پی چلو

لغت نامه دهخدا

پی چلو. [ چ ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان بلده کجور بخش مرکزی شهرستان نوشهر. کوهستانی ، سردسیر،دارای 160 تن سکنه. آب آن از چشمه و رودخانه محلی ،محصول آنجا غلات و ارزن. شغل اهالی زراعت و گله داری و راه آن مالرو است. ( فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

فرهنگ فارسی

گویش مازنی

/peychelo/ جای باش کوهستانی و کهن طایفه ی پچ در منطقه ی کجور & نام دهکده ای در حومه کجور

دانشنامه عمومی

روستای پیچلو از روستاهای توابع استان مازندران، بخش کجور و شهرستان نوشهر است این روستا در ۳۰ کیلومتری جاده چالوس، پل دوآب، بخش کجور، در مجاورت شهر تاریخی کجور قرار دارد. از مزایای این روستا می توان به آب و هوای بسیار عالی و تمیز آن اشاره کرد، فصل بهار و تابستان بسیار خنک و دلچسب و پاییز و زمستان پر باران و برف می باشد.
جمعیت ساکن روستا در حال حاضر حدوداً ۵۰ نفر و جمعیت غیر ساکن روستا در ایام تعطیلات و خصوصاً ایام محرم به بیش از ۵۰۰ نفر افزایش پیدا می کند. مردم بومی پی چلو از قومیت طبری هستند. [ ۱] مردم بومی پی چلو به زبان طبری و گویش کجوری سخن می گویند. [ ۲] این روستا در حدود ۷۰خانوار دارد. بومیان این روستا از قوم طبری هستند و به زبان طبری سخن می گویند. مهاجرین این روستا کردها و لک های تبعید شده از مناطق کردنشین و لک نشین ایران مانند کرمانشاه و کردستان هستند و به گویش خواجوندی صحبت می کنند. حنیفه خان یافت آبادی که از همفکران و یاران میرزارضای کرمانی بود پس از ترور ناصرالدین شاه توسط میرزا رضای کرمانی، به منطقه کجور گریخت و در روستای پیچلو سکنی گزید. لک های این روستا از نوادگان حنیفه خان یافت آبادی می باشند.
فعالیت اصلی مردمان ساکن روستا دامداری و کشاورزی است. محصولات لبنی محلی نظیر ماست، کره و دوغ محلی و همچنین نان محلی این روستا زبانزد همه است. همچنین بهترین لحاف های مازندران توسط مشهدی دلاور که ساکن این روستا است دوخته می شود و در تهران نیز طرفداران بسیاری دارد. [ ۳]
این روستا ۳ شهید در جنگ ۸ساله با عراق به میهن تقدیم کرده است و چندین آزاده و جانباز نیز دارد. ساکنین این روستا توانسته اند فرزندان تحصیلکرده ای را به جامعه ایران تقدیم کنند. نظیر پزشک، مهندس، وکیل دادگستری، استاد دانشگاه، صنعتگر و… اکثر پیچلویی های ساکن تهران در صنعت سماور سازی مشغول می باشند و آنها از پیشگامان این صنعت بوده اند.
عکس پی چلو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس