وردن

فرهنگ فارسی

شهری در بخش موز در شمال شرقی فرانسه در کنار رود موز که ۲۶۹۲۷ تن سکنه دارد . در ۱۵۵۲ ضمیمه فرانسه گردید و پس از ۱۸۷۱ یکی از قلاع درجه اول فرانسه شد. در ۱۹۱۶ طولانی ترین و خونین ترین نبردهای جنگ جهانی اول در آنجا رخ داد . از ۲٠٠٠٠٠٠ سربازی که در این نبرد شرکت داشتند ۱٠٠٠٠٠٠ تن کشته شدند . بعضی از قلاع خارجی به تصرف آلمانها در آمد ولی قلعه وردن به سرداری مارشال پتن تسلیم نشد و حمله آلمان ها را دفع کرد. شهر و میدانهای نبرد آن با گورستان های وسیع سربازان آن اینک یک گورستان ملی است .

واژه نامه بختیاریکا

( وِردِن ) آوردن

دانشنامه عمومی

وردن (شهرستان). وردن ( منطقه ) ( به آلمانی: Verden ( district ) ) یک ناحیه در آلمان است که در نیدرزاکسن واقع شده است. [ ۲]
وردن ۱۳۳٬۷۱۲ نفر جمعیت دارد.
عکس وردن (شهرستان)عکس وردن (شهرستان)عکس وردن (شهرستان)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

وِردَن (Verdun)
نمایی از شهر وردَن
شهری با استحکامات نظامی در شمال شرقی فرانسه در دپارتمان (استان) موز، واقع در ۲۸۰کیلومتری شرق پاریس. در جنگ جهانی اول، نماد مقاومت فرانسوی ها شد و مرکز رشته جنگ های بسیار شدیدی بین نیروهای فرانسوی و آلمانی بود، و سرانجام فرانسوی ها در سپتامبر ۱۹۱۸ آن را بازستاندند. وردن پس از تجربۀ جنگ فرانسه و پروس (۱۸۷۰) به دژی عالی تبدیل شد و دژهای جدید پیرامون آن از مهم ترین استحکامات دفاعی مرزی فرانسه به شمار می آمد. در ۱۹۱۶ آلمانی ها با نیرویی بسیار قوی به وردن حمله کردند. این شهر ارزش و اهمیت روحی، روانی فراوانی برای فرانسوی ها داشت و آلمانی ها می پنداشتند که فرانسوی ها برای از دست ندادن آن شمار بسیاری از نیروهایشان را وارد نبرد می کنند. نقشۀ آلمان لزوماً فتح وردن نبود، بلکه وارد آوردن تلفات سنگین بر ارتش فرانسه با حملات و بمباران های مداوم بود. نبرد در بقیۀ سال نیز ادامه یافت و این در حالی بود که دو طرفِ درگیر به تناوب پیشروی و عقب نشینی می کردند و دژها و مواضعی را از دست می دادند و باز می ستاندند؛ سرانجام در اوایل دسامبر ۱۹۱۶ آتش نبرد فرو نشست. تلفات فرانسوی ها حدود ۳۴۸,۳۰۰ تَن و آلمانی ها ۳۲۸,۵۰۰ تَن بود. سپس جبهۀ جنگ در وردن نسبتاً آرام ماند تا این که در اوت ۱۹۱۷ فرانسوی ها برای بازستاندن برخی نواحی از دست دادۀ خود حمله کردند و موفق شدند تا ۱۲ سپتامبر منطقۀ مورتوم را بازستانند و حدود ۱۰هزار نفر را به اسارت درآوردند و ۱۰۰ عَرّاده توپ به غنیمت گیرند. شاید فرانسوی ها می توانستند با حمله ای از وردن به سَمت شمال، نواحی مهم و ارزشمندی را آزاد کنند و تهدیدی برای خطوط ارتباطی آلمانی ها در سراسر جبهۀ جنگ باشند، اما دفاع آلمانی ها در این منطقه بسیار نیرومند بود؛ تا این که در سپتامبر ۱۹۱۸، پس از تسخیر بخشی از منطقۀ نفوذی سن مییل، فرانسوی ها توانستند به حمله ای موفقیت آمیز در این منطقه دست بزنند، که این حمله بخشی از تهاجم سراسری متفقین بود.

پیشنهاد کاربران

بپرس