ویندوز دیفندر

دانشنامه عمومی

ویندوز دیفندر ( به انگلیسی: Windows Defender ) که در گذشته با نام مایکروسافت ضد جاسوس افزار ( به انگلیسی: Microsoft AntiSpyware ) شناخته می شد، نرم افزاری است که شرکت مایکروسافت آن را برای جلوگیری، حذف و قرنطینه کردن جاسوس افزارها ساخته است. این نرم افزار به طور پیش فرض همراه ویندوز ویستا، ویندوز ۷ و ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱است و برای نسخه های ویندوز اکس پی و ویندوز سرور ۲۰۰۳ در وب گاه مایکروسافت به طور رایگان برای دانلود وجود دارد.
ویندوز دیفندر ابتدا بر روی هستهٔ نرم افزار ضدجاسوسی جی آی اِی ان تی محصول شرکت جی آی اِی ان تی پایه گذاری شد. این شرکت در تاریخ ۱۶ دسامبر ۲۰۰۴ به مایکروسافت ملحق شد. اولین نسخهٔ آزمایشی ویندوز دیفندر در ۶ ژانویه ۲۰۰۵ منتشر شد و در واقع همان نرم افزار ضدجاسوسی جی آی اِی ان تی بود. پس از آن در ۲۱ نوامبر ۲۰۰۵ به طور رسمی نسخهٔ آزمایشی اول آن منتشر شد. در نسخهٔ آزمایشی دوم، هستهٔ نرم افزار دوباره نوشته شد اما این بار برخلاف نسخهٔ قبل که جی آی اِی ان تی با ویژوال بیسیک آن را ایجاد کرده بود، هستهٔ نرم افزار با سی پلاس پلاس نوشته شد. نسخهٔ آزمایشی دوم در ۱۳ فوریه ۲۰۰۶ منتشر شد.
در نهایت نسخهٔ پایانی نسل اول آن در ۲۴ اکتبر ۲۰۰۶ منتشر شد و قابلیت پشتیبانی از ویندوز اکس پی، ویندوز سرور ۲۰۰۳ و ویندوز ویستا ویندوز 7را دارا بود.
پس از اینکه مایکروسافت نرم افزار ضرورتهای امنیتی مایکروسافت را بر ویندوز دیفندر ترجیح داد دوباره بعد از سه سال مایکروسافت به ویندوز دیفندر روی آورد و نسخه جدید آن را همراه با ویندوز 8 در سال 2012 منتشر کرد. البته ویندوز دیفندر جدید بر پایه همان برنامه ضرورتهای امنیتی مایکروسافت بود در واقع فقط اسم آن تغییر کرده بود هدف مایکروسافت گذاشتن اسم نوستالژیک این برنامه بود.
این برنامه پس از سه سال دوباره بر روی ویندوز 10 عرضه گردید. البته این نسخه هم باز همان برنامه ضرورتهای امنیتی مایکروسافت بود که همین روند تا دو سال ادامه پیدا کرد تا اینکه مایکروسافت عزم خود را جزم کرد تا نسخه جدید این برنامه را تولید و منتشر کند. سر انجام در همان سال 2017 یا اوایل سال 2018، برنامه ویندوز دیفندر با رابط کاربری بسیار پیشرفته و بروزتر آغاز به کار کرد؛ به زبان ساده یعنی زبان طراحی کل این برنامه دوباره از نو نوشته شده بود و یک سری امکانات جدید مانند family یا ورود به اکانت به آن اضافه شده بود.
عکس ویندوز دیفندرعکس ویندوز دیفندرعکس ویندوز دیفندرعکس ویندوز دیفندر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس