موتور راکت

دانشنامه عمومی

موتور راکت ( به انگلیسی: Rocket engine ) از پیشران راکت به عنوان جرم واکنش برای ایجاد جت پرسرعت سیال پیشران استفاده می کند که معمولاً این سیال خروجی گازهای داغ می باشد. [ ۱] موتورهای راکت، موتورهای واکنشی هستند که مطابق با قانون سوم نیوتن، نیروی پیشرانه تولید می کنند. معمولاً وسایلی که از موتور راکت استفاده می کنند، «راکت» خوانده می شوند. [ ۱]
در مقایسه با سایر موتورهای جت، موتورهای راکت سبک ترین و دارای بیشترین نیروی پیشرانه هستند ولی راندمان مصرف پیشران آنها کمترین می باشد. ( موتورهای راکت کمترین میزان تکانه مخصوص را دارند )
مطابق با اثر اوبرت ( Oberth effect ) ، راندمان موتورهای راکت با افزایش سرعت افزایش می یابد. [ ۲]
استفاده از راکتها فقط به ارتش و جنگ ختم نمی شود، بلکه از آن برای ارسال ماهواره یا سفینه های فضایی و مکتشف نیز استفاده می گردد. اولین مورد استفاده نظامی از موشک یا راکت مربوط به قرن سیزدهم و در چین بوده است. در این هنگام چینی ها از سلاح هائی به نام «تیرهای آتش» برای محاصره و سقوط «قلعه کیفینگ» استفاده کردند. [ نیازمند منبع] این تیرها در حقیقت موشک های سوخت جامد ( باروت تفنگ ) بودند. ایده طرح و ساخت راکت ها از آن زمان به بعد مورد توجه قرار گرفت. به طوری که امروزه راکت های سوخت مایع نیز ساخته شده و تکامل بسیاری یافته اند.
در سال ۱۲۸۵ راکت ها در «کولوگن» اروپا مورد استفاده قرار گرفتند و از آن تاریخ تا به حال به عنوان یک اسلحه مورد توجه می باشند. از میان جنگ های معروفی که در آن ها از راکت به عنوان اسلحه استفاده شد، می توان جنگ های «سرنیگاپاتا» در هند و در سالهای ۱۷۲۲ و ۱۷۹۹ جنگ های «بولوگن»، در سال ۱۸۰۶ جنگ «دانزیگ» و جنگ «کپنهاگ» در ۱۸۰۷ و همچنین حمله انگلیس در «فورت مک هنری» را نام برد.
در طی جنگ جهانی دوم، چند کشور از جمله ایالات متحده آمریکا با موفقیت از مقرهای پرتاب چند راکته استفاده کردند. راکت هائی که در جنگ «استالینگراد» توسط شوروی بکار گرفته شدند، در طی جنگ دوم جهانی توسط آمریکا در اختیار شوروی قرار گرفته بودند. راکت های سوخت مایع در ایالات متحده توسط پروفسور «رابرت گدارد» ساخته شده و تکامل یافتند. گادارد چندین سال سعی کرد تا ایده های خود را به دولت آمریکا بقبولاند و وسایل مورد نیاز خود را تهیه کرد. گدارد و «چارلز لیندبرگ» بالاخره توانستند تعدادی راکت سوخت مایع که با بنزین و اکسیژن مایع تغذیه می شدند را ساخته و با موفقیت به پرواز درآورند.
عکس موتور راکتعکس موتور راکتعکس موتور راکتعکس موتور راکتعکس موتور راکت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس