والیبال قهرمانی مردان جهان

دانشنامه عمومی

این مسابقات از سال ۱۹۴۹ تاکنون به طور منظم برگزار شده است. قهرمانی جهان، بعد از المپیک دومین تورنمنت معتبر و اولین تورنمنت معتبر زیر نظر فدراسیون بین المللی والیبال در جهان است.
اولین دوره این مسابقات در سال ۱۹۴۹ دو سال بعد از تأسیس فدراسیون بین المللی والیبال در شهر پراگ، چکسلواکی برگزار شد. درحالی که تنها چهار سال از پایان جنگ جهانی دوم میگذشت و هنوز دنیا ویرانه بود نخستین دوره این بازی ها فقط با شرکت تیم های اروپایی و تنها در بخش مردان برگزار شد. سه سال بعد کشورهایی از آسیا نیز به رقابت ها پای گذاشتند و نسخه زنانه ای از بازی ها نیز خلق شد.
با پیوستن والیبال به جمع ورزش های المپیکی در المپیک ۱۹۶۴ توکیو از ۱۹۶۰ بازی ها به شکل دو سال یک بار درآمد. در ۱۹۷۰ برای اولین بار تیم هایی از آفریقا نیز در این رویداد شرکت کردند و دامنه جغرافیایی رقابت ها به هر پنج قاره گسترش یافت.
شمار تیم های شرکت کننده با افزایش محبوبیت والیبال افزایش مداومی داشت و در ده های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ به بیش از بیست تیم رسید. این تعداد در دهه ۹۰ به کاهش و در سال ۲۰۰۲ در رقم ۲۴ تثبیت شد تا بازی های مردان و زنان به جز سال های ۱۹۶۶ و ۱۹۶۷ در یک کشور برگزار می شد. اما از ۱۹۷۸ این شیوه به طور اتفاقی انجام شده است. امروزه این مسابقات دومین تورنمنت معتبر والیبال جهان پس از والیبال المپیک است.
تیم اتحاد جماهیر شوروی با شش قهرمانی، دو نایب قهرمانی و سه مقام سومی پرافتخارترین تیم قهرمانی جهان محسوب می شود البته این رکورد به دلیل فروپاشی هرگز تغییر نخواهد کرد ولی همچنان در جایگاه اول جدول آمار قرار دارد. بعد از فروپاشی شوروی پانزده کشور به وجود امد که از میان آنها فقط روسیه موفق به کسب قهرمانی جهان شده است.
رکورد شوروی ، یوگسلاوی چکسلواکی به تنهایی به هیچ یک کشورها اختصاص ندارد .
تیم های ایتالیا و جمهوری چک[ ۱] در رده های بعدی قرار دارند.
عکس والیبال قهرمانی مردان جهان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس