هاریسا

دانشنامه عمومی

هاریسا (خوراک). هاریسا ( ارمنی: հարիսա ، کردی جنوبی: هه لیسه یا هه ریسه ) یک خوراک آشپزی ارمنی در منطقه دشت آرارات می باشد.
ابتدا پوسته گندم با مرغ، گوشت گوسفند یا گوشت گاو پخته شده در آب، گوشت را خرد کرده و سپس با پوسته گندم مخلوط می کنند. در آخر هنگام سرو غذا کره یا روغن به آن اضافه می کنند.
هاریسا باعث شد که ارمنیان حاضر در مقاومت موسی داغ در سال ۱۹۱۵ زنده بمانند.
این خوراک مشابه حلیم است و در آشپزی کردی مشابه آن پخته می شود که با روغن حیوانی و شکر سرو می شود. به این غذا در کردی هه لیسه یا هه ریسه گفته می شود. [ ۱] همچنین گاه از گوشت گوسفند و گاه از گوشت بوقلمون در آن استفاده می شود.
خوراکی مشابه نیز با نام هلیسه ( تاجیکی:ҳалиса/halisa ) در آشپزی تاجیکی کشور ازبکستان وجود دارد که بکی از غذای سنتی شهر سمرقند به شمار می رود. [ ۲]
عکس هاریسا (خوراک)عکس هاریسا (خوراک)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس