها ممکن است سرکوب اکو را انجام دهند، یا محتوای صوتی را از طریق بازیابی اطلاعات موسیقی یا شناسایی هویت موسیقی دسته بندی کنند. [ ۴]
طبق معرفی دکتر محمد ابراهیم صادقی، مدیر گروه مهندسی صدا در دانشگاه صدا و سیما؛ رشته مهندسی صدا برای دو تا دو و نیم سال تحصیلی برنامه ریزی شده است. دروس اولیه و پایه این رشته به دروس مهندسی مخابرات سیستم بسیار نزدیک است و دروس تخصصی تر در حوزه پردازش سیگنال های دیجیتال صوتی ( اعم از صدا و صحبت و موسیقی ) متمرکز می باشد.
دانشجویان این رشته در دروس جبرانی ترم اول در کنار آموختن پردازش سیگنال های صوتی با ماهیت صدا و محیط انتشار صدا و سیستم ادراک شنوایی انسان و آکوستیک صدا نیز آشنایی پیدا کرده و لذا درک کاملی از بحث صدا دارند و طبیعتاً بهتر و تخصصی تر می توانند بر روی پردازش سیگنال دیجیتال صوتی اعم از صدا و صحبت و موسیقی یا در حوزه های آکوستیک صدا به انتخاب خود کار کنند.
عکس مهندسی صداعکس مهندسی صداعکس مهندسی صدا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس